Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, May 6, 2011

Apa yang best dgn zaman...............

Sekolah


1. Tak yah pk nak pakai baju apa esok..sbb hari2 pakai baju putih,tudung biru, kasut hitam..hehehe...

2. Hari2 mak kasi duit belanja...tak yah PK nak cari duit sendiri.

3. Sekolah half day je...kul 2 da boleh balik rumah.

4. paling best kalau cikgu tak masuk...leh borak2 dgn kawan2..hehehe..

5. Mase rehat nak makan tu makanan murah2..mee sepinggan baru lima posen..hehee...

6. Time besday sapa2, mesti dapat coklat..heaveeennn..!!

7. Time besday sendiri, dapat kad dpd kawan2, pastu ade yang kol malam2 n nyanyi lagu bestday...wallawehh..syok sgt time tu..hehehe...

8. Suka masuk pertandingan macam2 lepas tu kalau menang dpt hadiah mase perhimpunan...aku kan gila glamer..hahahahaha...

9. Boleh tgk muke org yg kite suke (menjadi secret admire) hari2 tanpa ragu..hahhaa...

10. Saat paling best ialah hasil tungkus lumus belajar melayakkan diri masuk U...alhamdulillah :)

Universiti

1. Mula belajar berdikari

2. Mula belajar2 mekap dgn kawan2..hahhaa...

3. leh susun jadual sendiri n lecturer kesukaan :) (ade sorang lecturer fav aku dah meninggal :'( )

4. Leh pakai baju mcm2 fesyen, tudung mcm2 gaya...hahaha..

5. Kalau kelas malam leh pakai jeans..hehehe..

6. time expo konvo leh beli macam2 barang murah2..maklumla dekat dgn siam..hehehe

7. Kat UUM makanan murah..makan nasik berlauk siap air x smpi RM 3..!!

8. Internet free..!!

9. Mula belajar tntang kehidupan..wah~~hehehe..

10. Time paling best ialah mase konvo... :) Disini bermulanya satu kehidupan yang baru...

Bekerja
1. Mula pegang duit sendiri...bebas nak beli apa2 tanpa ragu..

2. Leh berbakti kat mak...dulu mintak duit mak..skrg leh kasi duit kat mak buat beli bawang..hehehe...

3. Lebih mendalami erti kehidupan :)

4. Leh kongsi pengalaman belajar kat anak2 buah...leh beri panduan kat junior2...ehehehe...konon2 laaa...

5. Belajar untuk mendapat kepercayaan orang...

6. Dah boleh mengundi,....lupa plak..hehehe...

7. Ade ruang bekerja sendiri..hehehe...

8. Orang mula panggil dengan gelaran which is.. "Cik Syuhada" hehehe...mcm sweet je bila org pggl mcm tu..hehehe...

9. Belajar mengendalikan mcm2..paling aku suka jadi chairman mase meeting..ekekeke...

10. Belajar mengondem dan dikondem..ahahhaaa....

Semua zaman ade pro n cons...n semua tu lah yang akan mencorakkan diri kita kan?apa yang kita tuai hari ini ialah hasil untuk hari esok~~~~~

3 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

ada pepatah yg mengatakan dimana kita hari ni tak penting apa yang penting di mana kita untuk hari esok tp pd pendapat saya dimana kita hari ni adalah penentu di mana kita untuk esok hari. apapun nice entri.

najmi^^ said...

wuuu... masih jauh kehdpan^^

adaakukisah.. said...

cer tgok body zaman ke zaman.....makin mgembang...=p