Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, August 29, 2010

kejayaan berterusan dalam bulan Ramadhan.. :)

alhamdulillah...masuk hari ke doploh hari ni kite sume berpose dan aku baru je tinggal sehari pose..maknanya aku kantoi pose sehari...mase tu hari kedua pose...bukan masalah wanita...cuma ku tak sihat...bukan demam...tapi tulang peha aku sakit n tak leh berjalan yang membuatkan aku terpaksa bukak pose untuk makan ubat...

sakit gila time tuh...gile ko...tak leh jalan okesh..rase nk mintak orang dukung je..hehehe...tu la akibat asik bergurau kat opis smpi jatuh kusi...ekekeke...

sebenarnye bukan tu yang aku nak citer kan...

tapi pasal kejayaan aku menurunkan berat badan...huhu...sewonok taww...orang yang debab macam aku ni la da turun berat badan macam satu kejyaan yang abadi sebab bukan senang tauuu...

just imagine, lebih kurang 10 hari pose, aku hilang 3 kg...dan setakat semalam aku hilang lg 2 kg...
menjadikan jumlah keseluruhan berat aku yang hilang ialah 5 kilo...besttt..!sebelum pose berat aku 66 (paling berat seumur hidup aku) dan kini 61...

bila dapat tau je berat aku turun, aku segera text Aril ngan Suha sebab mereka berdua la yg byk encourage utk aku turun berat badan...hehehe...

Anything 4 u sayang.....

dan Suha la consultant aku pasal diet...hehehe....sbb body die skrg wat aku tercabar sebab mase kat UUM die pun kira berisi jugak walau tak sedebab aku...tapi skrggg....kuwussss...!!

persoalan : agaknye mampu tak aku terus turun kan atau terus maintain smpi lepas raya..??huhuhu...

Thursday, August 19, 2010

Berbuka...

Ni acara majlis buke pose yang HR wat...ni pun wat lepas ade keje luar kat bentong...

Aku bukan staff HR but as HR facilitator, i was invited...

mase ni kitorang makan kat Kunang2...steam boat...aku takde la minat sgt makan natang neh...but bcoz of bukan aku yang bayar, aku telankan juaaa....ni second time aku makan...1st time aku makan ngan Daus...ko ingat g x Daus?kita makan kat Melati mase bestday kau...huhuhu...

tapi kat Kunang2 ni tak berapa fresh sgt lah...kat Melati tu lg best rasenye...ni la antara wajah2 HR yang ade time tuh....

Interview dgn COO

Chief Operating Officer utk Roadcare
Tuan Haji Najili b Sojo...aku rasa jawa la beliau neh...asal pun Sabak Bernam...
tapi bukan tu yang aku nak cerita kan dalam entry kali neh...

Cuma pasal kerendahan hati dia walau pun memegang jawatan terbesar lam kampeni neh... sangattt humble...die mmg ade harta, kaya, kedudukan yang tinggi...tapi tu sume tak penah wat die perlu untuk rasa riak ke apa...even driver die sendiri pun kadang2 segan sebab COO ni layan die mcm kawan..bukan macam driver....

Mcam2 benda yang dia kongsikan dengan aku pasal kehidupan, kerjaya dan macam2 lagi...orang berpengalaman la katekannn...

Macam tu la org yang aku respek...ade sesuatu yang boleh dibanggakan..tapi tak yah riak atau menunjuk2..ilek je... Sesetengah orang tu, mende pn takde...lagak je yang lebih...

Ni la yang orang2 tua kata, makin berisi makin menunduk...

Aku rase Dato Hasnur pun humble orangnye...cuma aku masih belum ade peluang untuk jumpa face to face untuk borak2...kata Dato kannn...segan la aku...hehhehe...

ni la antara aksi2 aku menemuramah COO sempena persaraan die untuk dipublish dalam majalah company...

Monday, August 16, 2010

hanya aku...

Mungkin hanya aku yang anggap benda tu istimewa...mungkin pada kau tidak...

Keras hanya nampak pada gaya dan pertuturan, tapi tidak pada hati sebab aku tetap kaum hawa yang sangat fragile...

Walau pun ramai yang menghina ke, mencaci ke, mengutuk ke...pada aku mudah je... mungkin sebab kau rasa aku ni teruk dan kau rasa kau sempurna...

Hakikat manusia ni kan memang begitu, ada kelebihan, ade kekurangan...aku terima dengan hati yang terbuka..dan aku tak pernah dan tak akan mintak orang untuk suka aku atau benci aku...

Katalah apa sahaja tentang aku, penat mulut tu nanti, kau diamlah...

Tapi pernah ke kau fikir, kenapa aku jadi marah? Mesti ada sebab kan? Gila ke apa tetiba je nak marah?

Ramai orang kata aku baran, terpulang, pada aku, aku bukan baran, cuma tegas...Kalau aku betul2 baran atau garang, kenapa ade anak buah aku yang kuar statement

"..susahnye nak tengok maksu marah, kalau marah pun senyum je..baikkk je.."

then?

Fikir la..aku bukan takleh berdiplomasi...boleh je, tapi pantang je aku buat silap sikit, mula la gelabah cakap aku kurang hajar la, biadap la, mak bapak tak ajar la...

wah wah wah....

sekurang2 ajar aku pun, tak penah lak aku hina mak bapak orang lain...

Siapa lagi kurang ajar sebenarnye?Kau tu dak cukup ajar sangat agaknye sampi suke hati kutuk mak bapak aku..Kau sapa..??

Aku takkan marah kalau orang tak wat aku marah... aku takkan sayang kalau orang tak wat aku cair...

Kalu kau kurang hajar dengan aku, maka itu lah jugak yang kau dapat...

Kalau kau berlembut dengan aku, itu jugak le yang kau rasa...

Kalau kau rase aku tak baik untuk kau, jahat untuk kau, kurang hajar untuk kau...

Sila la step out from my life...

Mungkin kau terlalu hebat untuk aku...

Sunday, August 15, 2010

buka puasa

ni la antara aksi2 yang sempat dirakam mase buke pose kat umah mak 5 Ramadhan...Along, Alang dgn Ateh pun ade selain Acik ngan Umu...














Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan...

kenangan Ramadhan yang aku ingat...

tahun 1995...
aku yang dalam kemamaian..maklumla...aku mmg kuat membuta sejak kecik...bukak peti ais...saje nk tgk ayah buat air apa utk buke..waahh..ade air bandung...tah cemana, tangan aku terlanggar bekas air bandung yang ayah dah wat ngan gigih mase aku membuta tadi...

opss...tumpah..!! hampir separuh lak tu..aku terus paling ke belakang n bgtau mak aku...mak, air ni tumpah sikit, tapi sikit aje...

tiba2 ayah aku meluru keluar n tendang tangan aku yang masih memegang bekas air tu...

PAAAMMM...!!!

pecah bekas tuh....

ayah mengamuk..usaha gigih die buat air tu akhirnya sia2 sebab aku tak sengaja tumpahkan.....aku terus nangis sebab takut...ayah aku dengan geramnya tarik kepala aku n hayun kepala aku.....makkkk sakittttttttttttt.............die gegar kepala aku dengan menggenggam rambut aku mcm pic kat bawah neh...

i'm sorry dad...sumpah tak sengaja...

actually my dad is a good chef...chewwwaaahhhh..

ayah sgt pandai masak n die suke masak terutama masa bulan Ramadhan...sbg anak bongsu yang perasan gedik, aku tidur je mase die prepare sume mende tuh..hahaha...

n setiap kali munculnya Ramadhan, kenangan dengan arwah ayah mmg sangat kuat...ayah selalu dgr cakap aku..aku nak apa je mst die kasi...but time tu aku tak realise yang bapak aku tu bukan kaya pun...bukan ade duit sgt...but his effort tu mmg sgt membanggakan...aku tak pernah tahu yang ayah aku takde duit smpila mase da besar ni baru mak aku bgtau yang ayah akan keje keras utk semua anak2 die...

sian bapak aku...........:(

Thursday, August 5, 2010

begitukah lelaki..?

one day i'm chatting with someone that i don't know...ntah sapa tah tetiba ajak aku chat and he is married guy....just wanna share some opinion with him sebab dia angkuh sgt cerita pasal skandal2 die..lantak kau la..bukan aku kenal ko pun...aku pun melayan2 la jugakkk....

die cerita...........

kenapa die suke kuar ngan pompuan sana, pompuan sini...padahal die dah ade isteri....

dengan selamba die menjawab, isteri sy takde hak untuk halang i nak buat apa yang sy nak buat...sy sebagai suami, sy layak untuk kawin sampai empat...waaa...

panasnye isu ni...aku sambung lagi...it's not fair...isteri awak penat di rumah layan awak n anak2, awak leh kuar cari perempuan lain...?

who cares..? jawab die..iskk...

isteri sy takkan mampu utk kacau semua skandal2 sy sebab skandal sy ramai..kalau hari ni die serang minah, esok leh ke die nak serang siti pulak...?lepas tu die nak serang amoi...mustahil...

(*bukan nama sebenar)

waaaa....begitu seronoknya jadi laki ni ye...

leh buat apa je yang die nak tanpa fikir apa perasaan isteri die...ermm...


terdiam sejenak, kemudian die menyambung lagi....

"but the truth is............i will never see any other women out there of she is really being a good wife..."

wow...!!

adakah die isteri yang baik kalau sy balik rumah n die jerit2 cakap dgn sy?
adakah die isteri yang baik kalau die sendiri selalu balik lewat malam?
adakah die isteri yang baik kalau hanya tau berhias untuk ke pejabat dan bukan untuk sy sbg suami?

apa yang aku terfikir cuma 1........

kalau kau sendiri tak jadi suami yang betul, macam mana isteri kau nak jadi isteri yang baik...objek yang bengkok takkan mungkin menghasilkan bayang yang lurus..betul x?

itu dah jadi tanggung jawab seorang lelaki yang menjadi suami untuk membentuk isteri die..bukan kesilapan isteri dijadikan alasan untuk die menjadi liar..kan?

Ya Tuhanku...temukanlah aku dengan seorang suami yang mampu membimbingku................