Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, October 17, 2010

kasar vs lembut

ramai orang yang cakap aku kasar...dah lama dah orang cakap hal ni tapi aku tak caya..sebab aku rase aku takde la sekasar mana...

but when sumone wat comparison antara cara aku n cara perempuan lain...aku pun terfikir..

haah la..aku ni kasar..hehee...

cer tengok orang lain...tak kira la laki ke perempuan, kalau kat kedai makan n tengok waktu diorang nak duduk..normally orang akan tarik kerusi tu dengan tangan n duduk...

tapi aku..??

aku akan alih kusi tu dengan kaki..!! sekali lagi... dengan KAKI..!!kusi tu dah teralih n posisi yg sesuai baru aku duduk...wahahaha..teruk tul perangai aku neh..hahaha...

malam tadi puas nani ajar aku cara nak tutup pintu ala2 wanita melayu sejati...puas die ajar tak masuk ajar jugak..die kata aku kaalu tutup pintu, tersentap org dengar..

GEDEGANGGG..!!

padahal bukan mood marah pun but aku mmg tutup pintu agak kuat...hahaha...

so sorry tu my hosmet...

malam tadi aku dapat hosmet baru...untuk mula2 for sure die akan terkejut but lama2 harap die biase tgk aku mcm tu....

sapa kata aku tanak berubah...?? amek masa gak tuuu... slowly lah yer.... dah terbiasa sejak kacik agaknye...bukan takde org tegur..aku je yg degil, keras kepala rase diri selalu betul..hahaha...

but kadang2 aku pk gak..ade gak pekdahnye aku kasar neh...

sebab kalau kat kampung aku suke gila berkebun...kalau ade pokok2 yang mcm da nak mati tu aku tebang jekk...hahaha...kuat x aku?ekekekeke...

kerja2 yang kasar mcm mencangkul ke, menebang ke, just leave it to me...insyallah aku leh wat...

teringat aku dulu2...zaman jahiliyah aku..seb bek aku tak wat mcm tu lagi dah...taubat dah weeehh... dulu2 mase sekolah ramai gak makhluk2 suke cari pasal ngan aku...kalau aku tanye kawan2 best aku mase sekolah mst derang ingat lg...

ade lah se geng minah2 ni kutuk2 aku
port aku gado dulu

"harap je pakai tudung labuh, perangai mcm sial.."

aku terus g kat budak tu betul2 kat tengah padang..just imagine time tu balik sekolah n semua orang berkumpul depan kelas tengok aksi aku bergaduh...gaduh mulut jekkk...tapi hampir jugak mulut budak tu nak kena lempang dgn aku...seb bek die ngelak..hahaha...

tah apa2 perangai aku time tu errkk..malu lak bila terkenang...><

kalau ade yang sumpah seranah aku dpd jauh dengan ilekkkkkkkkk je aku tunjuk jari tengah tanpa perlu cakap apa2...

malu weehhh kalau teringat kisah lama...jahiliyah betul aku mase tuh...


so, skrg ni masih lagi dalam proses nak betulkan diri sendiri..masih mengharapkan sokongan dan nasehat...


teringat aku mase nak introduce ex aku kat famili aku...aku menyopankan diri...ketuk pintu dan beri salam dengan sore yang paling lembut..

"Assalamualaikum............"

seluruh kaum kerabat aku menoleh kat pintu sebab derang tak cam aku...dengan penuh sopan santun aku bukak pintu...

yang mak aku pulak terus tanya..

"eh, sapa tu..?"

dan bila semuanya mendapati "wanita sopan" itu adalah aku, maka hampir pecah la dinding dan hampir roboh atap sebab bergema derang gelakkan aku....


derang gelak sebab tetiba aku jadi sopan..hahaha....

derang bantai membahan aku...mentang2 la bawak balak, terus jadi sopan...hahaha...

tu yang kadang2 aku bantai menjawab bila orang tegur aku kasar...

"bila orang jadi sopan santun pesal sume orang gelak...tu yg malas nak bersopan santun tuh.."

dan derang jawab...

"bukan gelakkan...tapi siyes kelakar gila...hahhahahaa...selalu bukak pintu mcm nak roboh pintu tu...hahahahaaaa...."

heheh....mst lawak gila agaknye derang tgk aku time tuh erkk..hehehe...

tapi tak pe..tu sume cabaran...hopefully kalau tetiba angin aku nak sopan, takde org yg gelakkan aku lg pasneh..ekekeke...

5 comments:

Anonymous said...

try lah untuk berubah.....perlahan2 ubah cara tue...klu wat sekali mmg lah org sumer terkejut...hehe, jadikan ia amalan....keayuan anda lebih terselah....=)

Anonymous said...

berubah lah.....

Nurul Syuhada said...

yup..memang nak berubah...really need sum support from u guys... :D

asmahani naniey said...

emmm tolong r kak!!!....jgn ttup pintu kasar sgt....hikhikhikhikhik....sy dh penat mgajor smalam...xpe mlm nie wat agi ek...hahh33

Nurul Syuhada said...

we'll see..hehehe...