Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 20, 2010

10 benda yang di sayang

Dalam dunia ni ade beberapa benda yang aku sayang...benda okesh...bukan orang...aku listkan 10 benda tersebut..

1. Gelang tangan
hadiah pemberian bonda tersayang... nak dijadikan cerita, gelang ni mak aku beli mase hari ibu tahun 2003..sepatutnya hari ibu aku yang kasi mak hadiah...hehehe...usia gelang ni dah 7 tahun dah..tapi lepas mak belikan aku terus simpan dalam kotak sebab mase tu aku baru tingkatan lima..lepas tu sambung pulak tingkatan enam..mana leh pakai barang kemas kat sekolah...so mase raya tahun 2005, aku pakai gelang ni dan sampai sekarang aku tak pernah tanggalkan daripada tangan aku...dah lima tahun gelang ni melekat kat tangan kanan aku...asal aku tengok je gelang ni, aku senyum sendiri teringat kat mak aku yang comel dan hot tu :p...

2. jam tangan
hadiah pemberian ex-bf aku...sayang kat jam ni bukan pasal sayang kat orang yang bagi tu..oh tidaakkk...tapi sebab jam ni sendiri...thanks to him sebab hadiahkan kat aku jam ni sebab kalau tak tangan aku mmg jenis tak pakai jam...hehehe...jam ni masih berfungsi dengan baik...aku pun tak tau berapa harga jam ni sebab mamat tu tak pernah bgtau pun dan aku tak kisah pun pasal harga die...

3. lappy aku :)
aku sayang sangat kat lappy aku...sejuta kenangan aku dah dibawa lari sejak lappy tu kena culik dengan penjahattt..!!die bukan setakat bawak lari lappy aku tapi segala memori indah aku yang terkandung di dalamnya..kat dalam tu la ade video2 aku g karoke ngan kawan2, gambar2 mase bukak pose ngan rumet2 dan aktiviti menyidai perut, gambar2 mase aku bela rambut panjang macam pontianak, gambar2 aku n kawan2 study mase nak exam, video Irfan mase baby (sekarang die da 3 tahun)...rakaman perbualan jiwang2 aku ngan ex2 aku (hahahahaha..yang tu kalau hilang pun x der hal)...rakaman video dating2...ekekekeke...video lakonan aku mase teater dan semua gambar2 muda remaja aku sejak belajar kat UUM..aku hilang kenangan tuuu...apa aku nak tunjuk kat anak2 aku nti??

chehh...

4. my Ne-Yoie...
tu la harta paling mahal penah aku beli dan gaji aku setiap bulan hampir setengah gaji aku habiskan untuk beliau...aku namakan keta aku sebagai Ne-Yoie sebab tu gabungan nama aku dengan beliau (Neo + Ayoie)...cute x nama kitorang?hahaha...nama manja keta aku lagi satu untuk beliau ialah tenggiling hitam..hehhee...dah lima bulan rasenye beliau berkhidmat untuk aku, membawa body aku n nani yang seksi dan matap neh ke mana-mana..hahhahaaaa...

5. gambar muda remaja
aku mmg tak pernah buang2 gambar aku...sebab aku sayang semuanya.. termasuk gambar2 ex2 aku..wat apa nak buang?gambar tu sume tak bersalah...kalau nak tau aku kat umah ade 3 album yang besar...2 daripadanya hanya gambar sekolah...sejak kecik dulu mmg suke bergambar...sebab aku tau dalam mase 10 tahun akan datang muke aku akan berubah...so, ni la kenangan yang aku ada iaitu gambar...

6. Al-Quran menurut pandangan jahiliyah
sebenarnye ni adelah tajuk buku agama yang dihadiahkan oleh ex aku jugak sempena bestday aku tahun neh...da agak lama aku cari buku tu sebab tertarik dengan tajuk die...so, entry akan datang aku akan buat ulasan sikit pasal buku tu...mmg menarik sebab die cerita tentang dunia sekarang yang suke amek Quran tu separuh2...yang mana nak, amalkan, yang tanak, pertikaikan...

7. Tafsir al-Quran kaler ijo...
ni pun hadiah jugak sebenarnye...sempena konvokesyen aku awal tahun ari tu..hadiah pemberian Along aku...dulu aku ngaji guna tafsir Quran yang aku amek mak aku punye..tapi tulisan kecik sikt dan mata rabun aku ni payah nak nampak..but alhamdullillah...yang hadiah along ni lebih memudahkan mata aku untuk membacanya...target nak khatam tahun ni tapi mcm tak kesampaian jekk :(...hehehe...

8. Spek mata aku...kaler ijo jugak tangkainye..
spek mata ni pun da lama da..4 tahun da kowt..tapi aku tau ramai tak tau aku ni speaky..sebab jarang sgt pakai spek...aku pakai spek sejak 13 tahun lagi n sampai la sekarang neh..sayang sebab tu la spek pertama aku yg pada hemat aku agak mahal...huhu..ye la..mase zaman sekolah beli spek sume kan ade subsidi...60% setiap pembelian...so amek spek mahal pun bayar separuh je..but sejak da bis sekolah...mane ade subsidi..mahal laaaa...sebab tu aku masih pakai spek lama smpi skrg...

9. my transkrip...
gila ke apa x sayang...3 tahun belajar, dapat jugak mende neh...alhamdulillah...walau hanya sijil, mende tu la yang meletakkan aku kat mana aku sekarang..syukurr..meski pun ade fail :p

10. my h/p..
ni pun sayang jugak..da hampir 3 tahun pakai...yang aku beli guna duit ex aku..hakkk33....

10 mende yang aku sayang ni bukan ikut turutan tapi random jekk...sebab sumenye aku sayang...semuanya ade nilai walau pun mungkin pada orang lain takde harga pun...yang penting bagi kita ialah untuk mengetahui nilainya, bukan harganya.................

No comments: