Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, September 10, 2010

hari raya pertama...


Raya hari ni aku mandi sunat tapi tak gi semayang sunat pasal bersiap terhegeh2...hehehe... Lepas bersiap, terus g masjid kat Bayai...bukan semayang jugak, just sempat dengar imam baca doa, salam malam dengan sedara pastu ade makan kuih2 sikit kat depan masjid tuh...
Satu lagi acara wajib di pagi raya, menziarahi pusara ayahanda...akan ada sorang imam yang akan ketuai bacaan tahlil untuk arwah sedara mara dan port kami mestila kat sisi pusara ayahanda....
Dah je sedekah fatihah n doa, kami g umah nenda yang lebih glamer dengan panggilan wan dikalangan kami,cucu2nya....
Makan sesedap rasa, balas dendam nye pasal...hehehe...adeyy..yang x best sume kata muke aku nmpk lain (meaning?? gemuk laaaa...hahahaha...)
Dah puas makan kat umah wan, kami akan mula gerak ke rumah Wan Ngah, Wan Lang, Umah adik ayah yakni makngah ngan Pakcik Lebai...lepas tu terus gerak balik umah kami kat batu Kikir balik...Macam boring sikit sebab tahun ni turn mertua adik beradik aku...eosk mungkin mereka bakal tiba kat sini...

Malam ni ade BBQ kat bayai...ke Bayai lagi la aku malam ni nmpaknya...uuuu...cedapnyeee....

No comments: