Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, March 24, 2010

part 2....

ermm..lama tul nak tunggu aku sambung..hahaha..aku sendiri tak sabar2 nak tulis part 2 neh..hahaa....

huh..masih lagi berkisarkan tentang program motivasi pelajar tuh....

**********************************************
ermm...
aku puas memikirkan apa kata2 yang nak wat org sedih..nak kasi bebudak tu insap skett..sama macam kalau aku g kursus motivasi kat mana2..tak sah kalau takder slot nanges2..hahaa...

setelah berfikir secara kreatif n inovatif, aku mula merangka idea dalam medula oblongata neh... (betul ke penggunaan otak aku neh?)

aku pun mula buat2 cerita..kutuk2 mak aku...aku kata la...

"kiter ni kadang2 hidup ade gak rase tak puas hati dengan mak ayah kite kan?asik lebihkan abg2 n kakak2 je..rase mcm diri ni tak berguna je...."

terus deme meluahkan perasaan dengan lajunya..

"a'ah kak..mak kite asik lebihkan abg kite je...mentang2 la abg kiter tu belajar kat U.."

"sama la macam kiter kak...mak kite asek puji adik kite je...kite nk mintak apa2 pun susah..kalau adik kiter tu senangggggggggggg je..."

dan macam2 lagi deme kutuk mak ayah deme...aku plak yg rase bersalah..hehehe...bukan apa..aku saje nk provok je...

kemudian aku bertanya...

"adik2 ade kawan ramai tak?"

"ade kak..ramai..kalau geng sy je ade 5 orang.."

ade yg jawab geng die 3 org je, ade yang kata berempat n mcm2 lagi lah....

kemudian aku bertanya lagi..........

agak2 leh tak kita layan kawan2 kita sama rata?

deme kata

".........x"

"kenapa?kan semuanya kawan2 korang?"

deme kata...

"ye la kak..kawan kite tu suke ckp besar.."

"sebab kawan kite tu kuat menipu"

"sebab kawan kite tu suke kutuk kite'

n mcm2 lagi jawapan yang aku terima....

"kalau kawan yang paling korang rapat tu kenapa lak?kenapa suke rapat dgn die?"

"sebab die selalu belanja makan..'

"sebab die tu tak byk cakap"

"sebab kite suke pinjam barang die"

n mcm2 jugak jawapan deme.....

pastu aku kata laaa....

"korang sedar tak mak ayah korang tu manusia sama macam korang..??"

erkk....deme terkedu kejap..mgkin deme tak paham apa yg aku cuba nk sampaikan..heheehe...


hahaha...pastu aku kata la...ye la...sedangkan korang pun tak dapat nak layan kawan2 korang sama rata, mcam tu jugak dengan mak ayah korang...mana nak dapat sama rata layan korang...

knapa mende2 mcm ni berlaku?

dah korang suke sakitkan hati mak ayah korang...bila suruh sikit, mengeluh, bising2...pastu suke merayap..tak nak tolong mak ayah korang...

that's why laaa...korang pun lebih suke layan kawan korang yg menyenangkan hati...sama la mcm mak ayah korang...lebih suke layan anak yang menyenangkan hati diorang..bukan mcm korang..asik menyakitkan hati je...cemana die nak lebihkan korang???

hahaha...jahatnye mulut aku tyme tuh...

dan sekali lagi..............air mata mereka melimpah............

No comments: