Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, June 22, 2010

Cinta Ciptaan Kita~~lagu ni best...

Tiada bahasa seindah puisi
Tiada lukisan secantik pandangan
Begitu juga cinta kita ini
Lautan madu kita renangi bersama

Badai di samudera tiada ku peduli
Takkan ku hiraukan kemarau di bumi
Demi ikatan kalimah yang suci
Keagungan sebuah mimpi cinta kita
Kini nyata akhirnya...

Saat saat indah begini
Usah biar berlalu pergi
Kita layarkan bahtera
Cinta yang mengusik jiwa...

Detik detik manis berlalu
Jangan biarkan ditelan waktu
Kita padukan kasih yang dibina
Bersama...

Lupakan sengketa yang melanda jiwa
Hilangkan rasa gundah, rasa curiga
Ucapan cinta berjanji setia
Takkan pernah pudar
Walau sepanjang zaman
Kita tetap bersatu

Relakan dirimu
Relakanlah sayang
Usah berpaling pada
Derita sengsara

Bukakanlah hatimu
Bukakanlah sayang
Pada sebuah cinta
Ciptaan kita..

Tuesday, June 15, 2010

sivik ke civic...

semoga rakyat Malaysia ade kesedaran sivik...

tak suke la tengok orang buang sampah merata2....bukak je tingkap keta..terus buang sampah keluar keta..mudah je kan?

tak pun, tengah syok2 minum air tin ke apa, pastu terus campak tin atau bekas minuman tu kat bawah keta orang atau dalam longkang...seronok betul wat keje macam tu kan??

aku selalu tegur kawan2 aku tentang hal ni...tapi standard la..manusia mana leh kena tegur..nak2 hal yang remah mcm ni kan??

aku ni lak jenis malas nak bising2...aku diam je la coz malas nak bertekak..aku tau, ramai gak kawan2 aku yang follow blog aku ni..aku cuma nak ingatkan korang...mungkin kemalangan, denggi, taun terjadi disebabkan perangai korang....

penah terfikir tak?hanya disebabkan perangai korang yang malas nak buang samaph dalam tong..susah sgt ke?

penah pk tak yang nyamuk aedes mungkin dah bersarang kat sampah yang kita buang kat bawah keta org tu...atau pun kat dalam longkang yang tersumbat..??

penah terfikir tak...longkang yang tersumbat leh menyebabkan air melimpah kat jalan dan jalan jadi berlopak...pastu bayangkan ade motor lalu...dan die cuba nak elakkan lopak kat tepi jalan tu...tiba2 die kena langgar keta atau lori...dan die kemalangan...

penah terfikir semua tu punca dpd kita..???

penah terfikir mase kita buang tisu mase tgh drive, kejadian yang sama berlaku, ade motor atau keta nak ngelak dpd kena sampah korang tu..pastu kemalangan jadi...

tolong la jadi manusia yg ade SIVIK...bila denggi atau taun berlaku, salahkan kementerian kesihatan...bila kemalangan jadi..ah..bukan sedara mara aku pun...

then, just imagine kalau hal ni kena kat batang hidung sendiri..fikir2 kan lah yer...

agaknye korang mmg suke tgk sampah menimbun2 kat mana2...mata tu sakit bila tgk keadaan yang bersih n indah...

Wednesday, June 9, 2010

voice test

dua kali aku attend voice test...yang pertama kali untuk B 41 dan selepas tu B 27...
tak tau la mana yang sangkut...kalau dua2 sangkut, syukur alhamdulillah... kalau dua2 tak sangkut, tak pe lah..mungkin takde rezeki..aku akan cuba lagi tahun depan...

banyak benda lagi aku nak kena belajar..terutamana speed aku bercakap.. sebab ramai yang cakap aku cakap terlampau laju....huhuhu...

First time aku g..mmg aku kurang preparation..berdebar sangat kot..hehehe...untuk part yang live show, aku pilih wartawan lokasi..agak susah le...sebab aku tak menjiwai watak..hehehe....

Kali kedua aku cuba utk kontrol supaya aku tak gabra..huhu...dan untuk live show, aku amek langkah mudah, aku pilih DJ...aku cuba serilek yang mungkin menyampaikan lontarrrrraaan suara aku neh...cuba utk seceria mungkin..hehehe... topik pagi kat Suria fm yang aku dengar pagi tu habis aku tiru topik die...

aku belasah je laaa...

habis je interview, orang tu tanye aku..

"awak mmg minat nak jadi DJ ker?"

aku kata..."leh la..eh....minat..minat..minat sesangat..hehehehe"

aku tersilap jawab..mane leh jawab separuh hati kan?kena tunjuk muke konfiden..hehe...

Sopi n family along dah berangkat ke Mekah..aku sempat suruh sopi doakan semoga cita2 aku tercapai...aminnnnn.............

Tuesday, June 8, 2010

muke aku doploh tawun akan datang



mcm ni ke agaknye muke aku mase aku berusia 44 tahun nti?
tak mau la...huhu... aku tgk muke Normala Samsudin umu 40-an pun cun lagikk...huhu..

Yang, agaknye muke sy mcm ni la mase dah tua...hehehe... tapi aku rase muke aku akan lebih ikut muke cik Siah kowt...