Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, September 7, 2010

nak jadi kuat lagi...........

"wanita dengan air mata bukan untuk meminta simpati...sekadar melepaskan rasa hati.............."

sometime kita akan rasa sedih, down secara tiba2... kadang2 kalau tak tahan sangat kita akan menangis.... erm...perlu tak aku menangis bila aku sedih...

seboleh2nya aku tanak menangis...walau mcm mana hebat sekali pun dugaan...aku tak nak nagis... but tu lah...aku bukan sekuat mana pun....nampak je kental...hati ni kuat jugak terusik...

nak2 dekat raya nie...selalunya pagi raya aku akan tahan nanges... sebab sebak...tahun ni raya kedua belas tanpa ayah... :(

tahun kedua raya tanpa ayah dulu...aku tak leh tahan...sepanjang hari aku nangis...hehehe..malunya aku time tu....

sejak tu aku tekad tanak nangis lagi mase raya time lepas ziarah kubur ayah...

(korang leh la cakap....korang ade ayah...takkan paham ape yg aku rase...)

cepat gak sedih bila rasa terpinggir...bukan orang pinggirkan but tetiba je pulak nak rasa mcam tu...sedih je bila apa yang kita rasa kita patut dapat...but orang lain yang dapat...

but...aku nak kuatkan hati aku...aku kata kat hati...

yang Allah tu aturkan kehidupan ni terlalu indah...........aku mungkin tak faham kenapa Allah atur hidup aku tak macam yang aku nak...sebab Allah bagi kebaikan yang lebih daripada apa yang aku nak...apa yang aku nak tu tak sebaik yang Tuhan bagi...

Allah tu kan maha penyayang...

Allah amek ayah sebab ayah baik...

Tuhan nak cepat2 bagi ganjaran kat ayah...

adeyy...sama la jugak macam dulu...aku pk kenapa aku takde jodoh dengan Daus...ohh....rupanya Allah nak bagi aku Aril.. (hehehhee..)

dulu aku pk, kenapa Allah tak bagi aku belajar dalam course law...oh...rupa2nya Allah nak bagi aku peluang belajar lebih banyak bila aku keje lam bidang knowledge management....

kenapa Allah takdirkan mak sakit kanser...oh rupanya Allah nak suruh kami lebih hati2 dalam pemakanan dan lebih beri perhatian kat mak....

kenapa Allah takdirkan aku kuat bergaduh dengan Aril....oh rupanya aku ni banyak lagi kelemahan...kena sedar diri lagi...

kenapa Allah takdirkan aku duduk di KL....oh rupanya Allah nak beri aku lihat kehidupan yang pelik di KL dan mencabar keimanan aku....

kenapa Allah takdirkan aku selalu jadi mangsa penipu...oh rupanya Allah nak beri tahu yang kat dunia ni bukan semua orang tu baik dan jujur....

pendek kata...apa jua yang Allah turunkan pada kita kat dalam dunia neh...mesti ade sebab yang terlalu indah...cuma kita kena syukur dengan kurniaan dan tak berhenti berusaha untuk mencapai kejayaan....

so, Nurul Syuhada, sila jgn rasa nak behenti keje bila stress dgn keje, sila jgn rase nak clash bila gaduh, sila jgn rase tensen bila dilanda musibah...

sebab hidup ni macam matematik....mesti ada jalan penyelesaiannya.................

No comments: