Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, February 4, 2010

kutuk anak orang, puji anak sendiri

adeyy hai..aku actually malas la nak layan org mcm ni...suke sgt bergosip sana, bergosip sini, last2 puji anak sendiri...

agak berbulu la telinga aku mendengarnye sebab kadang2 die kutuk aku...sedapppppppppp je mulutttt...amboiii.....

antara statement die yang aku masih ingat....

"Nurul muke tkde la cantik sangat.... badan pun kena jaga baik2 nieee... ni mase anak dara dah tak pandai jaga badan, macam mana pas kawen nanti...tgk je la anak mak cik tu..kontrol je makan..."

tak mcm bengang lak aku dengar kannnnnnnnnnnnnnnnnn....ko nak kutuk aku kutuk je ahhh...siap nak compare ngan anak die lak...cantik sgt ke anak ko???

kalo aku tk cantik pun apa masalah kooo??

adeyyyy...

ade lagi statement die tu...die kutuk artis kesukaan aku (Siti Nurhaliza)...die kata...

"Siti ni perampas laki orang..macam takde orang bujang ko nak kawen..sama la macam waheeda neh...ape tah punye perangai... ni macam kes kat pejabat anak acik tu laaa...ade kawan anak acik tu suke melayan laki orang sampai rosak umah tangga orang....tapi anak acik tu bagus leee...nasib baik die tak melayan laki orang nie..kalau ade laki orang nak kacau je kan, die akan larikan diri..."

ye la tu cikk oiii...ko kutuk anak orang sedap nye mulut ko kann...kalau kena kat batang hidung sendir baru kau tau....aku ni dulu pun orang suke kutuk aku gak...suke marayau la..memalukan nama keluarga laaa...bakal jadi bohsia la...ape ntah...last2 anak die yang kena tangkap basah...anak die yg isap dadah...sedangkan aku yang dihina ni berjaya jugak jadi graduan..masuk u...bukan nak berlagak sebab aku masuk U cuma mentaliti manusia ni suke sgt pandang aku ni semuanya tak baik...tak baik aku ni pun, pk gak mase depan..takde lak terlibat ngan gejala sosial yang tah apa2...dan alhamdulillah, tudung pun masih lagi terlilit rapi di kepala aku walau pun aku dah dok KL sekarang....

aku tak kisah untuk terima teguran..tapi sbg manusia yg ada otak, kite leh bezakan sesuatu teguran tu merupakan teguran atau penghinaan....

kalau nak tegur, tegur je..aku leh terima..tapi sumtime teguran atau nasihat yang aku tak leh terima tu, mesti ade sebabnye...

contohnye....

ade sorang kakak tu nasihat kan aku behenti keje n cari je keje lain yang sememangnye jadi minat kite...aku paham maksud die tapi aku nak fokus pada kerja aku sekarang... bukan aku tak suke kerja ni...aku suke n orait jeee...aku leh je buat keje ni sbb ramai yang ajar aku mcm mana nak buat keje aku neh n i got a full support of my boshh!!

cuma cita2 aku tak penah lak padam..tetap mencari pelunang tapi bukanlah aku nak blah dalam masa terdekat neh...aku ade impian sndr....

aku cakap kat kakak tu yang aku takut yang dikejar tak dapat, yang dikendong bercicirannn...
die kata kalau nak capai impian, mane leh ade perasaan takut2..kena berani terima risiko..!!

pehh...cakap senang la cik oiiiii...aku kata la kat die...

memang la kak..tapi sy nak keje sini dulu...cari pengalaman..nak rancang masa depan kena ade plan..bukan leh pakai blah2 mcm tu jeee...nti yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran...

sorry la sis eh..sy tau akak penah kutuk sy kat org lain n akak penah kata yg sy tak suke org ajar sy...sy bukan tak suke org ajar sy tapi klau sesuatu nasihat tu sy leh pertikaikan, sy mmg takkan bersetuju...

lantak lah org nak kata aku bongkak ke apa...aku pun tau berfikir jugakk..kalau aku tak tau sesuatu, aku banyak tanye adik beradik aku yang ade 8 org kesemuanya...semua nya lagi tua dpd aku n aku tau mereka semua nyk pengalaman dalam hidup...aku lagi percaya nasihat dpd mereka...sbb apa yg diorang nasihat aku, byk yg aku setuju....

n lagi sorang yg selalu jadi rujukan aku ialah kekasih hati aku yang tersayang..apa yg aku nampak, die mmg matang dalam berfikir sbb mgkin die pun macam aku...suke rujuk mcm2 perkara kat adik beradik die sbb die pun anak bongsu....

berbalik kepada perkara tadi...aku ni dah naik letih melayan citer die dah..sorry la macik kalau terasa bila macik cko n sy tak layan...............




tapi sy pun dah byk terasa ngan makcik :p............

1 comment:

khairiah said...

kalau makcik tu kutuk orang lain maknanya dia jugak meperlekehkan ciptaan Allah. so kita sebagai manusia biasa sabar jelah dgn perangai org sekarang ni. nnti dah kena batang hidung sendiri baru tau.
mulut orang ni mmg susah nak tutup. buat lah macam mana pun kalau dah perangai tu macam tu...tetap jugak lah macam tu.