Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, May 31, 2010

Kini giliran Lappy ku....

Rasa sakit nya lebih pedih daripada putus cinta...adeyy la...
Apa la malang sangat nasib aku nie..asik dirundung malanggggg ajer..Mungkin ade sesuatu yang Tuhan nak tunjuk kat aku agaknya...

Pada hari ketiga aku training di Hotel De Palma, Ampang bersamaan 27 Mei 2010....

Pagi tu aku g training tu dengan Nani, Suha n geng2 KM yang lain...dengan hati yang gumbira, membawa lappy aku yang baru je Aril repair...

Sampai je kat sana, aku terus letak lappy aku kat atas meja paling belakang dalam dewan tuh... time tu ade la Nurul Hamiza yang tgh lepak2 kat meja paling depan dengan lappy die...

aku tgk sume yang bawak laptop letak je lappy derang atas meja..memikirkan...sapa pulak yang nak masuk bilik seminar ni selain dari orang2 opis aku...aku pun letak je la lappy kesayangan aku tu atas meja dengan hand bag aku kat bawah meja...

kat area depan dewan kat pintu masuk bilik seminar tuh, kelihatan beberapa orang2 opis tgh lepak2 smbil bowak2...

ah..kira selamat la ni...orang luar takkan masuk bilik seminar ni selain dpd org opis aku gak...

dengan hati yang riang, aku pun g lah bekpes........

pas bekpes, aku terus g meja aku yang ade lappy aku tuh...beg aku dah kosong...lappy aku mana..??terus aku naik suara kat situ

mana laptop saye??????????????

dan kebanyakan mata2 memandang ke arah Fahmi sebab die je yang suke kenakan orang neh...(cian Fahmi..hehehe)

dipendekkan cite, aku terus wat report kat security hotel tuh..yang peliknye..derang tak kasi aku tgk CCTV...derang suruh aku tggu je...ape ni..??

menurut kata Nurul Hamiza, mase aku takde, ade orang laki ngan pompuan datang buat2 salah tempat training...derang duduk kat meja laptop aku tuh...ermm...tak syak lagi kan..??

duit aku lam dompet pun kena kebas..sial tol...

aku musykil betul...pastu tiba2 org hotel tu datang bgtau yang derang dah nampak dah sapa yang amek...cuma nampak mase derang lalu kat lobby je..bukan area bilik seminar tuh...sebab area bilik seminar tu takde CCTV...

heran tak die tak bg aku tgk CCTV...???

pastu aku buat report polis........polis pun bising..mana leh derang tak bg awk tgk CCTV...



Report polis aku....

aku pun g hotel tu balik ngan polis tuh...mase polis tu datang pun, orang hotel tu still tak kasi aku tgk CCTV..polis pun suruh aku tggu kat luar...

pas polis tu da tgk, die terus blah..tak cakap apa2 dengan aku...aku baru nak mintak ganti rugi kat hotel tuh...

aku terus blur...apa nie..??takkan takde apa2 nak cakap kat aku..??

aku tanye la kat security kat situ..mcm mana ni cik..laptop sy macam mana???

die just kata awk kena kontek selalu dengan Polis tu..tu je..?? tu je..??

huh...pas ni jgn harap aku nk g hotel De Palma tu lagi...akan ku war2kan kan kat semua org jgn dok situ jugak...

hotel tu byk lipas....dah la security teruk..leh lak biarkan orang luar masuk mcm tu je kat bilik seminar kitorang...

lain dengan Hotel Maluri..bersih...pastu bilik seminar tu hanya dibuka masa seminar bermula je...dalam kata lain, time2 belum start atau time rest, bilik tu akan dikunci..takde sapa leh masuk...

macam tu la sepatutnya kan..??

Laptop aku mmg takde gambar2 tak senonoh ke apa..cuma lappy aku ade sejuta kenangan yang takkan aku dapat ulang semula...semua pics aku dpd sem 1 sampaila sem 6 ade kat situ..dengan pics mase praktikal..aku kan gila bergambar..sayangnya.........

takpe la..jodoh aku dgn lappy aku smpi situ je..sapa yang amek lappy aku tu aku doakan pecah la perut ko kena langgar lori....



so sorry kepada kawan2 yang setia ade kat sisi aku mase2 aku susah neh...thanks a lot...