Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 18, 2010

aku rasa dewasa apabila...rasa remaja apabila...


selalu jugak dalam hidup ni asik lupa diri je..hehe... kadang rase macam baru semalam habis sekolah, macam baru semalam masuk u, baru semalam masuk darjah 1...semuanya masih terpahat dalam hati dan ingatan............tu yang rase macam tak tua2 tuh...hehe..but when several things happen, tetiba aku rase macam dewasa gila...hehehe...let's check it out..!!

Rasa muda bila..........

>>> tengok gambar2 lama masa zaman sekolah

>>> tengok kat tingkap, masih nampak kelas aku mase tingkatan 6...

>>> bila jumpe kawan2 mase sekolah

>>> bila jumpe sedara mara yang x rapat n tanye aku dah tingakatan berapa sekarang...hehehe...

>>> bila aku ukur ketinggian aku, masih tak berubah sejak tingkatan 1..terbantut sebenarnye..hehe...

>>> bila lepak ngan kengkawan n masih gelak2 mcm bebudak

>>> bila aku masih kena marah dengan mak

>>> bila aku dapat kad besday gambar kartun2,...hehee...

>>> bila aku g mana2 n orang panggil aku "ye dik, boleh sy tolong.."hehehe...

namun demikian, aku rasa dewasa setiap kali...

<<< time gaji kuar...huhuhu..aku da ade tanggung jawab nak setelkan duit keta, duit umah, loan, ASB dll...

<<< setiap kali aku mula memandu...

<<< bila aku tengok anak buah aku yang aku suke dukung n timang mase baby dah leh dukung and timang baby lain..

<<< bila tgk kat FB kawan2 aku dah ramai yang dukung anak sendiri...

<<< bila orang suke tanya aku "bila nak kawen..??"

<<< setiap kali meeting kat opis bermula

<<< bila anak2 buah aku lagi tinggi dpd aku..hehehe...

<<< bila hulur duit kat mak tetiap bulan...wahhh...

<<< bila anak2 buah beratur utk dpt duit raya dpd aku

<<< bila aku perlu jadi doktor love utk kawan2 yang bermasalah dengan awek masing2... (awek merajuk pun nak tanye aku cane nak pujukk..appa daaaa...)

<<< style="text-align: center;">actually macam2 lagi yang kadang2 buat aku terfikir...oo..aku ni da dewasa...dah ada tanggung jawab sendiri...dah kena berdikari..tak leh harap kat orang lain...putaran hidup selalu berubah, 10 tahun dulu aku budak tingkatan 2, tahun ni aku 24 tahun, 10 tahun akan datang mungkin aku seorang ibu...hahaha... hehe...ni la muke aku pada usia untuk menghabiskan sisa2 24 tahun di tahun 2010 ini..hehe...

7 comments:

Thristhan said...

You're still very young :). I'm 28 already.

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

mende mcm ni perkara biase.. biler kite dah dewasa t.ingin nak blk ke zaman budak2 balik sebab senang n kite enjoy dgn hidup tu

tp sayang skali budak2 mude zaman skang gelap kan mase mude dorang dengan dadah, seks bebas, clubbing and i wonder adekah dorang biler besar nnt akan fikir mcm ape yg kite fikir skang ni

CaDLyNN said...

enjoy masa muda dgn benda berfaedah~

Nurul Syuhada said...

Thristan.. 28 also still young maaa..hehe

Mizi..memang pun..one day surely derang kan nyesal..masa muda hanya sekali, dah terlanjur baru nak nyesal tak guna kan?

Cadlyn..insyallah... masa muda hanya sekali kan?hehe

feyus said...

Rasa happy apabila.... :)
Kedudukan terkini Sukan Asia 2010 (18.11.2010)

Cik Su said...

cik su tak ske jadi dewasa...tp ape leh wat

Nurul Syuhada said...

Feyus...i'm happy for u too..hehe

Cik su : nak wat mcm mana kan?kita takleh stopkan putaran dunia..hehe