Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, December 20, 2010

Aku dan Bas...


Kemalangan ngeri yang berlaku dekat Perak semalam sememangnya menggerunkan... Menurut Polis yg kasi komen malam tadi kat Buletin Utama, die kata ni kemalangan paling buruk pernah terjadi kat Perak..tapi aku rase macam tanak setuju je sebab kemalangan kat Bukit Gantang dulu lagi dahsyat rasanya...

Mengimbau kenangan aku dan bas..aku adalah penumpang setia bas express mase aku study dulu..maklumla..aku bukan kaya sangat nak naik kapal terbang setiap kali nak balik kampung...hehe..naik bas je la yang mampu...

Perjalanan yang selalu memakan masa selama 7-8 jam antara Changloon dan Seremban setiap kali memang bawak macam2 kenangan antara aku dan Bas...

Meh la baca kalau sudi melayan aku mengimbau kenangan lama~~~

1. Kenangan tertingal bas...
Rasanya sesapa yang biasa naik bas mesti jugak biasa tertinggal bas...aku tertinggal bas bukan sebab aku terlewat..cuma sebab aku tersalah port tunggu bas... Nama bas tu Memory...mmg cukup kasi memori sama aku...ciss...aku kena tunggu kat stesen bas tapi aku g tunggu kat seberang stesen bas sebab kalau aku naik bas jenama lain, mmg kena tunggu kat seberang stesen..bukan kat stesen...sepatutnya aku naik bas pukul 10 tapi sampai pukul 12 bas masih tak sampai..along and asbennya da mengantuk teman aku tunggu bas...last2 bas yg aku sangka bas aku, aku terus naik...bas 2 tingkat...hahaha...

Bila orang tu tgk tiket aku lain dpd yg lain...die tanye aku..ape kes kau naik bas aku?? Lepas aku explain yang aku blur tak tau mana satu bas aku, die pun kasi aku naik bas tu...mujur jugak ade seat lebih..huhu..thank abg drebar bas..!! (itu pun lepas wat muke kesian..hahaha..)

2. Kenangan tertidur sampai terlajak stesen
Ape yang mengantuk gila malam tu tah...aku terlena..tau2 dah sampai PERLIS..!! Aku selalunya akan terjaga setiap kali bas berhenti but time tu nape tah mata aku tak terbuka langsung... Bila dah sampai Perlis, tah mat saleh mana kejut aku tah...die kata " last station!!" WTF?? last station?? aku dah smpi America ke ade mat saleh lak kat sini...

oh.,.rupanya encik drebar yg suruh...mase aku nak turun..aku bantai bercakap sorang2 mcm org sewel

"aaaa...mana la aku nak g kul 5 pagi nehh...hanjing banyak pulak tuuuu..." dengan harapan encik drebar akan kesian...oh..menjadi jugak trick aku..hahaha...

Encik Drebar sudi nak hantar aku ke Changlun semula sebab die pun sebenarnye kena berpatah balik keAlor Setar...

tapi biasala...tolong pun bersyarat..naseb baik syarat pertama die senang je..aku kena duduk kat sebelah die mase die tgh drive sebab die nak borak2 pasal die ngantuk dan syarat kedua...aku kena kasi no phone...

kasi je la...darurat punye pasal kan..hahaha...

nak tau syarat ketiga?

die ajak aku g bercuti............GILAAA..!!

aku iyekan aje pasal aku sumpah lepas ni aku takkan layan die...janji aku selamat sampai sudehhhh... hahaha.... sewel betul mamat tu..aku baru turun bas die dah mesej aku cakap "abang sayang kat Nurul... "

bweeekkkkk...

tapi tu lah antara kenangan aku dan bas..kalo nak tulis sume, alamat korang pun x larat nak baca...lain kali aku sambung lagu dalam aku dan bas Part 2 k...hehehe....


2 comments:

Azie Azra said...

u berani giler layan pkcik bas tu.aaa.scary scary :(

Nurul Syuhada said...

terpaksa punye pasal...sebab kalau kena tinggal kat Perlis pun takut jugak..huhuhu...alhamdulillah sume selamat.. ;)