Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Sunday, December 5, 2010

Erti kejelitaan kepada anda?

Orang kata, wanita yang cantik itu berleher jinjang, pipi bagai puah dilayang, hidung mancung bak seludang, mata galak, kulit putih bersih, bertubuh langsing, rambut panjang mengurai...mintak ampun kepada tuan punye gambar..aku curi..hehe...

itu mungkin hanya pada masyarakat kita...Tapi ada juga dalam lelaki masyarakat kita ni lebih suka pada wanita yang mungkin sedikit berisi, berkulit samo matang, mata sepet dan sebagainya...tu la orang putih kata, beauty is in the eye of the beholder...

kalau semua laki asik nak cari wanita yang cantik je...habis mcm mana pulak dengan nasib wanita yg kurang cantik erkkk..?huhu...cian aku...

tapi bukan itu yg aku nak repekkan kali ini but aku nak citer pasal definisi cantik yang mungkin pelik bagi kita...let's check it out..!!

Thailand

Masyarakat di sana memandang kecantikan terhadap wanita itu ialah yang berleher panjang yang dililit dengan gelung besi...ouchhh...para gadis akan dipasang gelung besi ini sejak mereka kecik so makin dewasa, makin tinggi la besi tu kat leher diorang...but just imagine kalau gelung besi tu dibuka...aku rasa mau longlai leher diorang tu...mane lak ade tulang leh sapot leher diorang...ng eriiiiiiiiiiiiiiii....

Mauritania

Masyarakat kat sana memandang tinggi kepada wanita yang bertubuh besar sebab dikatakan mudah dapat jodoh...anak2 gadis yang bertubuh kurus akan dipaksa minum susu yang berlemak tinggi supaya mereka gemukkk...sampai muntah2 budak2 tu kena paksa minum...dah kena paksa minum, kena paksa makan pulak... tapi, diorang kat sana x suke laki badan besar..laki kena berbadan kurus tapi pompuan kena badan besar...ape la significant nye agaknye..aku pun tak tauuuu...(aku rase mcm nak pindah Mauritaniaaaaa...)

Afrika
Ni la negara paling pelik dengan erti kejelitaan mereka...ade yang kena letak piring kat bibir..besar lak tu...waaaa...cakitnyeeee...!!!

Ade tu pulak yang kena buat parut..nak lagi cantik, buat la corak2 sikit kat badan tuu nak nampak menarik....ooucchhh...

negara mana lagi?ahh..malas aku nak search lg dah..korang cari la sendiri pulak..hehe...idea nak buat entry ni pasal semalam aku tgk citer Oprah Winfrey...aku cilok skett idea die..hehe...

6 comments:

Mohamadazhan hjDesa said...

kejelitaan pada akhlak :)

Nurul Syuhada said...

inner beauty la tu eah..hehe...

Cik Su said...

eee ye...menakutkan jer semua..naseb bek kat sini tak de cam tue kan

Nurul Syuhada said...

kat sini ade botox, plastic surgery..pon cakitt gak..heheh..

Azie Azra said...

kte sme cntik.cntik beza2 dimata org kn?yg penting kte jg la akhlak kte spt kumen sumone diats tu.(ecee..nama blog sndiri ltk xchantek xsedar lak den)hihi

Nurul Syuhada said...

haah...kalau muke cantik perangai buruk x ok gak..huhuhu...