Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 25, 2011

sedor diri la wey...

Cintailah seseorang kerana kekurangannya, kerana suatu saat nanti kamu akan bahagia dengan kelebihannya…dan jangan pernah mencintai seseorang dengan kelebihannya, kerana suatu saat nanti kamu pasti kecewa ketika kamu tahu kekurangannya....

Agak bersetuju dgn statement neh sbb...just imagine...(contoh je tawww..!!) kalau aku ade bf...yg kurang hensem...keje pun sederhana, tak romantik langsung....lalu kami kawen....

lepas kawen baru aku sedar yang laki aku ni walau pun x hensem, x keje best, x romantik..tapi jaga solat, pentingkan agama, tau didik aku ke arah kebaikan....and for sure at that moment, aku akan rasa bahagia dgn kelebihan die.....

imagine pulak keadaan kedua....aku ade bf, yang kacak, keje best, gaji besor, romantik, caring..pendek kata sume perfecto lah...lalu kami kawen...

bersanding ngan anak buah sendiri...hehehe...

lepas kawen, baru aku sedar yang laki aku tu x semayang, yang akan maki aku bila aku ingatkan die waktu solat, yang akan mintak duit aku untuk berjoli...

and for sure at that moment aku akan kecewa dgn kekurangan dia...

but, mintak jauh la kann...kalau aku ade bf yg hensem, keje best, romantik n kuat pegangan agama untuk bimbing aku, konfem aku x rejek punye...hehehhee..

tapi kan Tuhan da tetapkan, Tuhan akan beri kita pasangan yang lebih kurang sama mcam diri kita...

so Nurul Syuhada, kalau kau tu x cantik, x kaya mana pun, x caring mana pun, bab agama pun masih tak berapa baik, tak yah la berangan nak yg perfect okeshh..!!

hahahaha....


No comments: