Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 26, 2011

Exploitasi bayi =)

Copied from www.amazingnara.com

Kesian budak ni jadi mangsa makbapak yang terlebih kretif ambil gambar. Geramnyeee tengok budak niiii~

Monday, April 25, 2011

Kejayaan dalam kesengalan

Antara yang bertanding

Ahad 24.4.2011 tarikh aku main badminton....badminton ni anjuran kampeni aku ler..saje ngengada masuk pasal member opis aku dah ajak..hehehe...

Aku dapat partner yg nama dekat2 dgn nama aku, syaheda..nama aku syuhada... ;)
Aku dan syeda ;)

dan yg best sekali, kami masuk final dimana bertemu dengan pasangan beregu yang nama mereka sama...Hasniza ;)

Berkat nama sama la kowt, Team hasniza kalahkan team kami...lepas aku ngan partner aku kalah kan 2 team terdahulu, kami qualified ke final...

Gaya tu kena ada..hehehe ;)

mase kejohanan tu, Syeda tu sememangnye terer, bernasib sangat malang sebab dapat aku sbg partner die..hehe..apa taknye, kebanyakan bola yg diservis pihak lawan, die yg catch up...dan aku yg byk spoilkan keadaan...but she manage untuk control keadaan...byk sgt yg dia sambut, sampai aku plak yg dok termenung belakang die, tgk die main..hahaha..penyokong2 luar dok gelakkan aku pasal aku x sambut bola, tapi asik cekak pingang...ekekekekeke..

Captured by Fahmi ;)

ada suara2 nakal diorang cakap

"woi Nurul..ko kuar je la court, kasi Syeda main sorang..!!"

aku jelir lidah sudahhhh~~~bwekkkkkkkkkkkkkkkkk...!!

Mase final, second set, pihak Hasniza lead, 20-8...lepas derang wat mistake, aku servis...macam x caya aku leh kejar 6 mata..!! menjadikan markah kitorang 20-14...aku dah mengeluh panjanggggggggg~~~~

Actually sejak bahu aku tergeliat, setiap hari jugak aku training..kalau bukan dengan kawan2 kat opis, aku akan training kat umah dengan Nani...

Bahu aku dah mula merajuk mase tournament tu..manjang sentap jekk..sakit dowh...

Pasangan Hasniza

Mengenangkan bahu yg semakin x beri kerjasama, aku pusing belakang, aku cakap kat Syeda... "rase macam susah la nak kejar derang...."

Aku pusing depan balik, dengan semangat yang dah lumpuh,aku servis..!!

OHHH..!! Wrong court..!!

menjadikan mata 21-14...

Maafkan Nurul ye syeda.......... :(

ini menjadikan kami sebagai Naib Johan untuk kategori wanita pada hari tersebut ;)

Ini adalah list kenapa aku kalah tempoh hari

1. Aku memang x terer sangat.
2. Malam sebelum tournament aku main boling dengan osmet aku dengan Kay...bahu dah semakin tergeliat.
3. Pasangan Hasniza sangat terer.
4. Semangat aku lemah :(
seorang je takde...

Tahun depan, aku tak nak jadi pasukan belasahan lagi..aku nak main betul2..hehe..insyallah~~~

Thursday, April 7, 2011

Dia takkan berjaya...

Walau apa pun yg kau buat..

aku tau kau takkan berjaya...

Walau dah bermacam cara....

namun kau tetap x berjaya....

Dari dulu hingga kini kau mencuba...

kau tetap x berjaya....

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

Siapa yang tak berjaya tu??



Dari dulu suka tgk gambar dia...walau macam mana dia cuba buat memek muka...die selalu gagal untuk kelihatan buruk..apatah lagi hodoh...tapi makin comel.... Sapa setuju??


Acer terai layan gambar kat bawah ni...curi dpd FB die..mintak ampun ye Heliza..!! Teman curi gambar kamu...hhehheehe...


Ini pulak wajah dia yang ayu dan jelita...Heliza memang cantik :)





x sure betul ke tak..copy paste dpd FB....

Message: Begini ceritanya.... Sahabat saya tu seorang guru di salah sebuah sekolah di Malaysia. Sahabat saya tu mempunyai seorang kawan Cina yang sama mengajar macam dia. Kawan Cinanye kata , dia telah terbaca berita di akhbar Cina baru-baru ini yang mengatakan ada seorang bayi cina baru saja lahir dalam keadaan mulutnye seperti berjahit tapi takdelah kesan jahit. Cuma mulutnye tertutup rapat. Jadi doktor bersepakat untuk membedah bayi Cina tersebut.



Ketika dalam pembedahan, mulutnye berjaya dibedah tapi ada sesuatu yang amat memeranjat yang berada di dalam mulut bayi tersebut..............Nak tahu ape dia???????? Doktor yang membedah bayi tersebut telah menemui sehelai kertas kecil yang didalam kandungannye bertulis dalam tulisan cina..nak tahu tak ape kandungannye??? Didalam kertas tersebut telah menyebut dalam tulisan cina yang berbunyi "Ingatlah wahai manusia, sesungguhnye Hari Kiamat akan menjelma tidak lama lagi"



Maka terperanjat lah doktor cina tersebut sebab bayi tersebut memang sejak dilahirkan memang mulutnye tertutup. Jadi tiada bukti mengatakan ada orang yang meletakkan kertas kecil tersebut. Jadi memanglah terbukti bahawa kuasa

Allah Yang Maha Besar menciptakan bayi tersebut sedemikian rupa untuk memberi maklumat kepada manusia tentang

ketibaan hari kiamat.. Sesungguhnye Allah Maha Bekuasa untuk memberikan agar bertaubat. Jadi sesungguhnye Allah sebenarnye masih sayangkan kita kerana telah memberi maklumat tersebut...



Adakah anda percaya ?Dalam keadaan ini , cuba kita renungkan pada zaman Rasullulah s.a.w Allah telah memberikan petunjuk kecil tentang tanda-tanda hari kiamat sejak zaman nabi-nabi dulu lagi.Contonhye lelaki kawin sama lelaki begitulah sebaliknye. Dan didalam Al-Qur'an sendiri telah mengatakan bahawa tanda tanda hari kiamat ialah apabila orang islam sendiri yang membenci islam dan menentangnye. Ini telah terbukti pada zaman sekarang di negara kita. Jadi secara amnye... sebenarnye hari kiamat akan menjelma tidak lama lagi tapi kita tak tahu bila. Cuma rasullullah ada menyebut hari kiamat akan datang pada hari Jumaat tapi tak tahu bila...........Tapi kita hairan kenapa akhbar melayu tiada berita ini.Ini adalah disebabkan pemerintah tak mahu akan menjadi kecoh di negara ini. Jadi sama-samalah kita renungkan bersama sesungguhnye berita itu adalah merupakan satu bonus daripada Allah terhadap manusia agar bersiap sedia.....untuk menanti ketibaan hari kiamat....................



Seperkara lagi ialah berkenaan salah satu tanda kiamat iaitu akan berlaku gempabumi di tiga tempat ....timur tengah, barat dan timur. Waktu itu baru Turki dan Taiwan.Tup..tup..Mexico di landa gempabumi yang dasyhat juga seminggu. Dan Allahyarham Ustaz Taha pernah berkata sekitar lima tahun lepas salah satu tanda kiamat akan berlaku kekecohan di Indonesia dan Turki. Sama sama kita renungkan...buktinya jelas makin nyata dari hari ke hari....sabarlah menanti.....sekian



Ini adalah keratan email yang dihantar oleh seorang rakan kepada saya..oleh itu menjadi tanggungjawab saya untuk edarkan pada semua.. sekian..



Notis dlm Mulut Bayi (pernah disiarkan disebuah akhbar berbahasa Cina)



"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun"

(Sabda Rasulullah SAW)



"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan- amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar." (Surah Al-Ahzab:71)




Tuesday, April 5, 2011

Tenggiling ku sayang~~~

selesai keta aku diservis oleh bengkel sebelah opis aku, tibalah masa untuk pulang...Perjalanan pulang aku kali ni agak pelik sebab stereng aku berat ke sebelah kanan lain macam...aku pk mungkin minyak pada stereng ini suda kering...

bila aku langgar bonggol, rase terhentak semacam...22 minit perjalanan aku buat keputusan untuk benti kat Esso sebab aku pk tayar keta aku kurang angin..!!
sampai je kat Esso, aku discover yg tayar aku pancittttttt..!!aku try pam... but ade sapa tah kat situ suruh aku tukar tayar...

Mula la aku nyesal x cari bf kat KL ni..bila kes2 mcm ni jadi, senang gak kalo ade bf erk?ngarut je aku ni...hahahaha.....PK punye PK, Suha nye tunang lak ade kat KL, aku terus SOS pohon bantuan..hahaha...tengok je la aksi Suha yang baru balik Umrah, dengan gigih tolong angkat tayar spare yg beyat tuh..hehehe..

dalam pada aku menanti kedatangan Suha tu, tengah dok2 berangan tu...aku cakap kat Nani, kot2 la tengah2 kita dalam kesusahan neh, ade sorang jejaka kacak, bawak keta mewah, datang tolong aku neh..hehe...tinggi tol daya imaginasi aku neh...ekekeke....

but tak sangka....angan2 aku menjadi kenyataan....bukan sorang, tapi dua orang jejaka datang membantu selepas Ejam berhempas pulas membukak tayar keta aku yg sgt susah tu..maklumla, alat x cukup....

hahaa....jejaka...kacak ke?tapi bukan Melayu taww..!!harus di ingat..!!

aku pun x tau apesal aku update blog aku dgn entry yg x besh neh..hahahaha.................................

Jangan kawen dengan dia..!! (pesanan Rasullulah)

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:


Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.


Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.


---Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli...Wallahu'alam.