Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 16, 2011

demi menyahut seruan abah :)

Demi menyahut seruan abah (eh...abah sapa yg sahut aku ni??abah aku bukan da meninggal keww..)


Inilah abah khalisha.... hahaha...bukan abah aku tapi abah khalisha yang wat contest....hehehe...simple je contest die...saje aku nak join..lepas jugak duit top up aku...ni banner beliau...


contest die ialah....
1. Lagu raya mana yang begitu memberi nostalgia yang cukup bermakna kepada anda? Jangan lupa nama penyanyi sekali.
2. Apakah nostalgia tersebut?Ceritakan dan terpulang kepada anda untuk tulis berapa panjang pun. Kalau sedih nostalgia tersebut pastikan ayat anda juga sedih sehingga menyentuh hati abah dan pembaca lain dan sebaliknya.


Jawapan aku ialah....
1. Lagu yang paling memberi nostalgia untuk aku dalam nak sambut raya ni ialah Setitis Cahaya di Aidilfitri oleh Aisyah...
2. Nostalgia lagu ni bagu aku takde lah apa sangat...cuma mase bulan puasa tahun 2008, ketika tu aku masih di UUM....aku suke sangat dengar lagu ni mase berbuka puasa dan kebetulan mase tu Allahyarham Nurin Jazlin hilang....bila dengar lagu ni dan asik baca surat khabar tentang Nurin...aku jadi sebak..

Aku terbayang mcm mana keluarga die nak sambut raya tanpa si comel ni...:'(...sedeeehhh...

DI Sekitar suria yang menyinar
Hadirnya mendung meliput cahaya
Di sebalik senyum tawa riang
Timbul tangis hiba di fajar mulia
Kekosongan melanda diriku
Bak sembilu menyayat di kalbu
Mengenang nasib diri sebatang kara
Mengharungi cabaran berliku
Takbir menusuk jiwaku
Terkenangkan kisah-kisah lalu
Keinsafan menghantui diri
Berkekalan ‘kan ku ulang kembali
Sepatah doa mengiring diri
Setitik cahaya untuk meniti
Pedoman buat di hari muka
Moga ketenangan teman yang setia
Sepatah doa mengiring diri
Setitik cahaya untuk meniti
Pedoman buat di hari muka
Moga ketenangan teman yang setia....

Itu jelah yang dapat aku kongsikan....tak tau sgt mcm mana nak relatekan lagu raya dengan kenangan2 sebab semua lagu ade kenangan yang tersendiri.... :)

So mcm mana abah?leh dpt ke 3o hengget tu?nak wat top up ni...hehehe......


Wednesday, August 10, 2011

hehe.... :p



Aku terbaca Apa yang perempuan perlu tahu pasal lelaki....dekat blog sayefaiz.blogspot.com

Aku rase mcm nak menjawab pulak..hehehe...ni pandangan aku sorang je la...tak la aku kata ni jawapan 100% semua pompuan yg ade lam dunia neh...ehekk....

1. Kalau kami kata nak main game, kami memang betul-betul maksudkannya.

Kalau kami terbelek2 barang kat shopping complex...kami mmg mahukannya :p
2. Kalau nampak kami terhegeh-hegeh nak keluarkan duit dari dompet, pandai-pandai lah hulur sikit.
Kalau nampak kami wat tak tau atau senyum je maknanya kami pun tadde dwet...hahahhaa...
3. Kami tak suka nak balas mesej dan jawab kol setiap masa.

kami pun tak suke jadi orang terakhir dalam list senarai orang yang diingati :p

4. Kalau nak buat-buat merajuk sekali dua takde masalah, kalau tiap masa nak merajuk tu memang carik masalah.

Kalau pujuk pun mcm tak ikhlas, buat2 merajuk pun boleh jadi merajuk betul...huhuhuh....
5. Kalau kami buat alasan taknak pergi dating tu maknanya kami tengah pokai lah tu.

Kalau alasan tengah pokai mmg boleh pakai...tapi kalau asik ngelak nak jumpe tapi rupanya ade pompuan lain kat belakang tu pe citer...wuwuwuwuw....
6. No such thing as 'I love u, I miss u all the time'... Mak bapak jauh lagi penting.

Laki mase mula2 nak dapat tu bulan bintang sume milik kita....tapi bila dah dapat, lalang kat jalan tu pun berkira nak kasi kita....hahahaha....
7. Kalau tengah dating tu kami tengok perempuan lain, janganlah marah... Itu menunjukkan kami ni masih normal dan bukannya homo.

Kalau ade laki pandang kite tu pesal anda pandai marah...?ekekekeke....
8. Kami tak suka menunggu kamu-kamu semua bermekap dan bela tudung dalam toilet lama-lama.

Bila kami muke pucat, tudung tak elok, jangan komplen boley x? opsss :p
9. Wish 'good nite' dan 'good morning' bukan lah satu kewajipan bagi kami.
Bukan kewajipan pada kami jugaklah kalau mcm tu...deal..?
10. Kami memang tak pernah period, tapi kami pun ada masa untuk bad mood jugak.
Itu kami faham...tapi kalau team kesukaan anda kalah main bola pastu nak bad mood sampai seminggu tu pe kess....?hahaha.... 11. Tengah period bukan bermakna itu alasan kamu-kamu semua untuk marah kami tak pasal-pasal.
Baru lepas kena marah dengan bos bukan bermakna itu alasan kamu semua untuk marah kami tak pasal2 plak yeaaaa...
12. Baju kahwin kaler apa dan nak bagi nama apa kat anak bukan lah topik kesukaan kami.
Pasal Barcalona, Chelsea, Real Madrid dan lain2 juga tak tersenarai dalam list topik kesukaan kami.....uhukkk....
13. Janganlah mengharapkan kami untuk menjadi sesempurna makhluk, kerana itu takkan mungkin berlaku.
Dan kamu2 juga jangan la asik nak maki2 n marah2 bila kami buat silap dan mintak tolong dengan kamu....
14. Janganlah cakap 'saya tak faham lah dengan awak ni!' kerana kami pun bukannya faham sangat dengan kamu-kamu semua.
Kami cakap mcm tu selalunya sebab dah tak tau nak kasi awak2 semua faham dgn apa yg kami nak cakap...hahaha....
15. Janganlah marah kalau kami ni tak suka nak bergambar-gambar.
Then kenapa bising kalau kat FB kami takde nak upload gambar anda...hahahhaa....
16. Buncit itu seksi.

Alasan taknak exercise la tu...kami badan naik anda semua bising plak...aisehh....
Walau macam mana pun kita berbeza,
kami tetap sayangkan kamu-kamu semua. Hik3

Ya, kita semua beza....maka terima kami seadanya...chewaaahhh...hahaha....

(ni pandangan peribadi aku je weh....takde kena mengena ngan sesapa melainkan dengan diri sendiri adanya...hahaha....)


Tuesday, August 9, 2011

Jalan2 buang masa

Ahad lepas, aku ada keje di mana aku kena g site projek yang da siap bersama dgn partner aku, Nani....

Oleh sebab sekarang bulan puasa, kami bula berfikir luar dpd kotak..nak buka mana ari ni yerr...

Nani kuar cadangan...apa kata kita buka kat Putrajaya, tapi makan tepi jalan?? Beli makanan kat Bazar Ramadhan...

Aku pun bukan la familiar sgt jalan2 kat Putrajaya ni lalu kami beli makanan pada jam 7...!!

Tepat jam 7.30, azan berkumandang...terus bentang surat khabar..dan terus ngapppppp..!!


hahaha...

sempoi je kan?

Tahun lepas pernah bercadang nak ke I-city maka tahun ni kami merealisasikan cadangan tu..hhaha....bulan puasa ni tiket masuk singgit jekk..bukan 10 ringgit mcm bulan2 lain...

lepas tunaikan solat maghrib di masjid putrajaya, kami terus ke i-city...



inilah hidup kami :)



Thursday, August 4, 2011

Koc untuk wanita...wanita kew?

aku tak tau la diorang ni tau membaca ke tak atau mmg jenis ignorance x peduli dengan keadaan sekeliling....

tapi berdasarkan rupa dan cara percakapan, aku percaya yang diorang ni bukan rakyat Malaysia....

tapi aku yakin diorang tau n sedar yang itu bukan tempat diorang....tapi tak tau la..kesedaran sivik takde kowwtt....




aku rasa org KTM kena bertegas la sikit dengan org2 neh..aku suke masuk Koc pompuan sbb aku rase secure...tapi kalau makhluk degil ni ada mcm mana....eeii...