Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, December 30, 2009

Kaki aku sakit

tak tau la pesal kaki aku sakit sangat daripada semalam.. takkan le kesan aku g shuping kat BB leh sampai hari ni... sakit woo..kalo ade org urut ni mmg best sesangat lah!!

ade sesapa nak tolong urut..? pleaseeeeee...

Adey la..terasa mcm ngengada lak..sakit kaki pun nak ngadu kat blog..hahaha...ah..lantak lah..kalo aku citer kat orang pun, bukan org nk dgr citer remeh temeh macam ni..

so, blog ni setia je layan aku..hahaha...walau pun x dapat membantu, atliz aku dpt luahkan perasaan aku... Tapi hanya Tuhan yang bisa membantu ku...

Hujung2 tahun ni byk lak org melanja aku makan..aku pun rase yang aku makin berat, kain n jeans aku makin ketat..siyol tul lah..aku ni asek makan jeeeeeeeeee...

ni la kutt kesannya kat kaki aku neh..tapak kaki kecik...badan berat..

mgkin kaki aku tak dapat menampung berat aku sekarang neh...aku sblm ni tak penah cecah 60 kg...sekarang mak kauuuu..62 kg...sgt berat utk seseorang yang berketinggian 153 cm.......

aku pun bukan nak kurus kering macam model2 tuh..aku nak macam dulu balik..berat sekitar 55 pun dah cukup ok utk aku..aku suke jd chubby sebab mak aku kata aku comel.. hahahhahaaaa....pasan je kan..mmg la mak aku kata aku comel sebab muke aku macam muke die mase muda2...sebijik lak tuh!!huhu...

esok dah masuk lak tahun baru..kawan2 ajak kuar..tgk wayang la..layan karok la..maken2 la...

ape la aku mepek neh..aku nk citer sal sakit kaki je sbnrnya..ermm..ntah2 kaki aku sakit pasal udara yang sejuk lam opis ni kutt..aku ni bukan leh sejuk2 sgt..senang sgt demam...bila kat umah, tak pulak rase sakit mcm ni... ni ayat nak sedapkan hati neh..

"mungkin aku sakit kaki sebab ekon sejuk, bukan sebab aku makin berat "...:P

hahhaa..ah..lantaklah..aku ni tgh nak siapkan keje leh lak bantai menaip kat blog neh...wooottt...

KGA form utk COP masih lagi dalam proses penyiapan..insyallah, pas setel ngan roadcare, siaplah KGA table neh..senang je jaga maintenance ngan HR ni pasal bos maintenance tu bos aku, bilik die depan mata aku je..
Bos HR lak satu bangunan ngan aku..so, tak yah la aku nak menjelajah satu Malaysia kalo nak berurusan pasal KM neh...semoga KBO 2011 yang dihasratkan, dapat dicapai dengan kerjasama semua pihakk.. wooott...

Sunday, December 27, 2009

Aku suka makan!!

Ni benda paling aku suka dalam dunia selain daripada tido..aku suka sangat makan. Bila dapat makan, aku lupa yg aku nk diet..hahaha...

Tah bila aku dapat turunkan berat badan aku tah..makin naik ada la..tapi kalo nak diingat2kan..seumur hidup aku, aku mana penah kurus!! Caya atau tak, since darjah 5 berat aku dah mencecah 50kg..sedangkan budak2 seusia aku mana sampai tahap macam tu lagikkk..

Hahahaa..tu la..ni sume pasal aku dapat mak yang sgt pandai masak...Cheh,,tetiba je aku salahkan mak aku..huhuhu...

Yang paling menjadi kelemahan aku, mmg tak ley bla la tgk ayam..nak2 pulak ayam goreng yang siap ada tepung tuh..mau meleleh air liur aku neh...hahaaaaaa....Sekarang ni dah mula addicted dengan ayam penyet..adesss..sedapnyeeeee.....


Tapi tu la yang membuatkan berat aku naik sejak dok KL ni kut..bfast makan ayam, lunch makan ayam...alamakkkkk...badan pun dah macam ayam..jgn perangai macam ayam sudaaaaaaaa... ooopsss... hehehe...

Tapi orang kata kalau nak diet, kena kurangkan makan nasik...makan makanan yang bersup je.. penah gak try..tapi tak tahan laaa....kejap je dah lapar balik. dengan keadaan diri yang senang kena gastrik ni lagi laaaa...tabbley tahan maaaa...

Ada lagi petua tuh..makan nasik tengahari je..malam jangan makan..pun aku tgh buat skrg ni..tapi kena tahan kepedihan gastrik yg mencengkam di tengah2 malam la..sakitttttt.... tapi tu lah..beauty is pain..masalahnye akan beauty ke kalo kurus..?

mak pun penah cakap, kalo kurus sgt x cantik..sebab nmpk tua..ye ke?ntah..pada aku, aku nak kurus sebab aku nak senang carik baju..
kalo tak..mak aiiiiiiiiiiii..payah la...

yang mendatangkan masalahnye..aku ni bukan makin lama makin kurus..makin lama makin gemuk..hahahaha...ni lagi satu yang jadi peberet aku sejak kecik...ikan keli masak berlada....

sampai kawan2 aku pun terikut2 makan ikan keli..deme pelik, apa yg sedap sgt makan ikan keli neh..sekali da try...haaaaaaaaaaaaaaa..kan lu dah terjebak..naseb lu ler Jah..haha..kan gua dah kata..ikan keli tu sedap..lu tak caya..hehehe...

tu kalo makanan tempatan..yang barat aku lom citer lagi tuh..adess..yang aku ni gatal citer sal makanan ni naperrrr..?ah lantak lah..aku tgh lapa mmg pk sal makan jew..huhu...

kalo yg barat aku suke makan lasagna ngan pizza,..dulu suke pizza hut..skrg neh aku prefer domino sbb aku rase lagi sedapppppppp....

ni semua pasal SFU suke kumpul duit bila dpt gaji n beli domino..pehhh..sekali aku tersangkut daaaa...

Sebab tu la kalo aku berkumpul dgn kawan2, aku tak kisah kalo lepak2 kat kedai makan sampai berjam2..sebab aku enjoy sgt makan...

lagi ape ekk gua nak cer sal makan..?jam tunjuk lagi 15 menet nak lunch...kafe baru tu aku rase nak ready ngan lauk pauk die yg power tuh..lu tunggu..sat g gua sampaiiii...!!!!!!!!!!!

Saturday, December 26, 2009

Setelah melalui 3 tahun di kampus................

alhamdulillah..akhirnya aku grad...walau pun aku tak dapat dekan sekali pun, aku bersukur sebab dapat pointer yang layak untk aku dapat second class upper..huhu...cukup2 makan je tuuu...3.08 je tapi aku hepi walau pun aku sedar pointer aku masih dikira ketinggalan kalo nak dibandingkan dengan kawan2 aku yang lain.tahniah la korang eekkk...



sapa suruh tak belajar rajin2..kan dah tu je yang mampu..huhu..tak kisah lah..janji aku tak payah pakai topeng macam bandi amuk dengan bos aku kalo pointer aku jatuh..hehehe...mesti lah aku malu dengan bos aku yakni Encik Shukri kalo pointer aku jatuh pasal die yang kasi markah mase aku praktikal ari tu..hehehe...thanks Encik Shukri...anda bos yang baik..chewwah..bukan bodek neh..hehee..


dah habis belajar nie, biaselah..mula la datang rase rinduuuuuuuuuuuuuuu....



mase mula2 nak masuk UUM, aku macam nak lari balik kampung je..sebab aku tak dapat further study lam kos yang aku minta yakni Law..aku nak jadi lawyer sebenarnya...tapi apakan daya..................................

aku pun masuk je UUM tu dengan hati yang sgt sedih..aku tgk org lain hepi je sbb dapat masuk U..tapi aku sampai kena tegur dengan fasilitator ngan kawan2 mase sessi orientasi..
"kenapa awak nampak sedih????"
tah la...nak nangis pun ada...tapi tu lah..tak kenal maka tak cinta...lama2 kat u ni, makin sayang lak aku kat UUM nie...

saat masuk U jadi saat yang tak best untuk aku dan saat untuk meninggalkan U pun dah jadi saat yang paling tragis...huhu..UUM...aku rindu kamuuu..!!

pelajaran yang paling penting yang aku dapat ialah... belajar kat U lebih daripada sekadar dalam bilik kuliah...dan mmg pun...aku belajar erti kehidupan di luar bilik kuliah..apa yang lecturer ajar lam kelas, aku aplikasikan di dunia luar..maklumlaaa...aku kan budak komunikasi...mmg akan sentiasa berkomunikasi...


maka, aku belajar cara bergaul, cara handle perbincangan, cara hadapi konflik, cara menguruskan projek dan sebagainya. tQ kpd para lecturer yang ajar tentang konsep komunikasi manusia neh...sbb komunikasi ni nampak mudah, tapi sukar di alam realitinya...sebab sikap manusia adalah berbeza dan kita tidak boleh paksa orang untuk terima apa yang kita cakap...

dan orang pun tak leh paksa aku untuk setuju dengan apa yang mereka cakap ;p
huhuhu....



di saat ini aku merindukan go kart, joging, gym, padang golf, unimart, mall, YAB, hoki, teater, pangkor, lab, kelas, lecturer, rumet, pak gad, saman, beskal dan sebagainya yang aku biase buat dulu...huhu...

apa pun aku mengharapkan yang aku akan berjumpa kembali dengan semua tu mase konvo nanti..

aku bukanlah rindu sgt kat besfren aku pasal................diorang kan duduk ngan aku..hehehe...selalu dah jumpa..mek pun selalu turun KL...kalo rajin turun la selalu mek...Praktikal pun dengan Jah...sebab kami memang kawan baik...

aku harap yang aku tetap dapat maintain kawan dgn korang sampai bila2..dan kite takkan bergaduh sampai bila2...hanya korang je yang paham aku..thanks pwennn... :-)










Hari ni aku buka blog baru

Inilah post pertama yang menjadi mak kepada semua post2 yang akan datang :p..



Sebenarnya aku ada satu lagi blog. Tapi blog tu agak peribadi untuk dibaca oleh orang ramai. Jadi aku create satu blog untuk aku mudah menulis dan dibaca oleh sesiapa sahaja. Aku akan cuba menapis sebaik mungkin posting di sini supaya tidak menyentuh sensitiviti sesiapa. Takut jugak kalau sedap sangat menulis, kena dakwa atas akta Hasutan dan Fitnah plak..hehehe...
Aku sedar, aku bukanlah artis yang akan menjadi buruan peminat untuk sentiasa mengetahui perkembangan aku. Cuma aku nak jadikan blog ini sebagai satu tempat untuk aku menyimpan segala aktiviti dan perkara yang berlaku dalam hidup aku supaya kalau aku tua, aku leh baca balik dan mungkin akan tersenyum sendiri..hehhe..gamaknye laaaa..hehehe....


Apa pun kini, aku semakin bahagia dengan kehidupan aku.. sebagai pekerja, anak, adik, mak sedara, awek, jiran, kawan dan lain-lain kepada orang lain. Aku tak berminat untuk bermusuh atau bergaduh dengan sesiapa. Aku rasa orang lain pun sama jugak kan? Tapi cara aku berbeza. Makin aku tau orang tu tak suka aku, makin gemar pulak aku nak mendekati dia. Sebab aku nak tau, apa yang buat dia tak suka aku. Sekurang-kurangnya aku dapat mengubah tingkah laku supaya tidak canggung di mata orang lain. Aku hidup dengan manusia yang punya perasaan dan aku cuba untuk menjaga setiap perasaan tersebut.



Tapi maklumlah..akukan manusia biasa. Kadang-kadang bergaduh jugak dengan orang. Tapi aku marah orang tak lama. Aku cepat sejuk. Aku mudah memaafkan..tapi tak mudah melupakan. Bukan berdendam atau membenci, cuma itu adalah cara untuk buat aku berhati-hati.



Apa yang aku biasa dengar, orang selalu kata aku sombong, poyo, overconfident.. ntahlah..mungkin betul kutt apa yang diorang cakap. Kadang-kadang mungkin aku yang tak perasan. Aku mintak maaf lah secara terbuka kat mereka-mereka yang kata aku macam tu. Cuma apa yang aku nak cakap, kawan dengan aku dulu, then baru judge aku macam mana. Hehehe...



Kat sini biarlah aku explain...



Mereka selalu kata aku sombong sebab selalu buat tak tau dengan diorang walau pun diorang senyum dengan aku...Hehehe..aku ngaku..memang aku selalu macam tu. Bukan setakat dengan orang yang aku tak rapat, malahan dengan best fren aku sendiri. Buat bodoh je kalau selisih dengan sesapa..Huhuhu...



Aku bukan sombong la wweeeyyy..aku rabun ayam..kikiki..aku rabun sejak tingkatan 1 lagi..tapi tak suka pakai spek atau lens.. tu yang aku selalu tak perasan orang tuh..hehehe...



Hanya orang yang rapat dengan aku tau masalah aku yang satu nie...



So sorry kalau aku tak balas senyuman korang. Aku akan cuba untuk mengatasi masalah aku yang satu nie...



yang kata aku overconfident tu..harus diingat..aku pun macam korang. aku gabra bila berdepan dengan orang ramai. nak2 bila kena bercakap di hadapan orang lain... aku kontrol gabra aku tu..tangan dah sejuk n menggigil tapi aku cuba berlagak selamba..tapi apa yang jadi?? aku nampak over confident plakkkk..hehehe...mintak maaf lah kalau korang meluat dengan sikap aku yang satu neh...gua tak sengaja bebbb..!!



apa pun ni lah fitrah manusia..aku pun ada kelemahan jugak. tapi aku sentiasa terbuka untuk menerima teguran orang lain. katakanlah benar walau pun ianya pahit...



dah byk plak aku mepek nie..nantilah aku sambung...



daaaaa.............