Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 9, 2010

kueh tiaw dan aku.. =)

salam maal hijrah...semoga tahun baru ini menjadikan kita semakin baik daripada tahun yang sudah2... semua orang dok nak bercerita tentang perubahan kan? tapi bukan itu yang aku nak citer..hehe..

saje gatal2 nak share ngan uols sume..apa yang aku buat cowang2 kat umah mase cuti maal hijrah ari tu...

house mate aku sume amek cuti isnin so that diorang tadde umah since sabtu sampaila selasa... bapak bosan dok umah cowang2...
so, ari selasa tu..lepas aku celikkan mata aku terus tengok tv...layan citer masak2...tetiba perut aku lapa...hehehe...aku mula memikirkan apa aku nak masak...
errmmm~~idea sudah mari..!!aku nak masak KUEH TIAWWWW...!!!

haa...nila bahan2 yang aku guna utk masak kueh tiaw tersebut..ade bawang putih n merah yang ditumbuk, minyak, kacang buncis (suke hati aku jekk letak sayur apa...hehe...), udang, kicap, garam, cili boh, cili api yg aku tumbuk (saje nak kasi pedas), sos tiram dan apa lg yerr??hehe...

ni proses pertama..aku tumis..nak bau naik..aku letak le cili boh n bla..bla..bla...

haa...nampak macam da masak kan?sikit lagiii...

ni la hasilnye..leh la makan...just imagine aku makan kueh tiaw ni sorang2..haha..kuat x aku makan?eekekekkeke...

2 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kuew teow letak kacang buncis.. 1st time tgk org masak camtu. slalu kucai taugeh or sayur2 daun jer

Nurul Syuhada said...

sebab tu sayur lebih beli semalamnye..sayang lak kalau buang...hehe...