Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, October 27, 2011

I love green..!!

Dulu yes..I love pink very much...sampai aku rase kalau nak tunang pun aku nak tema pink jugak mecam neh.... but lately aku rase mcm dah bosan..ramai sgt girls out there yg love pink too...

Aku nak berubah..aku nak suke kaler hijau...nak tgk my dream lace for my engagement?hahaha....
Baju Elyana ni mmg cantik..but bukan hijau mcm ni yg aku nak...it is too dark..aku nak yang light lagi..Encik Google, sila bantu saya :p


Gabungan warna ni agak meletuppp....Gojes kau Memey..!! But i prefer baju pun hijau....aduh Encik Google..tolong laaa...baju die putih laaa..!!



Warna ni pulak terlalu cerahh..menyilau pandangan but still cantik....for engagement, I want lighter tone of it :)

Ahha....warna light mcm ni yg aku cari...!!wahahaha...tapi....warna die krimm...aku mau hijauuu...!!!
AHHHAAAA...!! ini laa kaler die...ade combination of green and cream..wallawehhh...!! n korang bayangkan aku pakai baju kaler ni (kaler sahaja, bukan design...!!) dengan pelamin mcm kat bawah nehh..!!
Meriah x? Hehehe....aku nak suasana yang nampak segar mase majlis tu nanti..insyallah...walau pun sebenarnye aku sendiri pun xtau bila aku nak tunang...aku sendiri pun x tau apa motif aku tulis entry ni hari neh...hahaha...berangan je dulu tak pe kan...??

Tuesday, October 18, 2011

Dilanggar dan x dipedulikan...kenapa ya..??

Pastinya ramai yang marah berikutan kes kanak2 berumur 3 tahun yang dilanggar lori sebanyak dua kali dan tiada siapa yg mempedulikan kanak2 itu...

Tapi bila aku baca artikel neh, aku rasa kalau aku warganegara China pun may be aku akan PK 2-3 kali nak tolong kanak2 malang neh...nak tau nape??

baca sini














Wordless Wednesday


Monday, October 17, 2011

My collections :)

Ok...sekarang ni plak adalah himpunan barang2 yang saya jual untuk peminat2 aksesori wanita...jangan malu2...layann~~~


Brooch RM 15.00 Brooch gantung RM 18.00
Brooch gantung (1 set) RM 25.00


brooch ala2 Tiara :)

Ahha...kali ni plak Nurul nak tunjuk brooch ala2 tiara...yang sangat meletopsss kalau dikenakan pada Majlis2 khas mcm dinner ke, kenduri ke...

still lagi dengan kristal dari Sabah..harga..?? RM 40.00...mcm biasa..Nurul kasi diskaun kalau beli barang Nurul yg lain jugak :)





Tak tau cara nak pakai? Ini mcm laaaa :)...contact Nurul segera tawww!!!




Kilauan Mutiara...



Wanita dan aksesori mmg x dapat dipisahkan...entry kali ini aku nak promote gelang mutiara Sabah yang aku tengah jual sekarang ni...cantik..???

Memeeyyyy laaa...!! Hehehe..sila la jamu mata anda k..kalau berminat, contact Nurul segera..!! Harga RM 30.00 je...kalau beli banyak, Nurul kasi diskaun :)

Tuesday, October 4, 2011

Presentation kerap kali digeruni

Presentation atau pembentangan kerap kali digeruni...x kira lah mase zaman belajar atau zaman kerja....sama je...kalau dalam 1 group tu ade sorang yang dah biasa bercakap, die la yang selalu kena tolak untuk jadi wakil utk wat presentation...

sepatutnya x boleh la macam tu...sepatutnya kita jadikan presentation untuk menonjolkan diri..bukan untuk cari publisiti atau untuk minta diri kita dikagumi...tapi itulah namanya reputasi dan kredibiliti...

dari situ lah kita boleh belajar mcm mana nak berdepan dengan orang ramai, mcm mana nak bercakap dengan jelas, mcm mana nak meyakinkan orang dan sebagainya...dan salah satu ciri-ciri pemimpin ialah boleh bercakap di hadapan orang ramai...

untuk permulaan mmg lah akan rasa gugup dan menggeletar....lama2 nanti okay lah...yang penting, push urself to try! kalau x try, mcm mana kita nak develop diri kita ye x..?

ade beberapa orang penah tanye aku,apa tips untuk bercakap depan orang ramai dengan yakin...aku bukanlah orang yg expert dalam hal ni but aku penah belajar mende ni dpd cikgu2, lecturer dan jugak bos2 aku....

leh la kalau korang nak apply....

1. Tau apa yang kita nak cakap. Kita mesti faham apa yang korang nak sampaikan...better wat preparation dengan baik..kalau kita sendiri x faham apa yang kita nak cakap, mcm mana kita nak yakinkan orang lain dengan apa yang kita nak cakap..ye takk..??

2. Bab ni aku fail sikit....bercakaplah dengan kata-kata yang teratur...tapi paling penting..aku kerap kali ditegur sebab cakap terlalu laju...hahaha...to be a good presenter, kita nak convey maklumat kat audien...so kena make sure yang diorang catch up apa yang kita cuba sampaikan.

3. Jangan pandang mata audien. ni tips aku sendiri..aku x sure orang lain mcm mana...sbb aku kalau present, muke aku mmg pandang depan...tapi x siapa tau aku pandang apa...aku prefer pandang bahu orang, kerusi, meja atau apa2 janji aku tak kelihatan tunduk atau pandang ke atas...sebab aku x leh bla tgk mata org..nak2 ade jenis audien yang suka tenung muke orang....seram aku...hahaha....

4. Ni tips dpd ex COO kampeni aku dan jugak arwah lecturer aku...dr Syd Abdul Rahman...mereka berdua kata, mase kita bercakap, anggapkan mereka dihadapan kita tu bodoh2 belaka walau pu n mereka mungkin profesor atau menteri2...sbb kalau dalam kepala kita dok PK yang diorang tu lagi hebat dpd kita...kalau kita asik PK mcm tu, konfem kita akan rasa rendah diri mase nak bercakap...

5. Pegang kertas atau pen untuk nampak educated...hehe...sebenarnye tujuan die untuk alihkan perhatian org ke tangan kita..bukan muka...n lagi satu..untuk cari kekuatan untuk bercakap...agak2 dah blur kejap, genggam kertas atau pen tu..itu cara aku la..org len aku x tau..ngegegege....

Banyak lagi sebenarnye tips yang leh dikongsi...ni apa yang aku belajar n praktikkan selama ni...cuba la..ngeee~~~ :)