Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 28, 2010

tak nak bela

Aku memang tak suka membela haiwan... macam kucing ke, arnab ke, burung ke... orang kata kalau suke binatang tu tanda penyayang..habes yang tak suke tu tak penyayang keww...??

adeyy...
ade la sebabnye kenapa aku tak nak bela haiwan..aku tau kucing ngan arnab tu comel tapi kalau leh aku tak nak terlibat dalam hal2 penternakan kucing arnab dsbg neh...

sebab...........

dulu aku pernah bela kucing...kucing tu betina...beliau sangat rajin menangkap cik CT-kus yang ade kat umah...lepastu stended la..kucing tu asik beranak jeee...encik hensem yang nampak brutal ni nama die Boboy..die milik famili encik Norman

lepas tu kang lahir la anak2 die yang hensem dan jelita...aku pun mula la sayang kat anak2 die jugak..aku dah anggap anak die mcm anak aku jugak..kira mcm anak angkat lah..aku timang2 die, tukarkan pampers, dan sebagainya (agak tinggi personasifikasi aku..hahaha...)

lepastu kang..aku mula jadi x keruan bila anak2 die mati satu demi satu...aku akan rasa tak selera makan, x basah mandi, tak lena tidur...pastu yang hidup lak asik wat keje amal buat kek kat rumah...mak aku yang x leh tahan sabar suruh abg aku buang...

huwaaaaaaaaaaaa......

tu yang aku lemah sebenarnye...malas la nak sedih bila kucing kena buang atau mati...

ingat lagi dulu aku ada bela 3 ekor arnab..ade kawan hadiahkan...abg aku yang baik hati g beli dawai, kayu, paku dan macam2 peralatan untuk membina sebuah chalet bagi menempatkan arnab2 tersebut...thanks to my abg, Encik Norman..

aku suke bagi mereka makan kangkung dan jugak lobak merah especially bila pencen mak aku da masuk akaun..hari2 lain aku kutip kangkung tepi longkang buat juadah mereka menjamu selera....arnab kat zoo negara...

ntah..mungkin jodoh aku dan mereka tak panjang....aku terpaksa masuk asrama, sebab mak aku nak dok kedah bagi menjaga anak2 along aku...aku amanatkan arnab2 tersebut kepada kawan2 aku...

namun, kepulangan aku setelah sebulan dok asrama tidak menjanjikan aku kebahagiaan...uhukkk (air mata meleleh dgn sound effect Wali Band - Yang)

aku balik2, kawan2 aku kat kampung memberitahu bahawasanya dua ekor di kalangan mereka mati sementara sekor da kena culik dengan penjahat...

kematian arnab aku juga dilaporkan adalah berlaku secara misteri kerana mayat beliau dikerumuni semut api...

huwaa....sekali lagi aku menangisss...

demikian lah ceritanye kenapa aku tak nak bela haiwan - sebab aku tak nak nangis lagi...tak nak rase kehilangan lagi.....

No comments: