Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, September 7, 2011

suka doraemon

Aku mula meminati siri kartun Doraemon sejak aku berusia 7 tahun...asalnya, minat aku ni dimulakan apabila Alang hadiahkan aku senaskah buku Doraemon...tapi semakin aku besar, semakin minat aku kat citer Doraemon neh...ade beberapa faktor yang buat aku minat rancangan neh..let's check it out...!!!

1. Lukisan yang kemas dan comel

Tengok je kartun ni..aku rase kepala x berapa semak....comel je die bergerak, bercakap..dengan suara halus tu...eeeiii..sukaaa...!!
dan cuba compare kan dengan kartun2 anime yang lain...semakk ahh..aku x minat!! dengan perang2...memaparkan aksi2 ganas...bukan jiwa aku ler tu!!

2. Semangat setia kawan

Tak kira walau apa pun yang Nobita buat, Doraemon tetap akan membantu..terutama bila kena buli dengan Giant, kena marah dgn Mama die....sayang betul Doraemon dengan Nobita...selalu membantu kawan dalam kesusahan....so sweet of him :)

3. Walau apa pun, Nobita dengar cakap Mama, Papa n Cikgu die....

Korang penah tgk x Nobita lawan Mama, Papa atau cikgu die...x penah kan? kalau kena marah pun, tunduk je die..benda2 simple mcm ni kalau budak2 tgk mesti jadi contoh...budak2 kan mmg suke jadikan apa yg derang tgk tu sbg contoh..aku bukan la anti Sinchan, cuma die tu ajar budak2 jadi biadap....

Dengan kuat kacau perempuannye lah...lawan cakap sume org..suke tayang punggung....aku x sukeeee....!!

4. Dia suka tayangkan sebab n akibat atas perbuatan kta....

mcm Nobita tu kan suke salah guna alat Doraemon tu kan...lepas tu mesti die dapat akibat buruk...kalau die guna dengan cara yang betul, mesti balasannya pun baik...x gitu..?die dapat menunjukkan nilai moral yang tinggi untuk kanak2... :)


Apa2 pun, masing2 ada pendapat sendiri kan.....ada yang suka, ada yang tak suka..jadi, pandai2 la memilihnya :)

1 comment:

miss m said...

pokemon pun best..ahax!!!