Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 27, 2010

Cuba - Faizal Tahir

Cuba kau dengar
cuba kau cuba
diam bila ku cuba
tuk berbicara dengan kamu

Pernahkah kau ada
bila ku perlu
tuk meluahkan rasa hati

Dan bila kau bersuara
setia ku mendengar
agar tenang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Cuba kau lihat
cuba kau cuba
renung ke mata aku
bila ku kaku melihatmu

Pernahkah kau ada
bila ku perlu
tuk menyatakan rasa sakit
dalam diri

Dan bila kau perlu
setia ku menunggu
agar senang kau merasa

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Maafkan kerana aku tak pernah
terlintas tuk menulis pada mu
salahkan ku
tak mungkin lagi aku meminta
untuk kau mendengar..
untuk kau melihat ke mataku

Siapa
sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang tuk dapatkan aku
itulah aku…padamu

Lagu ni teramatlah bestnye aku mendengar....aku tujukan buat si dia yang tersayang..dengan harapan kamu lebih memahami diri ku ini........

Sunday, January 24, 2010

Sabtu dan ahad ku....

best pulak aku rase weekend neh..adeyy...aku ingat mggu ni la paling busan sebab i got nothing to do but last minute mcm2 mende lak terlintas kat kepala, terus jalan je..waaa....ni semua pun pasal kebetulan Suha dtg KL...kalo tak, takde gak..Tq to suha!!

Sabtu 23 Januari 2010......
pepagi gua bangun lambat jekk..tapi along lak kol..die ajak sambut besday sopi yang ke-18..adeyy..dah besar anak buah aku rupenyee....Hepi bestday sopi!! bila bangun je pagi tuh, aku pun mule la kemas umah apa yg patut...sebab sat g Suha nk dtg...basuh baju dan semuanya perlu disetelkan sebab kalo nk harapkan weekdays, mmg aku takkan buat!!hahaha...pas setel semua, aku pun ilek2 le kat umah sambil pk apa nak buat..tetiba dpt satu idea..mase aku nak bentangkan idea tuh, diorg dah kasi idea lak dulu..al-maklumlah, tengah bosan tanpa TV, radio atau internet kat umah tu menyebabkan kitorang makin berfikir secara kreatif..hahaha...diorang ajak g The Mines time2 tu jugak..yahooo...gurls day out!!!

Kami pun gerak le pas asar ke The mines utk tgk adnan sempit seperti yang direncanakan sejak seminggu...bapak lawak gila citer tuh..asik gelak je la aku tgk citer tuh..tapi b4 tgk citer tu pun, kitorang layan karok lu..pehh..sekali aku layan lagu Fahrenheit daaa..ni semua pengaruh Azim la neh..lagu peberet die...lama gila tak karok since dok KL neh...

esoknya, mcm yang aku bentangkan aktiviti pada hari Ahad, kami pun gerak g semban utk selebret besday sopi..makan2 tymeee!!!

Ahad 24 Januari 2010...........

tengahari pas bersiap dengan segala kelengkapan utk berkelah, ktrg gerak g Terminal 1 Seremban lu..bajet ingat nak beli hadiah untuk sopi..dah terlanjur lalu depan pusat karok, ktrg karok lagi!!!

Aku layan lagu cahaya Kris Dayanti pulak...huhu....

pastu baru gerak g kat tempat celebrate besday sopi tu..kelihatan sumer adik beradik aku ade di situ...waaa..bestnye kek coklat tuh...anak2 buah aku yang baby lak nmpk makin besar n comel laaa..alaaa...tiyut miyut je baby2 neh....

so, suha, jah n nani pun join sekali la meraikan besday sopi tu..sedap tul mihun along masak..yummy yummy..!!

pastu baru gerak g PD..mandi laut..best!!yang tak bestnye..ade plak minah n mamat yang memadu asmara tengah lauh..tak cukup dengan berpeluk, bercium pulak lagi...oiii..malu la skett org tgk2 neh..aku bajet ni sume budak2 baru hbs sekolah agaknye..muke mcm budak2 je.. baru nak kenal dunia la katekan....baju yang pompuan tu tak yah ckp la..dah la putih, singlet pulak...ya rabbi...makin sedap la jantan2 miang tu beraksi di pantai...yang sedih, aku yakin diorg tu seagama n sebangsa ngan aku..adeyy laaa....

dah la..x suke ckp hal neh...

pas mandi laut, aku pun gerak balik KL....

begitu lah aku menghabiskan cuti Sabtu n Ahad ku..............:)

Sunday, January 17, 2010

Oh mak kuuu...

Hari tu aku balik kampung macam biasaaaa.... standard la cuti kan...aku pun mmg suke mangun lambat. Di pagi Ahad yang damai pada tanggal 10 Januari 2010............

Mak : Woi Nurul!! ko punye buku sume hancur tu......

aku yang terpisat2 di keheningan 8.30 pagi tu tanye la balik

aku : Buku mende neh?

Mak : tu buku ko sumer hancur...mak tercampak beg kau lam washing machine!!!

Aku : Makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..........!!!!!!!!!

Aku dengan sepantas kilat segera berlaki mcm Mike Tyson ke pusat pembersihan baju Cik Siah n Co melihat byk kertas2 yang sudah hancur dimamah Dynamo......(wangi siot)

Diari aku yg baru dapat 3 hari yg lalu tak ku endah kan...slip gaji 3 bulan yang hancuss x ku hiraukan....yang utama!!! kamera kampeni...arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh............

Oh ibuku....

Mak aku tampak kaget..aku pucat..kamera itu tidak berfungsi lagi..tak leh on...oh tidakkk!!!

Aku cuak gila tyme tu..apa aku nak buat nie..macam mimpi ngeri je..adeyy laaa...mujur mak aku cool semula..mak aku kata......

'tak pelah, biar mak ganti..'

thanks mom...org tak mintak pun mak nak ganti..tapi kalo mak nk ganti..elok benar le..hehhee... 900 telah dikeluarkan dpd akaun mak....adeyy...bape bulan la mak nak dpt duit tu balik...nti org ganti ye makk..hehehe....

aku pun satu..aku campak handbag aku atas katil...oleh sebab mak aku nak tido, aku campak kat dalam bakul baju2 kotor sebab aku takut letak kat tempat yang tinggi...takut jatuh nti rosak lak..hehehe...mak aku lak, di pagi yang hening tu, campak baju kotor lain lam bakul tu dan menenggelamkan handbag aku yg juga ada kat dalam tu.

so, mak aku nak cuci kain terus campak apa saje yg ade lam washing machine tersebuttt...

salah aku le pasal letak kat tempat merapu yg aku kira cukup selamat...hahaha..bodo tul aku neh..hahaha....

Bila aku masuk opish, aku segera bgtau encik bos admin yakni Cik usin pasal kamera tu..die leh gelak je...cool betul beliau..lega hati cuak ku ini....die kata cek le leh repair ke tidak...

aku just nk bgtau je sebenarnye..aku tau kamera tu mmg tak leh repair pasal dah kene 'cuci' dgn dynamo milik cik siah...hehehe...

oleh itu semalam tak ni 17 Januari 2010 aku dah beli kamera baru di Low Yatt..hehehe...lega hati aku..hopefully takde tragedi lagi yang berlaku... I love my mom..cian mak..huhu..sori makkk...

Thursday, January 14, 2010

Rase macam terharu pulak :p

Rupanya ramai gak yang baca blog sengal aku nie..bukan ade mende sgt pun laa..hehehe...
aku suke share ape yg aku pk dan aku tak minat nak share benda2 yang terlalu peribadi..huhu...
kalo korang baca tu, baca la..aku x kisah pun...buat apa buat blog kalo x mo kasi org baca kan??
hehehe...

Terharu jugak aku korang sanggup spend 5-10 mint dpd hayat korang nak baca blog nie...ok la tu..kalo korang pun ade blog, follow la blog aku...nti aku follow blog korang balik k....

Anyway, petang ni pas keje aku nak g Puduraya..aku nak g Melaka...sebab esok nak g sain agreement ape tah..aku bukan penah beli keta..Ni laaaa first time aku nak beli..tu pun abg aku yang tolong..huhu....

Aku beli ni pun sal abg aku yg nak pakai..bukan aku tawww...dier nak pakai 6 bulan je sebab keta die ade org nak sewa ke pinjam tah...then dlm masa 6 bulan tu la die nak pakai...so, pas 6 bulan aku take over n sambung la bayar balik..hehehe...even aku ni minat sgt dengan vios baru kaler putih, kena la pendamkan hasrat tu pasal lom mampu lagi..hehehe...

Bila la aku nak mampu beli neh..asik terbayang je...kikiki...so, terpaksala ukur baju kat badan sendiriii...susah sgt la nak bergerak naik public memanjang..perjalanan 15 minit selalu bertukar jadi sejam-dua jam...buang masa sebab menunggu je...part tu je yang aku lemah skett...

Adey..tetiba rase sakit dada pulak..ni la yang aku rase bila aku berhasrat nak jaga badan la kununnye..jaga badan tak mo makan byk..tapi, gastrik pulak dtg mengantoikan hasrat murni aku..hehehe...

Ermm...jap lagi time lunch, aku nak makan jap, then berambus pegi puduraya jap..nak beli tiket ke melaka petang nie :D.....

Tah cemana la rupa keta neo tuh...abg aku kata kaler hitam...tapi mcm lawak lak bila tgk ekzos die kat tengah..kikikiki...

Ape2 pun..tunggu kemunculannya sekitar Jun dan Julai nti..hehehe....

di hari ini,esok dan seterusnyaaaaaaa........

hari ni aku balik keje ngan segala2nya kusung..hehhe...makanya aku kena pk apa yg aku nak buat bila busan2...

ngadap muke nani je la jawabnye nie..hehe...

every weekend lak mungkin kena balik kampung atau kuar umah tgk wayang ke apa ke..janji x busan kat umah...

adeyy laa..umah cuma jadi persinggahan untuk aku melelapkan mata jela neh...apa pun tak leh buat dah...

yang rutin tu standard laaaa...

24 jam aku : 8-10 jam tido
: 2-3 jam kemas umah
: 1 jam solat, mandi, makan
: 1 jam basuh kain

yg lg 10 jam tu aku nak buat apa ekk selain dpd keje..kalo sabtu ngan ahad tuh cane...nak kuar selalu pun kering jugak aku nie kang...

masih lg berfikir mcm mana nak menghiburkan hati neh...adey laaa...busan sgguh umah ku skrg nieeeeeeeee.......

tolongla kasik sket idea nak hilangkan boring nieeeeeeeeee.......



Tuesday, January 12, 2010

Suatu hari di 12 Januari 2010

Humm..hosmet aku nak pindah...maknanya, habis barang die yg aku tumpang selama ni diangkut kuar...makanyaaa... terpaksa la aku cuci kain dengan tangan kembali..huhu..mcm zaman2 kampus n asrama dulu..kikiki....

terpaksa la jugak aku berfikir macam mana cara untuk aku menghiburkan hati n menghilangkan boring neh..selama ni ade gak tenet kat umah yg boleh dihadap, tv yang bleh ditengok....

balik kampung ari tu baru je bodek mak mintak peti ais kat umah..mak aku angguk je laaaa... tapi aku pk gak..cemana nak angkut..aku ni dah la g mana2 naik public transport je... :)

terpaksa back to basic..kenala pakat ngan nani nak beli furniture umah ni..bermula dengan mesin basuh!!..kakakka...susah la nak cuci kain ngan tangan ni pasal aku makan nasik pun guna sudu!! mana pakai tangan kecuali makanan tu tak pedas...tangan allergic ni pempaham je laaaa.....

tah la..org selalu pandang aku mcm senang je..maklum la..dengan gaji aku, dengan life aku sbg anak bongsu yg takde tanggungan, org selalu tanye............. "apesal ko tak pakai keta?kedekut gila"....

agak sakit jiwa aku dengar soalan yg mcm nie...

duit aku, suke hati aku laaaaaaaaaaaaaaaa!!

perlu ke aku citer hutang aku berapa?perlu ke aku cite aku belanja sebulan berapa? perlu ke aku citer aku kasi mak aku berapa??perlu keeeeeeee?????

aku rase selesa dengan kehidupan aku dan orang lain takde hak untuk suruh aku beli apa yg aku tak nak...

dalam hidup aku, aku tak nak salah buat keputusan, aku sendiri ade plan masa depan dan aku tak minat untuk share semua tu dengan org n aku harap org hormati apa yang aku buat seperti mana aku tak pernah pertikaikan apa yg org lain buat untuk diri korang!!!

hormat aku mcm mana aku hormat korang!!

eh..........teremo pulakkkk...sori2...

cuma geram je bila aku dengar org kutuk2 aku kat belakang ni...nasib baik ade sorang pakcik pernah nasihatkan aku,

"ko pedulikkan apa yg org cakap pasal orang lain takkan faham masalah kita..lagi pun bukan diorang yang tanggung hidup kau, bukan diorg yang akan bayarkan semua tu.."

aku pun sejukkkkkkkkkkkk la balikkk.....

terima kasih pak cik!!

ermmm...lately mood aku lain mcm sgttt...
aku senang sgt sedih bila dengar citer sedih...dengar lagu yang mengimbau kenangan pun leh sedih...apa tah lagi bila ingat mende yg sedih2....

adeyyy..sensitif jugak aku nie...........:(

Monday, January 4, 2010

Tahun Baru 2010

Waaaa...dah masuk hari kelima tahun baru dah..semua orang dah citer pasal azam masing2 dalam blog errkkk...aku pun nak share jugak leee...

Tapi hari tu aku ada post kat fesbuk... pasal azam tahun baru ni ada yang nak cukupkan sembahyang..aku kata azam tu nonsense sebab solat tu wajib..bukan nak tunggu tahun baru nak pk pasal nak berubah kan?

Aku secara tak sengaja dah buat seseorang kecil hati sebab die nak berubah...

So that girl, aku mintak maaf kalau buat kau terasa..cuma apa yang aku nak katakan, kalau dah ada niat nak berubah kepada sesuatu yang baik tu, teruskanlah..tak perlu tunggu tahun baru untuk berazam melengkapkan yang wajib...bukan aku tak menyokong perubahan yang cuba kau buat, cuma cara tu tak betulll... aku bukanlah seseorang yang warak dan alim untuk gunakan apa-apa firman untuk menyokong apa yang aku cakap...sebab kalau aku tersalah tafsir, doser besar pulak aku kang..hehehe...

cuma apa yang aku posting tu berdasarkan apa yang aku dengar mase ceramah agama dulu...apa yang ustaz tu cakap lagi kasar dan makan dalam sebab tahun tu aku nak naik tingkatan 5, ustaz tu kasi ceramah dan dia nyatakan..."sapa yang berazam nak cukupkan solat, bangang la orang tuh..." tersentap gila aku dgr pasal time tu aku oun berazam macam tu...

Dengan penerangan dia, bari aku pahammmm...
die kata. let's say seseorang itu berazam nak cukupkan solat mulai tahun 2020 contohnya...dan die pasang azam mase 28 disember 2019...so leh ke die tinggalkan solat pada 29, 30 n 31 hb???

so aku harap jelas la apa yang aku cakap ni..jangan melenting ye..cuba tenangkan hati utk terima teguran....

ok, cukup tentang tu...

aku nak share azam baru aku plakss...

1. Aku nak jimatkan cuti tahun ni..tak mo la amek cuti semata-mata nak puaskan tido..i did it mase mule2 keje dulu..rugi je sehari cuti aku pasal nak sambg tido..hampeh kan?hahahaa....aku nak jimat cuti pasal aku nak convo bulan 3 ni..ingt nk cuti lama skett pasal nk jenjalan...g langkawi ke..apa ke..hehehe

2. Aku nak lebih hati2 bila keluar..takut jumpe orang jahat...sebab kat KL ni banyak penyangak..hampeh tul..tgk jela bape ramai dah kena ragut, bunuh...serammmmmmm... aku tak mo jadi mangsaaaaa....nak2 aku ni fomfan..lagi la bahayaaaa....

3. Aku tak mo gaduh dgn orang lagi..cukup2lah selama ni aku gaduh dgn org...penat la gaduh walau pun kadang2 bukan salah aku pun...aku tak kisah untuk mintak maaf sebab bagi aku, mintak maaf bukan tanda kalah..tapi menang..menang melawan ego...tapi setau aku pun, aku mana penah cari gaduh..pergaduhan yang selama ni berlaku pun sebab aku pertahankan diri aku bila orang nak cari pasal...kalo org buat taik pun, aku tak simpan lam hati..marah kejap je..pastu baik balik...tapi kalau aku buat taik, org suke dendam ngan aku...tak kasi can kat aku nak defend diri..apa yang orang nampak kat aku ni burukkkk jeee...aku bukan lah kejam sangat tak leh nak bertimbang rasa atau tak nak dengar teguran org dan aku rase aku je yang betul...aku tak macam tu..aku cuba berdiplomasi kalau nak berbincang...n aku selalu cuba kikis emo di hati...

tu lah aku fikir..aku tak suke gaduh!! sebab tragedi aku baling parang kat orang dah beberapa kali berlaku sebab kebaranan aku...naseb takde sapa yang mati...:p

4. Aku nak keje elok2... aku nak cuba capai apa yang dato nak..KBO 2011..aku rase tak sesukar mana kalau semua KME berganding bahu tanpa kompromi utk merealisasikannya sbb masing2 sekepala dlm buat tugasan yang diberi...apa yang aku harapkan, selain dpd kerja sama, aku nak semua pihak menghormati kerjaya sbg KME ni..ingat senang ke jadi KME???report direct to dato okey...kalau km tak jalan atau staf tak bg kerjasama, KME yang kena balun dulu... sian je kat KME lain yang asik kena perli n kutuk dgn staf lain..KME dpt laptop pun jadi isu besar.. adeyy laaa...mujur staf kat KPS ni belum ada lagi yang mcm tu..kalo ade, mau berdarah telinga aku neh...hahaha..

5. Aku nak bahagiakan mak aku...caranya?? aku tak nak share..biar Tuhan yang menilainya...

6. Aku masih setiaaaaaaaaa...I love u sayanggg...sumpah tak cari lain kalau u tak buat hal... :p

7. Hubungan aku dengan Tuhan pun aku tak nak share..tu antara aku dengan-Nya...

lain2??ade lahh..kadang2 tak semua benda kita leh share dengan orang..tu je la yg aku nak share..huhu..lantak lah ade yang nak baca ke tak..hehehe....