Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, January 12, 2010

Suatu hari di 12 Januari 2010

Humm..hosmet aku nak pindah...maknanya, habis barang die yg aku tumpang selama ni diangkut kuar...makanyaaa... terpaksa la aku cuci kain dengan tangan kembali..huhu..mcm zaman2 kampus n asrama dulu..kikiki....

terpaksa la jugak aku berfikir macam mana cara untuk aku menghiburkan hati n menghilangkan boring neh..selama ni ade gak tenet kat umah yg boleh dihadap, tv yang bleh ditengok....

balik kampung ari tu baru je bodek mak mintak peti ais kat umah..mak aku angguk je laaaa... tapi aku pk gak..cemana nak angkut..aku ni dah la g mana2 naik public transport je... :)

terpaksa back to basic..kenala pakat ngan nani nak beli furniture umah ni..bermula dengan mesin basuh!!..kakakka...susah la nak cuci kain ngan tangan ni pasal aku makan nasik pun guna sudu!! mana pakai tangan kecuali makanan tu tak pedas...tangan allergic ni pempaham je laaaa.....

tah la..org selalu pandang aku mcm senang je..maklum la..dengan gaji aku, dengan life aku sbg anak bongsu yg takde tanggungan, org selalu tanye............. "apesal ko tak pakai keta?kedekut gila"....

agak sakit jiwa aku dengar soalan yg mcm nie...

duit aku, suke hati aku laaaaaaaaaaaaaaaa!!

perlu ke aku citer hutang aku berapa?perlu ke aku cite aku belanja sebulan berapa? perlu ke aku citer aku kasi mak aku berapa??perlu keeeeeeee?????

aku rase selesa dengan kehidupan aku dan orang lain takde hak untuk suruh aku beli apa yg aku tak nak...

dalam hidup aku, aku tak nak salah buat keputusan, aku sendiri ade plan masa depan dan aku tak minat untuk share semua tu dengan org n aku harap org hormati apa yang aku buat seperti mana aku tak pernah pertikaikan apa yg org lain buat untuk diri korang!!!

hormat aku mcm mana aku hormat korang!!

eh..........teremo pulakkkk...sori2...

cuma geram je bila aku dengar org kutuk2 aku kat belakang ni...nasib baik ade sorang pakcik pernah nasihatkan aku,

"ko pedulikkan apa yg org cakap pasal orang lain takkan faham masalah kita..lagi pun bukan diorang yang tanggung hidup kau, bukan diorg yang akan bayarkan semua tu.."

aku pun sejukkkkkkkkkkkk la balikkk.....

terima kasih pak cik!!

ermmm...lately mood aku lain mcm sgttt...
aku senang sgt sedih bila dengar citer sedih...dengar lagu yang mengimbau kenangan pun leh sedih...apa tah lagi bila ingat mende yg sedih2....

adeyyy..sensitif jugak aku nie...........:(

No comments: