Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 10, 2010

Kisah seekor pakgad...

aRakian bermulanya kisah since awal bulan ari tuuu...

Aku balik kampung di saat acik dah start dok kampung dengan mak... Umu pulak jadi assistant acik... Maknanya mereka bekerja di tempat yang sama... Oleh sebab mereka dok serumah n g keje pun sama2... aku mengambil kesempatan ini untuk rembat keta umu..nak bawak balik KL... Biarlah umu ngan acik share keta kan?menambah kemesraan gitu... hahhaa... buat apa nak letak keta byk2 kat umah kalo x guna kan? baik kasi aku guna..atas dasar aku akan bayar monthly keta die..(hampeh toll)...aku pun membawak keta viva die tuh..agak penat jugak la bawak keta manual kat KL neh....but it's not a big deal laaaaaaaaaaaa........

yang jadi masalahnye ialah parking kat area umah aku tu..setiap umah mmg ade petak parking sendiri...macam tu jugak dengan umah aku...masalahnye sekarang, ex housemate aku dah terbawak kad akses utk parking kat dalam...die lak dah pindah mana tah..aku pun lupa... so, aku pun terpaksala bergaduh hari2 dengan sekor pakgad yang mangkuk untuk masuk ke dalam setiap kali balik dpd opish..dah la aku penat drive jem gila babi kat KL neh, balik umah kena gaduh dengan die dulu baru leh masuk....

bodo betul..kasi je la masuk..aku bukan nak parking kat visitor nye lot atau lot orang lain!!

ngan gad lain ilek je kasi masuk sebab aku tak parking kat tempat yang tak berkenaan tapi parking kat lot aku sendiri..so tak jadi masalah la kalau nak allow aku untuk masuk dlm dengan kad akses diorg tuh....

tu yang aku nyampah betul kalau pakgad yang kaki panjang macam leher zirafah tu yang jaga...kerek semacam...

die kata kat aku ari tu

"i kasi u mase seminggu untuk dapatkan kad tu balik..kalau tak, sila parking luar..."

aku pun balas

"lantak u lah...!!"

amazingly, die kasi gak aku masuk walau pun aku tempik die...

so, setiap hari die tunjuk kalendar kat aku untuk remind bape hari lagi remain untuk aku dapatkan kad akses tuh...
Lebih kurang macam ni la kalender yang die tunjuk kat aku tuh!!

ahhhh..g mam*** ko lah..!!!

dalam masa yang sama, aku mintak akak hosmet lama aku tu utk pos balik kad tu..x larat nk gaduh ngan pakgad bodo tu...

soo.............hari pembalasan dah tiba...aku ngan nani dah pakat nak kenakan pakgad tu balik... die tak tau aku dah terima kad akses aku..huhu...

hari kelapan (hari yg patutnya aku dah parking luar kalau x de kad akses)...........

aku ilek je masuk area umah aku n lalu kat pondok guard tuh...niat hati aku kalau die dtg marah aku...aku nak pass kad tu kat mende ape tah tu depan muke die...tapi tak jadi lak pasal pakgad lain dah tolong akses kad lain n die tak sempat menghalang sebab die berdiri agak jauh dpd lokasi aki...hahaha...

die pandang aku ngan muke x puas hati dan menggelengkan kepala melihat kebiadapan aku neh....

aku lak terus rem2 minyak kasi die panas..hahaha....

esoknye masa balik keje, die lak takde...so, x dptla nak kenakan die..just akses masuk pakai kad aku je laaa...

tapi mase aku nak g keje esoknyaaaaaaaaa....

die lak ade kat pondok guard tu...die terus maki aku

"woi...hari ni dah hari ke 9 laaa...pasni u jangan parking dalam arrrrrrrrrrrrr...!!!!!!!!!!!!!!"


aku bukak tingkap n jerit balik

"oiiiiiiiiiiiiiiiiiii....lu kecoh laaaaaaaaa...blah laaaaaaaaaaa...."

sambil melambai2 bak ratu kat pakgad tu sambil menayangkan kad akses aku tu....

berubah habis muke die n terus angkat tangan and say sorry...........

aku jerit la balik

"lu blaaaa laaaaaaaa..." sambil rem2 lagi keta aku n hon kuat2...padan mukeeee...

aku mmg kurang ajar n biadap pun..terutama ngan org yg kurang ajar....aku berani tempik orang kalau orang tu cari pasal ngan aku...(jahatnye mulut aku ekkk.....)

aku tak kisah la kalau die cakap baik2..ni tak..keje asik nak maki je....

yang aku heran, apasal pakgad lain macam tak kisah je aku nak masuk tanpa kad tu..mase aku nak slot kad tu, pakgad lain siap nak bagi aku masuk tanpa pakai kad aku...tapi aku macho je la ckp....

"takpe...i dah ade kad..."

sebab pakgad lain tu sopan skett..tak kerek...aku pun jadi berbudi bahasa la...tapi since yang sekor tu dah spoill....mmg kena la ngan aku..silap org la lu nak maki kannnnnnnnnn......

pagi tadi mase aku lalu depan pakgad tu, die senyum je..dah tak marah dah...aku tunjuk penumbuk je kat die..terus tergelak lak die...apa2 lahhhhhhhhhhhhhhh.....


biarlah orang nak kata aku kurang hajar ke apa...tapi cara aku mmg macam tu... bila kesabaran aku dah hilang, mmg aku hilang hormat.. tapi kalau org tu baik, cakap elok2 ngan aku...aku akan hormat die gila2 punye...

puncanya yang aku hangin ngan pakgad tu act dah lama... aku dendam la jugak ngan die..ade ke patut mase mak aku datang dengan mak cik umi....(sama2 dah tua)...die suruh blah cepat... die tak nampak ke orang tua tu mana larat nak masuk umah aku kalau parking kat luar..mmg padan la akak aku parking dalam kan?tak de hati perut langsung..mak aku baru nak ziarah anak die neh..bru nak menikmati secawan teh panas yang aku buat, die dah halau....so, org yang biadap harus dilayan dengan biadap!!!

p/s: moral of the story..........kesabaran aku jangan dicabar....

No comments: