Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, August 5, 2010

begitukah lelaki..?

one day i'm chatting with someone that i don't know...ntah sapa tah tetiba ajak aku chat and he is married guy....just wanna share some opinion with him sebab dia angkuh sgt cerita pasal skandal2 die..lantak kau la..bukan aku kenal ko pun...aku pun melayan2 la jugakkk....

die cerita...........

kenapa die suke kuar ngan pompuan sana, pompuan sini...padahal die dah ade isteri....

dengan selamba die menjawab, isteri sy takde hak untuk halang i nak buat apa yang sy nak buat...sy sebagai suami, sy layak untuk kawin sampai empat...waaa...

panasnye isu ni...aku sambung lagi...it's not fair...isteri awak penat di rumah layan awak n anak2, awak leh kuar cari perempuan lain...?

who cares..? jawab die..iskk...

isteri sy takkan mampu utk kacau semua skandal2 sy sebab skandal sy ramai..kalau hari ni die serang minah, esok leh ke die nak serang siti pulak...?lepas tu die nak serang amoi...mustahil...

(*bukan nama sebenar)

waaaa....begitu seronoknya jadi laki ni ye...

leh buat apa je yang die nak tanpa fikir apa perasaan isteri die...ermm...


terdiam sejenak, kemudian die menyambung lagi....

"but the truth is............i will never see any other women out there of she is really being a good wife..."

wow...!!

adakah die isteri yang baik kalau sy balik rumah n die jerit2 cakap dgn sy?
adakah die isteri yang baik kalau die sendiri selalu balik lewat malam?
adakah die isteri yang baik kalau hanya tau berhias untuk ke pejabat dan bukan untuk sy sbg suami?

apa yang aku terfikir cuma 1........

kalau kau sendiri tak jadi suami yang betul, macam mana isteri kau nak jadi isteri yang baik...objek yang bengkok takkan mungkin menghasilkan bayang yang lurus..betul x?

itu dah jadi tanggung jawab seorang lelaki yang menjadi suami untuk membentuk isteri die..bukan kesilapan isteri dijadikan alasan untuk die menjadi liar..kan?

Ya Tuhanku...temukanlah aku dengan seorang suami yang mampu membimbingku................

No comments: