Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, May 16, 2010

kecurian, keciciran akibat kecuaian

Jumaat lepas bersamaan 14 mei 2010.........

Jam 12.30 : aku g Sungei Wang bersama2 dengan kak Nana, Partner karok aku yakni Ejun dan jugak sorang dak pektikel yang nama nya Ros Adibah.........

Jam 1.30 : teman kak Nana shopping baju anak die kat FOS...

Jam 1.40 : kitorang masuk karaoke...

Jam 2.30 : kitorang kuar dpd karoke sebab nak balik opis...

Jam 2.45 : aku drive keta nak kuar dpd parking... baru aku perasan.......dompet aku takde..!!!

Aku ingat ada kat dalam beg June sebab asalnya mmg aku selalu letak lam beg die kalo tak bawak beg sendiri...ammmaaaaaaaaaa..!!

setelah puas aku mencari dompet..aku yakin mmg takde kat dalam keta aku atau beg sesapa....

selepas itu, aku kembali ke tempat aku berkarok tadi...dan aku bertanya kat bebudak yang asik dok kacau kitorang mase tgh karok tadi...

deme seme kata tak nampak..adeyyy..mana la aku letak dompet aku yang tersayang tuh...

dompet tu harga die RM 19.90 je yang aku beli kat CMart Changlun..kenangan time aku belajar dulu tuh..sayang wooooooooo.....


Balai Polis THS Lee Dang Wangi
pas aku merayau2 di merata tempat, June jumpe ngan pengawal keselamatan yang die kenal pasal June penah keje kat situ dulu...pengawal ni die tak pakai seragam...

die trus bawak aku g tgk CCTV...di pendek kan citerrrrrr....

kami nampak le sapa mangkuk yang rembat dompet aku tuh.........

mamat pengawal tuh terus seret budak tu turun ke pejabat keselamatan...aku lak dengan geramnye terus dok atas meja n maki budak tu n dah ready tangan untuk menghayun budak tuh..sekali aku kena marah dgn sapa tah makcik kat situ...

"woii..!!elok2 sikit..ni opis ok??" kata beliau..

eh, aku yang terover marah ni terus cool balik..hehehe..sori, sy tgh baran mmg mcm ni..hehehe...

pastu bos budak tu merangkap tokei kedai karok tu mintak aku lepaskan anak buah die...

ahhhhhhhh...mana bolehhh...dah la kad ATM aku habis die campak tah mana, kad insuran aku la dengan kad panel klinik aku...kalau nk dapat balik kena buat report polis..mana leh main lepas2 mcm tu jeh...manyak cantik muke koooooooooo...???

lepas tu, derang call polis...dan polis pun tiba n terus menggari lahanat tuh..

aku pun naik keta polis..1st time lam hidup aku naik keta polis siap die bawak keta menyusup trafik...dengan siren polis lagi tu..aku lak rase mcm org jahat sebab orang sekeliling pandang aku semacam je...hehehe...

pas report di buat...setelah menunggu berjam2..aku tgk muke org yg dtg wat report sume muke cuakkkkk je...ade yg kena ugut bunuh la, kena rompak la, keta hilang la..n mcm2 lagi....

mase hari dah nk masuk maghrib, baru la Aril datang dengan Nani..kak nana ngan ros ngan June awal2 aku dah suruh balik pasal hari dh makin lewat...aku mintak buah hati aku jela dtg amek aku...

pas tu,jumpe inspektor..(cantik polis neh..muda lagi..)

pas dah tung tang2 tung tang...aku lepas kan ade budak yang mencuri tu pasal aku dapat balik i/c aku ngan lesen serta duit...aku cuma tak dapat ATM kad sebab die dah campak sekali ngan dompet cayang bucuk aku tuh...hehhee...nak naik court pun mcm malas sebab takde kerugian sangat..cuma aku cakap kat polis tuh, kalau sy nak lepas kan budak tu, kasi sy maki die dulu leh?


ini lah report aku

die pun panggil budak tu dalam bilik die, tutup pintu n aku maki budak tu sepuas hati aku..hahahaha....

pas dah puas maki, budak tu mintak maaf...dan pas tu aku pun blaaa dpd situ...tapi aku kesal skett laa...aku terlepas solat zuhur, asar n magrib pasal sepanjang hari aku ade kat balai n aku mmg tak sempat nak ke mana2..huhu..semoga Tuhan ampun kan dosa aku..............

No comments: