Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 31, 2010

Jangan la merajuk sayang...

Aku mula menaip entri ni ketika jam berdetik 12.50 am pada tanggal 1.1.11... Selepas melihat kemeriahan sambutan tahun baru dan konsert artis nyanyi2 di tv cinonet kat umah... Aku baru terfikir nak taip pasal buah hati aku... Apa kaitan tahun baru dan buah hati aku??


Yela..sapa tak susah hati bila buah hati merajuk kan? Selalu buah hati aku tu yang rajin bawak aku ke mana2 pun... Sebut je kat mana.. mesti dia akan hantar...


Nila hadiah paling best daripada buah hati aku tu... Sikit2 merajuk.. Kadang2 aku pk nak je clash dgn die sebab kuat sangat merajuk... Apa taknya, aku nak dia anta aku kat mana2 die anta, kalau die nak apa2 aku jarang nak layan...


Gila kau...buah hati aku ni high maintenance..mana aku larat nak tunaikan hasrat die.. Asik mintak yang mahal2 jekk..pastu nak yang ori...nak cokia2 tanak plak...


So patut x aku clash dgn die? Tapi............susah sebab nak cari buah hati baru.... Dah la lebih dpd separuh gaji aku habis kat die... Tensen aku....


Mase raya ari tu mintak timing belt baru, ari tu mintak tingkap baru...lepas tu dua hari lepas mintak lampu baru... kali ni tiba2 die diam...die tak nak bergerak..dia diam je...


Sayangku, apa lagi yg u nakkk?? Dah la x hensem, hitam berkilat, sekenhen lak tu... lepas tu badan byk kemek2..ade hati plakk nak mintak macam2.... I sayang dekat u tapi sampai hati u kikis duit I... U mmg suke eh tgk i makan megi hujung2 bulan?? Sedangkan u selalu mintak air full tank I tak penah abaikan... U mmg kejam....


U jangan sampai I cari yang baruu...!! Lepas ni I suruh dokter cek kat dada u apa yg sakit... lepas tu U jangan buat hal lagi..I betul2 pening dengan U..!!

gambar ni aku rembat kat google...muke die sama mcm buah hati aku

Tuesday, December 28, 2010

Azam tahun lama =)

Tahun lepas aku ade share azam tahun baru...so di hari yang berbahagia ni aku nak share dgn korang sejauh mana pencapaian aku tu...jom cek..hehee


1. Aku nak jimatkan cuti tahun ni..tak mo la amek cuti semata-mata nak puaskan tido..i did it mase mule2 keje dulu..rugi je sehari cuti aku pasal nak sambg tido..hampeh kan?hahahaa....aku nak jimat cuti pasal aku nak convo bulan 3 ni..ingt nk cuti lama skett pasal nk jenjalan...g langkawi ke..apa ke..hehehe

= ok la tahun ni aku ade belen 4 hari cuti yg aku tak habiskan . cuti yg aku amek bukan semata2 utk tido...hahaha

2. Aku nak lebih hati2 bila keluar..takut jumpe orang jahat...sebab kat KL ni banyak penyangak..hampeh tul..tgk jela bape ramai dah kena ragut, bunuh...serammmmmmm... aku tak mo jadi mangsaaaaa....nak2 aku ni fomfan..lagi la bahayaaaa....

=mmg aku dah tak jumpe orang jahat, but tahun ni la tahun yang paling banyak aku g balai..sebab eksiden la, dompet ilang la,ishh...tensen aku....ade la 7 kali aku g balai utk mcm2 kes...sewel x aku?hahaha...

3. Aku tak mo gaduh dgn orang lagi..cukup2lah selama ni aku gaduh dgn org...penat la gaduh walau pun kadang2 bukan salah aku pun...aku tak kisah untuk mintak maaf sebab bagi aku, mintak maaf bukan tanda kalah..tapi menang..menang melawan ego...tapi setau aku pun, aku mana penah cari gaduh..pergaduhan yang selama ni berlaku pun sebab aku pertahankan diri aku bila orang nak cari pasal...kalo org buat taik pun, aku tak simpan lam hati..marah kejap je..pastu baik balik...tapi kalau aku buat taik, org suke dendam ngan aku...tak kasi can kat aku nak defend diri..apa yang orang nampak kat aku ni burukkkk jeee...aku bukan lah kejam sangat tak leh nak bertimbang rasa atau tak nak dengar teguran org dan aku rase aku je yang betul...aku tak macam tu..aku cuba berdiplomasi kalau nak berbincang...n aku selalu cuba kikis emo di hati...
nama die Nani

tu lah aku fikir..aku tak suke gaduh!! sebab tragedi aku baling parang kat orang dah beberapa kali berlaku sebab kebaranan aku...naseb takde sapa yang mati...:p

= ade gak gaduh...bukan kadang2 tapi hari..yakni dgn osmet aku bernama Nani...hahaha.. beserla...aku kuat menyakat...die kuat menjerit..penah gak aku gaduh dgn die depan bos aku...pastu bos aku kata, tutup la pintu tu dulu baru gaduh...hahahhaa....

4. Aku nak keje elok2... aku nak cuba capai apa yang dato nak..KBO 2011..aku rase tak sesukar mana kalau semua KME berganding bahu tanpa kompromi utk merealisasikannya sbb masing2 sekepala dlm buat tugasan yang diberi...apa yang aku harapkan, selain dpd kerja sama, aku nak semua pihak menghormati kerjaya sbg KME ni..ingat senang ke jadi KME???report direct to dato okey...kalau km tak jalan atau staf tak bg kerjasama, KME yang kena balun dulu... sian je kat KME lain yang asik kena perli n kutuk dgn staf lain..KME dpt laptop pun jadi isu besar.. adeyy laaa...mujur staf kat KPS ni belum ada lagi yang mcm tu..kalo ade, mau berdarah telinga aku neh...hahaha..

= KBO dah nak smpi dalam tempoh 6 bulan dpd sekarang..hal keje aku agak malas nak citer kat sini sebab byk isu private...but insyallah, KBO akan tercapai..
ini mak aku yg cute..!!

5. Aku nak bahagiakan mak aku...caranya?? aku tak nak share..biar Tuhan yang menilainya...

= tahun ni pun aku nak kekalkan azam ni..aku suke tgk mak aku senyum...mak aku comel =)

6. Aku masih setiaaaaaaaaa...I love u sayanggg...sumpah tak cari lain kalau u tak buat hal... :p

= yup..aku setia...takde rekod curang tahun ni...but tahun ni 2 kali aku frust...nak wat cane? jodoh dah takde...aku redha je la...hehehe....now I'm happy being a single lady =)

7. Hubungan aku dengan Tuhan pun aku tak nak share..tu antara aku dengan-Nya...

=ni aku tanak share..biar Allah yang tau aku berjaya atau x....

Inilah antara azam aku tahun lepas...azam tahun baru aku?next entry aku citer k..hehe...

Sunday, December 26, 2010

Bila la Result nak kuarrrr....

Aku dah lulus voice test utk B17...then, automatik akan layak untuk diinterview... Aku apply sejak tahun lepas lagi...

Then bila dipanggil utk interview, aku happy la sebab mase voice test, examiner tu kata aku x layak...adeyy...

Muke aku mase tunggu turn interview

Dia kata level 17 adalah utk lepasan SPM...dia kata aku merendahkan martabat degree aku dan sepatutnya apply utk level 41... Yang aku pelik, kawan aku yg ade degree n apply 41, diorang kata u tak cukup pengalaman... kena mula dpd bawah..then bila aku mula dpd bawah, dia kata ni utk lepasan SPM...

wawawa...haru biru betul...

then, lulus plak aku utk voice test...bila time interview, isu yg sama jugak yang derang tanye...

"u tak kesian ke kat kawan2 u yg SPM yang nak apply keje ni, tapi u dah ambik..??"

aku jawab ar..."sy nak cari pengalaman"

lepas tu, menurut surat panggilan interview tu...result akan kuar pada 22 November 2010 but sampai hari ni aku bukak portal spa...ni la hasilnya...huwaaaa.....

Thursday, December 23, 2010

Menjadi yang ke-100..tahniah...

Setelah puas aku menanti, siapakah yang bakal dinobatkan sbg followers yang ke-100 kepada blog aku yg x glamer neh..akhirnya..

Jeng jeng jeng jengg..

Aku mengisytiharkan Cik Comel sebagai pemfollow aku yang ke-100...!! Anda mmg comel..!!

Cayalah..!!hahaha....

dah setahun aku wat blog, baru hari ni followers aku ade 100...nampak sgt blog aku x best..ekekeke..

apae pun, korang yang baca mmg best..!!

lepas ni aku nak kasi kredit yang pemfollow ke 1000 plak...tapi tah bape tahun kemudian agaknye baru dpt tu..hehe..sama2 kita nantikan...

apa pun, yang pastinya pengikut yang ke-1000 nanti, aku bukan setakat kasi kredit, tapi bagi sumting...tapi belum terfikir apa dia...mungkin 1000 ringgit? atau 1000 sen? atau nak 1000 daya tanak 1000 dalih? hehehe...

kasi la cadangan apa2 yg best..kalau menarik, mgkin boleh dipertimbangkan =)

thanks to my fren yg kasi aku idea neh....hehehe...

aku dan myspace

Encik Mespes dah anta emel, tanye mana aku sudah pigi?? Hahaha..aku tak g mana2 pun la encik Mespes..aku ade je..dok layan blog...ekekeke...

Malas nak bukak mespes ni sebab leh dikatakan 95% friends aku dalam neh aku tak kenal... Mula berkecimpung dengan mesepes neh mase lepas STPM dulu yakni mase aku keje kat klinik... kalau patient takde, mespes la tempat aku bersosial..huhu... dan kat sini jugak aku kenal Abg Zizi...siapa dia abg Zizi?? kawan mespes la...Aku start add die kat mespes sebab aku tgk die hemsem..hahaha...

sejak kenal kat mespes, aku kawan dgn die sampai la sekarang...

daripada die bujang trang tang tang..sampai la anak die dah dua...hehehe... Mase die kawen pun aku pegi taww... dengan ditemani akak aku, anak buah aku dan jugak ex bf aku, Toien..ekekeke... nak copy gambar dpd mespes nak letak kat sini pun tak leh neh... mespes pun kena block... wuwuuwuww....

Kpd encik mespes, maaf kerana telah lama mengabaikan anda...nanti kalo ade masa sy mengulit kenangan balik kat situ ye..hehehe....



Tuesday, December 21, 2010

nk jadi followers tapi x leh =(

serba salah pulak rasenye sekarang neh pasal byk website dah kena block...di masa free, aku akan luangkan di blog biru air laut aku neh...dan mula berjalan2 di blog org lain dan follow...but masalahnye sekarang ni aku nk click follow tu pun x leh sebab x appear...adess...kena block jugak kowt sebab nak mengurangkan aktiviti mengular para pekerja di sini....huhuhu...

korang tinggalkan aje jejak di kolum jom buwak2 tuh..nti aku jejak n follow korang balik taw... huhu...

membebel di pagi hari....

Ramai orang suke kumpul barang branded... dari jam tangan, kasut, handbeg, waima tudung pun nak yang Ariani saje...huhu... Kalau pasal jenama, ramai yang berbakat membentangkan segala tok nenek brand baik yang tempatan mahupun yang antarabangsa... Sedangkan aku? Mana ade barang branded yang aku ada..huhuhu... Kalau ade pun... hadiah dpd orang lain... Kalau nak kata tak mampu sangat tu takde la..cuma kurang eksaitet nak mengumpulkan barang2 branded yang konfem2 mahal...

Reason...just imagine...kalau beli handbeg, kasut atau tudung dengan harga more than 100 per item...ak u leh dapat 3-4 barang dengan harga yang sama...

Sebab...(aku pecahkan rahsia aku skett) handbang aku yang berharga RM 20 neh..dengan RM 100, aku boleh beli lima handbag... kasut... beli kat pasar malam atau downtown..paling hebat pun RM 18..dengan RM 100 tu aku boleh beli berapa pasang? Terer tak aku matemat ik?hahaha....

Tu belum citer pasal tudng baju dan lain2..hahaha...

Nak kata ni habit aku sorang, aku rase kebanyakan kawan2 perempuan aku pun perangai macam a ku gak...bila ada antara kami yang balik dpd shopping, masing2 mula la menayang barang2 yang dibeli...kalau ade barang yang cantik tapi harga yang sangat murah, akan kembang la hidung die kerana berbangga kerana berjaya menjumpai barang yang cantik...tetapi sangat murah...hahahhaa...

Tapi yang sedihnye..penah jugak aku berkawan dengan sorang hamba Allah neh...die kutuk aku...

"alah, pakai baju pun murah, x branded"

sedih jugak die cakap aku mcam tu..tapi nak buat mcm mana kan?die mmg dibesarkan dalam keluarga orang senang...aku lain..family bukan orang senang..that's y aku dah biasa hidup cara sederhana...Even sekarang ni aku dah bekerja pun, dah mampu tanggung hidup sendiri dan tak tanggung sesapa...aku masih tak leh nak biasakan hidup aku dengan cara hidup macam tu...

sebab for me, kesederhanaan tu lebih baik...buat apa nak berbangga dengan barangan mewah, mahal dan branded..lepas tu kita mula bersikap riak dan menunjuk2...

Dan sebenarnye aku kagum dengan seorang kawan aku... die sangat merendah diri...kalau tengok cara die berpakaian..alah..biasanya die...kalau berbelanja pun, takde pulak nak boros aku berlagak beli barangan mewah, makan tempat mahal2...

aku pun fikir kehidupan die sederhana seperti aku...

tapi persepsi aku berubah lepas aku berkunjung ke rumah die untuk beraya...aku terkedu...

"DIA ANAK ORANG KAYA..!!"

Melihat kepada umah die yang amat besar, perabot yang mewah., kereta mewah yang menjalar...langsung aku tak terfikir die sekaya itu....

At that time, aku mula pasang azam utk jadi mcam dia... aku nk lebih merendah diri...(walau pun susah sebab dah biasa poyo..hahaha...)

Dan sebenarnya, antara isu atau hal yang boleh buat aku x leh nak berkawan lama dengan seseorang ialah apabila perbuala kali pertama orang tersebut dah sebut pasal kemewahan hidup, besar nya pangkat dia, tingginya gaji die...

sebab for me..itu semua dunia...that's not the right way to start any relationship with me....aku lagi suke dengan orang yang merendah diri sebab dari situ kita boleh melihat kerendahan hati die...


Itulah bebelan aku di pagi hari..sekian =)

Monday, December 20, 2010

Aku dan Bas...


Kemalangan ngeri yang berlaku dekat Perak semalam sememangnya menggerunkan... Menurut Polis yg kasi komen malam tadi kat Buletin Utama, die kata ni kemalangan paling buruk pernah terjadi kat Perak..tapi aku rase macam tanak setuju je sebab kemalangan kat Bukit Gantang dulu lagi dahsyat rasanya...

Mengimbau kenangan aku dan bas..aku adalah penumpang setia bas express mase aku study dulu..maklumla..aku bukan kaya sangat nak naik kapal terbang setiap kali nak balik kampung...hehe..naik bas je la yang mampu...

Perjalanan yang selalu memakan masa selama 7-8 jam antara Changloon dan Seremban setiap kali memang bawak macam2 kenangan antara aku dan Bas...

Meh la baca kalau sudi melayan aku mengimbau kenangan lama~~~

1. Kenangan tertingal bas...
Rasanya sesapa yang biasa naik bas mesti jugak biasa tertinggal bas...aku tertinggal bas bukan sebab aku terlewat..cuma sebab aku tersalah port tunggu bas... Nama bas tu Memory...mmg cukup kasi memori sama aku...ciss...aku kena tunggu kat stesen bas tapi aku g tunggu kat seberang stesen bas sebab kalau aku naik bas jenama lain, mmg kena tunggu kat seberang stesen..bukan kat stesen...sepatutnya aku naik bas pukul 10 tapi sampai pukul 12 bas masih tak sampai..along and asbennya da mengantuk teman aku tunggu bas...last2 bas yg aku sangka bas aku, aku terus naik...bas 2 tingkat...hahaha...

Bila orang tu tgk tiket aku lain dpd yg lain...die tanye aku..ape kes kau naik bas aku?? Lepas aku explain yang aku blur tak tau mana satu bas aku, die pun kasi aku naik bas tu...mujur jugak ade seat lebih..huhu..thank abg drebar bas..!! (itu pun lepas wat muke kesian..hahaha..)

2. Kenangan tertidur sampai terlajak stesen
Ape yang mengantuk gila malam tu tah...aku terlena..tau2 dah sampai PERLIS..!! Aku selalunya akan terjaga setiap kali bas berhenti but time tu nape tah mata aku tak terbuka langsung... Bila dah sampai Perlis, tah mat saleh mana kejut aku tah...die kata " last station!!" WTF?? last station?? aku dah smpi America ke ade mat saleh lak kat sini...

oh.,.rupanya encik drebar yg suruh...mase aku nak turun..aku bantai bercakap sorang2 mcm org sewel

"aaaa...mana la aku nak g kul 5 pagi nehh...hanjing banyak pulak tuuuu..." dengan harapan encik drebar akan kesian...oh..menjadi jugak trick aku..hahaha...

Encik Drebar sudi nak hantar aku ke Changlun semula sebab die pun sebenarnye kena berpatah balik keAlor Setar...

tapi biasala...tolong pun bersyarat..naseb baik syarat pertama die senang je..aku kena duduk kat sebelah die mase die tgh drive sebab die nak borak2 pasal die ngantuk dan syarat kedua...aku kena kasi no phone...

kasi je la...darurat punye pasal kan..hahaha...

nak tau syarat ketiga?

die ajak aku g bercuti............GILAAA..!!

aku iyekan aje pasal aku sumpah lepas ni aku takkan layan die...janji aku selamat sampai sudehhhh... hahaha.... sewel betul mamat tu..aku baru turun bas die dah mesej aku cakap "abang sayang kat Nurul... "

bweeekkkkk...

tapi tu lah antara kenangan aku dan bas..kalo nak tulis sume, alamat korang pun x larat nak baca...lain kali aku sambung lagu dalam aku dan bas Part 2 k...hehehe....


Tuesday, December 14, 2010

Selamat Hari Lahir Bonda..!!

Hari ni bestday mak...memang aku saje tanak call mak malam tadi kul 12 sebab mak mmg akan tido paling lewat pun pukul 10... Hari ni bestday mak yang ke 63... Even dulu mak penah sakit,..kena operate...namun Tuhan masih sudi memberi peluang kepada kami untuk mempunyai seorang ibu....

Lepas call berkali2 sejak pagi, mak still x jawab.. aku konfem..mak bangun pagi2 mesti siram pokok, cangkul rumput n beri ayam die menjamu selera makan jagung..hehe....

Selepas percubaan ke-4, baru la aku berjaya cakap ngan mak...aku tanye mak..mak nak apa hadiah besday??

Mak aku jawab..mak nak duit....wuhuhu..bukan tetiap bulan dapat duit keww..erkekeke...pas tu mak aku kata... ade ke nak kasi hadiah nk tanye orang... aku jawab...

Ye ar...nak beli baju, mak da banyak..nak beli pasu, takut pecah lagi...

Mak aku saun tepek...selagi kau dgn Umu (akak aku) asik bergaduh, selagi tu kau jangan beli pasu utk umah ni..hahhaa....

Dah tu mak nak apa erkk..Mak aku pun jawab... Kau hadiahkan mak handbag..yang mahal punye taw... kau beli la kaler orang tua...ingat..!! yang mahalll..!!

wah mak akuuu..hehehe....insyallah....anak mak akan cuba usahakan...tak beli handbag yang mahal..cuma yang termampu je la eakk...anak mak ni pun pakai beg doploh hengget beli kat pasar malam..dah setahun pakai..muahahaha...

Tapi demi MAK..!! apa sahaja untukmuuuu..!! I LOVE U PUAN SITI BASIAH...!!

tapi soalan mak yang terakhir tu wat aku terkedu lah

"kau dah ade boyfriend?"

erkkk....hehehe...


Sunday, December 12, 2010

jalan2 dan kepenatan di Jom Heboh...Bukit Jalil...

Memula gerak dari rumah lebih kurang pukul 11...sampai kat area Bukit Jalil dalam kul 11.15..dekat je dpd umah aku tapi aku stuck kat jem smpi la dekat kul 1...huwaaaa...

baru sampai...with Suha...

tempat parking yg terhad menyebabkan aku terpaksa patah balik ke Tasik permaisuri n amek LRT...

tengok je la lautan manusia yang banyak macam ulat...

wahhh..meriah betul Jom Heboh ni ye...ni First time aku g Jom Heboh kat KL neh..sebelum ni aku g kat Melaka..itu pun ade la 5 tahun dulu...target utama aku nk g sini ialah nak beli barang mekap..sebab time ni derang jual mmg murah gilaaaa..!!

dan biase lah..ade je peluang..snap2 gambar leee...
sempat jugak la aku test drive keta Alza...huhu..lalalllaalala...

pengajaran yang boleh diambil ialah...nak g Jom Heboh jgn berangan nak dapat parking..sila naik LRT..ekekeke...

Thursday, December 9, 2010

kueh tiaw dan aku.. =)

salam maal hijrah...semoga tahun baru ini menjadikan kita semakin baik daripada tahun yang sudah2... semua orang dok nak bercerita tentang perubahan kan? tapi bukan itu yang aku nak citer..hehe..

saje gatal2 nak share ngan uols sume..apa yang aku buat cowang2 kat umah mase cuti maal hijrah ari tu...

house mate aku sume amek cuti isnin so that diorang tadde umah since sabtu sampaila selasa... bapak bosan dok umah cowang2...
so, ari selasa tu..lepas aku celikkan mata aku terus tengok tv...layan citer masak2...tetiba perut aku lapa...hehehe...aku mula memikirkan apa aku nak masak...
errmmm~~idea sudah mari..!!aku nak masak KUEH TIAWWWW...!!!

haa...nila bahan2 yang aku guna utk masak kueh tiaw tersebut..ade bawang putih n merah yang ditumbuk, minyak, kacang buncis (suke hati aku jekk letak sayur apa...hehe...), udang, kicap, garam, cili boh, cili api yg aku tumbuk (saje nak kasi pedas), sos tiram dan apa lg yerr??hehe...

ni proses pertama..aku tumis..nak bau naik..aku letak le cili boh n bla..bla..bla...

haa...nampak macam da masak kan?sikit lagiii...

ni la hasilnye..leh la makan...just imagine aku makan kueh tiaw ni sorang2..haha..kuat x aku makan?eekekekkeke...

Sunday, December 5, 2010

Erti kejelitaan kepada anda?

Orang kata, wanita yang cantik itu berleher jinjang, pipi bagai puah dilayang, hidung mancung bak seludang, mata galak, kulit putih bersih, bertubuh langsing, rambut panjang mengurai...mintak ampun kepada tuan punye gambar..aku curi..hehe...

itu mungkin hanya pada masyarakat kita...Tapi ada juga dalam lelaki masyarakat kita ni lebih suka pada wanita yang mungkin sedikit berisi, berkulit samo matang, mata sepet dan sebagainya...tu la orang putih kata, beauty is in the eye of the beholder...

kalau semua laki asik nak cari wanita yang cantik je...habis mcm mana pulak dengan nasib wanita yg kurang cantik erkkk..?huhu...cian aku...

tapi bukan itu yg aku nak repekkan kali ini but aku nak citer pasal definisi cantik yang mungkin pelik bagi kita...let's check it out..!!

Thailand

Masyarakat di sana memandang kecantikan terhadap wanita itu ialah yang berleher panjang yang dililit dengan gelung besi...ouchhh...para gadis akan dipasang gelung besi ini sejak mereka kecik so makin dewasa, makin tinggi la besi tu kat leher diorang...but just imagine kalau gelung besi tu dibuka...aku rasa mau longlai leher diorang tu...mane lak ade tulang leh sapot leher diorang...ng eriiiiiiiiiiiiiiii....

Mauritania

Masyarakat kat sana memandang tinggi kepada wanita yang bertubuh besar sebab dikatakan mudah dapat jodoh...anak2 gadis yang bertubuh kurus akan dipaksa minum susu yang berlemak tinggi supaya mereka gemukkk...sampai muntah2 budak2 tu kena paksa minum...dah kena paksa minum, kena paksa makan pulak... tapi, diorang kat sana x suke laki badan besar..laki kena berbadan kurus tapi pompuan kena badan besar...ape la significant nye agaknye..aku pun tak tauuuu...(aku rase mcm nak pindah Mauritaniaaaaa...)

Afrika
Ni la negara paling pelik dengan erti kejelitaan mereka...ade yang kena letak piring kat bibir..besar lak tu...waaaa...cakitnyeeee...!!!

Ade tu pulak yang kena buat parut..nak lagi cantik, buat la corak2 sikit kat badan tuu nak nampak menarik....ooucchhh...

negara mana lagi?ahh..malas aku nak search lg dah..korang cari la sendiri pulak..hehe...idea nak buat entry ni pasal semalam aku tgk citer Oprah Winfrey...aku cilok skett idea die..hehe...