Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, December 28, 2010

Azam tahun lama =)

Tahun lepas aku ade share azam tahun baru...so di hari yang berbahagia ni aku nak share dgn korang sejauh mana pencapaian aku tu...jom cek..hehee


1. Aku nak jimatkan cuti tahun ni..tak mo la amek cuti semata-mata nak puaskan tido..i did it mase mule2 keje dulu..rugi je sehari cuti aku pasal nak sambg tido..hampeh kan?hahahaa....aku nak jimat cuti pasal aku nak convo bulan 3 ni..ingt nk cuti lama skett pasal nk jenjalan...g langkawi ke..apa ke..hehehe

= ok la tahun ni aku ade belen 4 hari cuti yg aku tak habiskan . cuti yg aku amek bukan semata2 utk tido...hahaha

2. Aku nak lebih hati2 bila keluar..takut jumpe orang jahat...sebab kat KL ni banyak penyangak..hampeh tul..tgk jela bape ramai dah kena ragut, bunuh...serammmmmmm... aku tak mo jadi mangsaaaaa....nak2 aku ni fomfan..lagi la bahayaaaa....

=mmg aku dah tak jumpe orang jahat, but tahun ni la tahun yang paling banyak aku g balai..sebab eksiden la, dompet ilang la,ishh...tensen aku....ade la 7 kali aku g balai utk mcm2 kes...sewel x aku?hahaha...

3. Aku tak mo gaduh dgn orang lagi..cukup2lah selama ni aku gaduh dgn org...penat la gaduh walau pun kadang2 bukan salah aku pun...aku tak kisah untuk mintak maaf sebab bagi aku, mintak maaf bukan tanda kalah..tapi menang..menang melawan ego...tapi setau aku pun, aku mana penah cari gaduh..pergaduhan yang selama ni berlaku pun sebab aku pertahankan diri aku bila orang nak cari pasal...kalo org buat taik pun, aku tak simpan lam hati..marah kejap je..pastu baik balik...tapi kalau aku buat taik, org suke dendam ngan aku...tak kasi can kat aku nak defend diri..apa yang orang nampak kat aku ni burukkkk jeee...aku bukan lah kejam sangat tak leh nak bertimbang rasa atau tak nak dengar teguran org dan aku rase aku je yang betul...aku tak macam tu..aku cuba berdiplomasi kalau nak berbincang...n aku selalu cuba kikis emo di hati...
nama die Nani

tu lah aku fikir..aku tak suke gaduh!! sebab tragedi aku baling parang kat orang dah beberapa kali berlaku sebab kebaranan aku...naseb takde sapa yang mati...:p

= ade gak gaduh...bukan kadang2 tapi hari..yakni dgn osmet aku bernama Nani...hahaha.. beserla...aku kuat menyakat...die kuat menjerit..penah gak aku gaduh dgn die depan bos aku...pastu bos aku kata, tutup la pintu tu dulu baru gaduh...hahahhaa....

4. Aku nak keje elok2... aku nak cuba capai apa yang dato nak..KBO 2011..aku rase tak sesukar mana kalau semua KME berganding bahu tanpa kompromi utk merealisasikannya sbb masing2 sekepala dlm buat tugasan yang diberi...apa yang aku harapkan, selain dpd kerja sama, aku nak semua pihak menghormati kerjaya sbg KME ni..ingat senang ke jadi KME???report direct to dato okey...kalau km tak jalan atau staf tak bg kerjasama, KME yang kena balun dulu... sian je kat KME lain yang asik kena perli n kutuk dgn staf lain..KME dpt laptop pun jadi isu besar.. adeyy laaa...mujur staf kat KPS ni belum ada lagi yang mcm tu..kalo ade, mau berdarah telinga aku neh...hahaha..

= KBO dah nak smpi dalam tempoh 6 bulan dpd sekarang..hal keje aku agak malas nak citer kat sini sebab byk isu private...but insyallah, KBO akan tercapai..
ini mak aku yg cute..!!

5. Aku nak bahagiakan mak aku...caranya?? aku tak nak share..biar Tuhan yang menilainya...

= tahun ni pun aku nak kekalkan azam ni..aku suke tgk mak aku senyum...mak aku comel =)

6. Aku masih setiaaaaaaaaa...I love u sayanggg...sumpah tak cari lain kalau u tak buat hal... :p

= yup..aku setia...takde rekod curang tahun ni...but tahun ni 2 kali aku frust...nak wat cane? jodoh dah takde...aku redha je la...hehehe....now I'm happy being a single lady =)

7. Hubungan aku dengan Tuhan pun aku tak nak share..tu antara aku dengan-Nya...

=ni aku tanak share..biar Allah yang tau aku berjaya atau x....

Inilah antara azam aku tahun lepas...azam tahun baru aku?next entry aku citer k..hehe...

6 comments:

Azie Azra said...

sokong!bia btul p balai 7x!perghhh.salute2!ni azam sama cam maal hijrah x?

Mohamadazhan hjDesa said...

semoga tercapai azam tu ya :)

Miecyber said...

Selamat Tawun Bawu....

Bila saya blogjogging $$$$$$.....

nadhya ashee'kin said...

happy new year :D azam baruu :P

hiro said...

berusaha2.

Nurul Syuhada said...

Azie : tu la pasal..selalu cuai je..hehe

Azhan : insyallah..doakan ye =p

Mie : selamat tahun baru jugak

Nadhya : selamat berazam baru

Hiro : chaiyok2..!!