Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Saturday, December 26, 2009

Setelah melalui 3 tahun di kampus................

alhamdulillah..akhirnya aku grad...walau pun aku tak dapat dekan sekali pun, aku bersukur sebab dapat pointer yang layak untk aku dapat second class upper..huhu...cukup2 makan je tuuu...3.08 je tapi aku hepi walau pun aku sedar pointer aku masih dikira ketinggalan kalo nak dibandingkan dengan kawan2 aku yang lain.tahniah la korang eekkk...



sapa suruh tak belajar rajin2..kan dah tu je yang mampu..huhu..tak kisah lah..janji aku tak payah pakai topeng macam bandi amuk dengan bos aku kalo pointer aku jatuh..hehehe...mesti lah aku malu dengan bos aku yakni Encik Shukri kalo pointer aku jatuh pasal die yang kasi markah mase aku praktikal ari tu..hehehe...thanks Encik Shukri...anda bos yang baik..chewwah..bukan bodek neh..hehee..


dah habis belajar nie, biaselah..mula la datang rase rinduuuuuuuuuuuuuuu....



mase mula2 nak masuk UUM, aku macam nak lari balik kampung je..sebab aku tak dapat further study lam kos yang aku minta yakni Law..aku nak jadi lawyer sebenarnya...tapi apakan daya..................................

aku pun masuk je UUM tu dengan hati yang sgt sedih..aku tgk org lain hepi je sbb dapat masuk U..tapi aku sampai kena tegur dengan fasilitator ngan kawan2 mase sessi orientasi..
"kenapa awak nampak sedih????"
tah la...nak nangis pun ada...tapi tu lah..tak kenal maka tak cinta...lama2 kat u ni, makin sayang lak aku kat UUM nie...

saat masuk U jadi saat yang tak best untuk aku dan saat untuk meninggalkan U pun dah jadi saat yang paling tragis...huhu..UUM...aku rindu kamuuu..!!

pelajaran yang paling penting yang aku dapat ialah... belajar kat U lebih daripada sekadar dalam bilik kuliah...dan mmg pun...aku belajar erti kehidupan di luar bilik kuliah..apa yang lecturer ajar lam kelas, aku aplikasikan di dunia luar..maklumlaaa...aku kan budak komunikasi...mmg akan sentiasa berkomunikasi...


maka, aku belajar cara bergaul, cara handle perbincangan, cara hadapi konflik, cara menguruskan projek dan sebagainya. tQ kpd para lecturer yang ajar tentang konsep komunikasi manusia neh...sbb komunikasi ni nampak mudah, tapi sukar di alam realitinya...sebab sikap manusia adalah berbeza dan kita tidak boleh paksa orang untuk terima apa yang kita cakap...

dan orang pun tak leh paksa aku untuk setuju dengan apa yang mereka cakap ;p
huhuhu....



di saat ini aku merindukan go kart, joging, gym, padang golf, unimart, mall, YAB, hoki, teater, pangkor, lab, kelas, lecturer, rumet, pak gad, saman, beskal dan sebagainya yang aku biase buat dulu...huhu...

apa pun aku mengharapkan yang aku akan berjumpa kembali dengan semua tu mase konvo nanti..

aku bukanlah rindu sgt kat besfren aku pasal................diorang kan duduk ngan aku..hehehe...selalu dah jumpa..mek pun selalu turun KL...kalo rajin turun la selalu mek...Praktikal pun dengan Jah...sebab kami memang kawan baik...

aku harap yang aku tetap dapat maintain kawan dgn korang sampai bila2..dan kite takkan bergaduh sampai bila2...hanya korang je yang paham aku..thanks pwennn... :-)










No comments: