Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, September 26, 2011

sudah setahun kini....

ahha....akhirnye perjanjian OYWL aku dah berakhir....korang tau ke apa OYWL tuh?hehehe....One Year Without Love laaa....

Untuk satu jangka masa yang paling panjang dalam hidup aku lah kiranya...apa taknye....Just imagine aku x penah single sejak aku umur 20 tahun....

Toien...aku dengan die bercinta (eeeeeyuuuuuu...!!) geli makk....setahun 10 bulan...x dan break dengan die aku dengan si Firdaus plak.....kira time tu aku curang la...hahaha...but I will not curang kalau x de apa2 berlaku...but apa yg berlaku tu biarlah jadi rahsia...hehehe....

dan hubungan kami bertahan setakat 2 tahun 3 bulan jew....dan sebulan lepas break...aku kapel dgn Aril....lagi singkat tempoh...5 bulan je...hahahhaa....dan lepas pada kejadian tu,...aku berazam tanak ade ikatan dgn sapa...aku kunci pintu aku aku ketat2....biar aku menikmati kehidupan single aku puas2....sakit nye rasa frust ni...uhhhuuuu~~~ mula2 susah nak terima hakikat sbb dah biasa ade sumone....lama2...aku lagi rasa tenang...

Aku dah tayah PK nak jaga hati sapa2 yg bukan keluarga....aku tak yah jadi stalker utk selidik apa yg derang wat...aku tak yah ade perasaan jeles pe semer...aku leh wat apa aku nak wat....

apa yang penting sebenarnye, aku dah tak perlu ade keyakinan tanpa ikatan which is sekarang ni aku rasa sia2...

Ramai org ingat aku takde perasaan...sbb aku x remove pun ex2 aku dpd FB....sedangkan semua Ex2 aku dah bahagia dengan pasangan masing2....SEMUA ok.......mula2 mmg kecik hati sbb mase kapel dgn aku x penah pun derang tunjuk aku kat public......

but sekarang aku dah realise....may be derang malu...maklum lee...aku bukan cantik mcm pasangan derang sekarang ni...ade pasangan cantik, mesti la bangga kan?

but for them...tahniah...ade sorang tu dah bakal jadi ayah dah... :) yang lagi dua org tu dengar2 dah nak ikat pasangan masing2...

rase mcm loser?mula2 mmg le....but not anymore....setiap apa yang berlaku tu, cuma Allah tau rahsianya....

yang penting aku kena PK positif....

pasal status aku kat FB mengenai Encik Bam???

hehe..die bukan BF aku pun~~~~jangan tertipu dengan cerita2 propa aku...hahahaha...Bam itu jugak merujuk kepada osmet aku yg kadang2 aku panggil die Bambam...hahahaha.....

sebab.........................AKU MASIH SAYANG DUNIA SINGLE AKU..................sekian.......

aku rasa cukup lah ini entry yang cerita hal epribadi aku....x la details sgt kan?hehehehe... :p

Thursday, September 8, 2011

bebelan di pagi hari... :)

Makan cekodok je la aku ari2 dgn megi baru jimat kowwwtttt..??!!!

Harga prepaid pulak yang naik....Apa pendapat korang..?? Masih lagi ke nak kata "asalkan Malaysia aman, aku cukup makan pakai..."???

Korang yakin anak cucu korang leh hidup mcm korang sekarang kalau masih lagi nak rasa selesa dengan kehidupan kita mcm sekarang ni...?? Masih lagi nak syukurrrr memanjang tanpa ada usaha nak baiki taraf hidup kita yang go backward nehh...???

Bosan laa mcm ni...

Just imagine...gaji aku yg lebih kurang 2k...hidup kat tengah KL neh....aku ni bukan kaki shopping mana pun...barang2 pun takde yg branded semata2 nak pastikan yang aku cukup makan pada setiap bulan dan menjadikan gaji aku x negatif setiap bulan....

Umah : saje cari kat pinggir KL skett sbb nak cari umah yang kos die rendah sikit...maka duduk la aku dgn osmet aku sejak setahun yang lalu...kos?? RM 410/month...(bahagi tiga)

Kereta : pakai keta nasional Malaysia...itu pun sekenhen...but bayar for 7 years...dengan produk yang ala2 manja asik mintak tukar baru je... (pemegang pintu senang tercabut, air bag pecah, dan lain2) kos die RM 580/month

Minyak keta : aku salu isi untuk g keje sahaja RM 200.00 sebulan x termasuk dengan minyak kalau nak balik kampung jumpe mak tersayang....

Kad kredit : aku akan spend dalam RM 500.00 sebulan utk setelkan hutang2 aku beli aset rumah mcm mesin basuh n peti ais...

ok...dapat x gambaran kasar berapa aku spend setiap bulan..balance kat tangan aku mmg ngam2 je untuk setiap bulan dengan aku top up prepaid lebih kurang 50-60 setiap bulan....

dan bila aku bising2 pasal harga barang yg kian naik....ade pihak2 yang akan cakap....

"kalau x mampu pakai keta, jangan pakai..."

"kalau rase gaji kecik, jangan pakai kad kredit..."

"guna je pengangkutan awam...jimat sikit..."

"dok je kampung kalau tak nak kos hidup tinggi..."

Come on guys....cer pk kalau aku x pakai keta....aku nak g keje naik bas??sorry sikit...setahun aku keje sini, aku mmg naik bas n guna pengangkutan awam yg lain..yes mmg jimat...but siapa larat..?? kena kuar rumah pada jam 6.30 setiap hari dan sampai rumah kadang2 terlepas time maghrib...bersesak2 dgn bangsa asing.....

x pakai kad kredit...?? mampu pulak aku nak beli barang2 umah dengan cash yang harga satu2 barang tu RM500-700 ringgit setiap satu....aku beli pun aku cari yang paling murah...tv pun amek yang abang aku punye, dapur gas mintak mak....jimat x aku..?

Tu x masuk kos aku makan n kos kalau aku nak masak kat rumah....x masuk kos aku bayar PTPTN...nak bagi mak lagi...nak beli pakaian pe semer...x cukup lagi aku nk jimat...

Tariff elektrik pulak naik..harga ayam, harga petrol...yang terbaru...prepaid top up....Inilah yang dikatakan....rakyat diutamakan...pencapaian diutamakan...

"love peace, not war.."

Dalam kepala : mana nak cekau duit nak kawen nehhhhhhhhhhhh.............

Wednesday, September 7, 2011

suka doraemon

Aku mula meminati siri kartun Doraemon sejak aku berusia 7 tahun...asalnya, minat aku ni dimulakan apabila Alang hadiahkan aku senaskah buku Doraemon...tapi semakin aku besar, semakin minat aku kat citer Doraemon neh...ade beberapa faktor yang buat aku minat rancangan neh..let's check it out...!!!

1. Lukisan yang kemas dan comel

Tengok je kartun ni..aku rase kepala x berapa semak....comel je die bergerak, bercakap..dengan suara halus tu...eeeiii..sukaaa...!!
dan cuba compare kan dengan kartun2 anime yang lain...semakk ahh..aku x minat!! dengan perang2...memaparkan aksi2 ganas...bukan jiwa aku ler tu!!

2. Semangat setia kawan

Tak kira walau apa pun yang Nobita buat, Doraemon tetap akan membantu..terutama bila kena buli dengan Giant, kena marah dgn Mama die....sayang betul Doraemon dengan Nobita...selalu membantu kawan dalam kesusahan....so sweet of him :)

3. Walau apa pun, Nobita dengar cakap Mama, Papa n Cikgu die....

Korang penah tgk x Nobita lawan Mama, Papa atau cikgu die...x penah kan? kalau kena marah pun, tunduk je die..benda2 simple mcm ni kalau budak2 tgk mesti jadi contoh...budak2 kan mmg suke jadikan apa yg derang tgk tu sbg contoh..aku bukan la anti Sinchan, cuma die tu ajar budak2 jadi biadap....

Dengan kuat kacau perempuannye lah...lawan cakap sume org..suke tayang punggung....aku x sukeeee....!!

4. Dia suka tayangkan sebab n akibat atas perbuatan kta....

mcm Nobita tu kan suke salah guna alat Doraemon tu kan...lepas tu mesti die dapat akibat buruk...kalau die guna dengan cara yang betul, mesti balasannya pun baik...x gitu..?die dapat menunjukkan nilai moral yang tinggi untuk kanak2... :)


Apa2 pun, masing2 ada pendapat sendiri kan.....ada yang suka, ada yang tak suka..jadi, pandai2 la memilihnya :)