Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan...

kenangan Ramadhan yang aku ingat...

tahun 1995...
aku yang dalam kemamaian..maklumla...aku mmg kuat membuta sejak kecik...bukak peti ais...saje nk tgk ayah buat air apa utk buke..waahh..ade air bandung...tah cemana, tangan aku terlanggar bekas air bandung yang ayah dah wat ngan gigih mase aku membuta tadi...

opss...tumpah..!! hampir separuh lak tu..aku terus paling ke belakang n bgtau mak aku...mak, air ni tumpah sikit, tapi sikit aje...

tiba2 ayah aku meluru keluar n tendang tangan aku yang masih memegang bekas air tu...

PAAAMMM...!!!

pecah bekas tuh....

ayah mengamuk..usaha gigih die buat air tu akhirnya sia2 sebab aku tak sengaja tumpahkan.....aku terus nangis sebab takut...ayah aku dengan geramnya tarik kepala aku n hayun kepala aku.....makkkk sakittttttttttttt.............die gegar kepala aku dengan menggenggam rambut aku mcm pic kat bawah neh...

i'm sorry dad...sumpah tak sengaja...

actually my dad is a good chef...chewwwaaahhhh..

ayah sgt pandai masak n die suke masak terutama masa bulan Ramadhan...sbg anak bongsu yang perasan gedik, aku tidur je mase die prepare sume mende tuh..hahaha...

n setiap kali munculnya Ramadhan, kenangan dengan arwah ayah mmg sangat kuat...ayah selalu dgr cakap aku..aku nak apa je mst die kasi...but time tu aku tak realise yang bapak aku tu bukan kaya pun...bukan ade duit sgt...but his effort tu mmg sgt membanggakan...aku tak pernah tahu yang ayah aku takde duit smpila mase da besar ni baru mak aku bgtau yang ayah akan keje keras utk semua anak2 die...

sian bapak aku...........:(

2 comments:

nama saya fatimah dan saya bukan pengganas said...

rindu atuk jugak... dulu atuk salu prepare makanan sebyk2nye kalau kitorang balik bukak puasa kat kampung. prepare laicikang ngan penuh semangat tp cucu2 die jakun tak reti minum air laicikang. dah besar baru saye tau laicikang tu sedap. :'( sedih takpat rasa laicikang atuk..

Nurul Syuhada said...

haah..sentiasa merindui air tangan beliau...wuhuuu....