Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, March 22, 2011

TBS - aku yg jakun kejap..

Terminal Bersepadu Selatan...huhu...sekarang ni da mula beroperasi...aku pertama kali pegi Sabtu lepas..amek member baek aku,..Jah yang baru sampai dpd Johor...teruja gila masuk TBS x yah bayar parking...hahaha...

ni lak peta untuk TBS tu..touch screen lagi..sila lihat aksi nani menerai mende tu dgn begitu teruja...heheh

ni mesin beli tiket..canggih siyut...guna je kad kedit atau kad ATM korang tu...tapi wat mase ni mende ni lom leh guna lg...

Di belakang nani tu tempat beli tiket

Belakang aku tu Departure and Arrival details...walawehh...mcm KLIA sudaaahhh...

mmg sgt cantik tempatnya...ala2 epot gitu..aku dan Nani yang kejakunan berjalan2 menghirup udara ekon yang nyaman di dalamnya..hehehe..

Belakang Nani tu tempat ketibaan ke berlepas ntah..x sure lak..huhuhu...

Diharapkan dengan terbukanya TBS neh, akan dapat mengurangkan kesesakan kat Puduraya tu...zaman2 aku naik bas dulu, kadang dekat sejam stuck kat situ sampai aku tertido..tau2 sampai umah dah kul 9...Alhamdulillah dengan pembinaan TBS neh :)

special untuk semua, aksi manja Pak Guard HCM...hehhe..

Sunday, March 13, 2011

mood yang tak keruan

Banyak sgt isu yang melanda diri aku lately...nak kata salah aku? x jugak...ntah la...niat yang baik, tujuan ikhlas...tapi kalau orang tak nak appreaciate malah kadang2 aku rase mcm mendukung biawak hidup...mcm melepaskan anjing yang tersepit...sounds bad huh?

mmg pun....

sorry kalau terasa...dah penat la menanggung kesusahan semata2 nak membantu orang lain...hmm..nak citer kat sini secara terbuka ke tak nak eah?hurmmm

kalau cerita, mcm mengaibkan org je la pulak...so aku kansel je la nak citer kat sini...awawawawawa...

lately aku rase tekanan hidup agak hebat...kalau org takde kat samping aku mungkin x tau betapa dasatnye tekanan yang aku rase...

but please take note, ni semua atas urusan kerja..bukan personal life...aku cuba kurangkan tekanan hidup dengan tidak menginvolvekan diri dengan sesiapa...tak terikat dgn sapa2...aku cuma mau perjalanan kerjaya aku berjalan lancar...

I'm trying to do my work proffesionally but because of other people, sumtime i become so emotional...

**muke je nampak tabah, hati senang goyang gak...hahaa....

macam2 ingin aku ceritakan kat sini...tapi masa pun kurang sekarang ni...nak duduk kat kerusi sendiri pun susah...wawawawa...

apa pun, aku harap, kemelut ini akan berakhir....walau dengan cara apa sekali pun...amenn...........

Wednesday, March 9, 2011

zaman frenster

Tadi aku terima emel dpd frenster pasal kewujudan blog aku...banyak jugak entry aku zaman tu..ni antara entry yang wat aku senyum sorang2...hehe...let's check it out..!!
__________________________________________________________
rindu sekolah

November 6, 2008 ayoie

kalau diingatkan balik zaman sekolah…rasa macam nak naik mesin masa doraemon untuk kembali ke zaman tu…

masih tersemat diingatan tahun 2005 merupakan tahun terakhir aku jadi budak cekolah…

bangun pagi2 dekat2 nak kul tujuh, terhegeh2 bersiap…dah tu che kay n nuwol da sedia menanti di hujung jalan…g sekolah sama2 ikut lubang tikus…hehehe…pastu meredah padang yang banyak kemuncup tu…sampai jer kelas aktiviti wajib geng aku ialah mencabut kemuncup yang melekat pada kain…syahdu nye time tu sebab kami bergotong royong melakukannya…hehehe..

pastu aktiviti g assembly plak…port geng gua depan sekali walau pun geng gua antara yang tertinggi lam kelas(aku je yang pendek)…tu pon sebab port depan jarang di attack oleh cecekgu kalau ada yang memekak…huhuhu…

masuk plak klas pikir port mana lak nak ponteng hari ni….aha!!dapat idea!!!

g plak bilik cekgu alias tengok kartun…leh gelak…malas tul nak belajar geog ari ni…bukan apa…nama asik kena panggil jer ngan cekgu dayang…die suke kata macam ni…”syuhada, kamariah,tolong berenti bercakap..!”tu yang aku malas tu…tu la jugak geog kemanusiaan aku dapat C kot…hahaha…yang best nye pulak time lepak kat bilik cikgu alias tu, dia siap cakap macam ni… “korang jgn memekak plak kat sini…nak tgk tv tu diam2…kantoi kang ko jawab ah sendrey..” hahah…best ah cekgu alias tu…agak nye tu la sebab aku dapat A paper die tu…hhuhuhu…

aku kadang2 ada gak proses gaduh2 ngan bebudak ni…engat time tu aku gaduh kat padang ngan geng pink lady (ptuih..!!!)

macam hampeh tul…cikgu pandang je dari jauh…tapi yang bestnye die backing aku…wawawa….lalala…

yang paling lawak time aku kantoi ponteng kelas kat kelas sebelah…cekgu diorang masuk, geng aku sume tak perasan..cekgu tu aim jer kitorang dari belakang…bila pusing jer belakang..teng teng teng…kitorang beratur bersalaman dengan cikgu tersebut.siap cium tangan lagi…hahah…dah tu apa lagi…lariiiiiii….

kenalakan yang tak dapat disangkal lagi…sume tu kenangan manis lam hidup aku…wendu korang…kamariah, nuwol, wan ngan ecah…korangla best pren aku dunia akhirat…tak lupa jugak geng2 bebudak kelas 6 AM yang still suke gathering samer2…love u all so much!!!

Tuesday, March 8, 2011

salah sangka

Semalam bos aku arahkan aku untuk berjumpe dengan seorang publisher...maklumlah, aku ngan team aku kat opis act sbg editor untuk penerbotan majalah syarikat...sementelah kami pun dah siapkan draft semua, kami pun mula la menghubungi pihak publisher bagi tujuan penerbitan...........

Semalam editor grafik tu kol aku, die cakap orang office die akan datang untuk jumpe dengan aku...aku pun dengan bersemangat menanti kehadiran orang tersebut...

12.30 pm...aku menerima panggilan dpd recepionist yang ade syarikat xxx nak jumpe dgn aku...waaa....publisher tu dah datang lah...aku pun eksaitet bawak die ke bilik mesyuarat untuk menerangkan kat mamat tu tentang layout, susunan artikel, kertas yang kami nak guna...

kami turut meminta mcm2 kat die mcm poster kat bahagian tengah majalah la, kulit muke depan majalah dan sebagainya...aku tgk mamat ni x la byk sgt bercakap...byk diam dan tersenyum.........komen sikit2 je laa...

lepas tu di akhir perbincangan tu akhirnya die mengaku yang diri die bukan editor, bukan grafik...tapi opis boy yg diarahkan untuk syarikat untuk ambil CD softcopy artikel kitorang...

cheh...buang air liur aku jekkkkkkkkkkkkkk.......lain kali bgtau la ko sapa... xde la aku eksaitet gila nak bgtau mcm2...heshhhhhhhhhh.............