Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, November 29, 2011

Pengantin Syantik

Ramai betul artis2 yang berkahwin kebelakangan ni... Alhamdulillah mereka dah bertemu jodoh masing2...dengan pelbagai tema, warna dan gaya..Kesemua pasangan pengantin mempamerkan pakaian dan design yang pelbagai...Cukup cantik n mempesonakan...Kat sini aku wat list pengantin pompuan yang aku paling suka tengok...Cukupppppp jelita... Orang dah memang cantik, pakaian plak mmg cun gila...ditambah dengan mekap yang menaikkan seri pengantin derang...cun!!

Shera Ayob (Isteri Zahiril Adzim)

Pengantin perempuan yang sangat perfect dan comel di mata aku...sukeee sgt tgk die...baby face gituuu...kalau dapat anak nanti mesti comel...mak die comey, ayahnye hensem...phewww....rase nak tarik2 pipi dieee!!

Samihah Sheikh Ali (Isteri keempat Salih Yaacob)

May be berbekalkan muka yang mcm kacukan arab-melayu menjadikan perempuan ini cantik..hehe..No wonder la Salih Yaacob terpikat....Tema perkahwinan die yang kaler kuning wat aku berangan kalo aku kahwin pakai kuning gak...ala2 diraja gittuuuu... :) Agaknye berapa ramai kaum adam yang jeles dengan Abang Jem pasal apat isteri secantik ni....hehehe...g la belajar ngan abang jemmm...kelas kau abang jemm!!



Nursyella Kamarudin (x tau isteri sapa.. :p)

Antara perkahwinan yang kontroversi di Malaysia...dengan belanja kenduri die sebanyak 15 juta..dengan gaun die yang berharga 60k...pheww...harga baju die je leh wat 3 kali kenduri kawen aku...hahahaha...Kontroversi tentang Nursyella ni jugak tentang siapa suaminya kerana beliau enggan mendedahkan..mcm pelik je...Rasullah suruh maklumkan perkahwinan supaya dapat hindari fitnah...ni kesudahannya Syella dikaitkan dengan 2 VVIP negara...mula2 dgn CEO proton kalau x salah aku yang sekarang ni dengan Tan Sri Musa Hasan..aku pun x sure siapa suami die sebenarnya..kita tunggu jelah kenyataan dpd Syella sendiri nti...hehehe...

Tapi apa yang aku suke ialah tentang wajah die...comey...mcm org Korea + Cina....kulit putih, design muka cantik...so x hairan lah die leh sambar VVIP..dapat keta Audi lagi kauuuu..peghhh... kalau orang kata die ni anak raja mana2 pun may be org pecaya sebb die lawa...x setuju ngan aku? tak peee...hehehe...

Tapi dalam ramai2 pengantin lawa kat Malaysia ni still x leh lawan Wedding of the year neh...kan kan kannn??


Menci..menci...menci...hehehe....terima aje lah seadanyaaaa :p

Thursday, November 24, 2011

warnakan rambut??

Ada seorang sahabat request aku untuk beri pandangan aku tentang mewarnakan rambut.. Aku ni kalau bab2 Islam aku x lah pandai sangat..kalau nak kasi pandangan tu boleh la sikit...

Rasullullah dulu berdakwah pun cuma gunakan 20% daripada kata2 dan 80% lagi daripada perbuatan (ustaz malam tadi kat semanis kurma yg cerita)..

makanya, kalau nak berdakwah pun kena kurangkan berkata2 dan lebihkan dengan perbuatan...supaya kelak tak lah timbul isu..alahhh..kau cakap je lebih...tapi kau x buat ponn~~

Itulah yang dikatakan action talk louder than words...

Tapi demi memenuhi permintaan member aku tu, aku share lah pandangan aku tentang mewarnakan rambut....kalau ade terkasar bahasa atau kesilapan dalam penulisan aku, sila la tegur...kerana aku bukan maksum seperti Kekasih Allah~~~

Apa pandangan Nurul Syuhada tentang mewarnakan rambut atau dye???


Aku memang x minat melihat terutamanya orang Melayu mewarnakan rambut lebih2 lagi warna perang2 tuh..nak tau sebab apa..??

1. Tak sesuai dengan warna kulit...
Adalah biasa melihat mat saleh yang berkulit cerah dengan rambut kaler perang..dengan mata biru...sebab Tuhan dah cipta kan warna kulit sepadan dengan warna rambut sepadan pulak dengan warna mata...Itulah identiti Mat Saleh...
Begitu jugak dengan orang Melayu yang berkulit selalunya sawo matang yang selalunya dilahirkan dengan rambut hitam...may be ade yang hitam keperangan but x de lagi yang warna rambut betul2 mcm mat saleh tu...Itulah identiti Melayu...

Tuhan dah cipta kan diri kita sebaik2 kejadian...kenapa kita suka nak ubah??
2. Tidak telap air
Pewarna rambut selalunya bersifat permanent..bermakna warna rambut itu akan hilang apabila kita potong rambut tu...kalau sifatnya pun permanent, maknanya die akan menghalang air daripada terkena rambut...Kalau dah air x leh kena rambut maknanya wudhu dan mandi wajib kita tak sah...kalau x sah..maknanya ibadah kita sia...

Rujukan

3. Logo halal yang dipergunakan untuk menghalalkan cara
Kita mesti perasan yang ade logo halal pada setiap pewarna rambut...dan adakah logo ini menghalalkan hukum mewarnakan rambut? Sudah pasti jawapannya tidak...

Logo halal itu hanya diletakkan mungkin hanya kerana dari segi zatnya...Dulu aku pernah bergaduh dengan seorang promoter sebab die paksa aku beli pewarna rambut yang die jual...aku cakap kat die, aku taknak sebab x leh..dosa...die kata ni ade tanda halal ni dikk...

X lama lepas tu aku terbaca kat mana tah yang mengatakan halal hanya sebab zatnya bukan najis...die buat dpd bahan2 yang bukan najis atau merbahaya...tapi hukum mewarnakan rambut itu masih kekal haram...Ada ulama menghukumkan haram kerana menyerupai budaya orang kafir....

4. Hanya buat suami atau berjuang di medan perang
Mungkin ada para isteri yang mewarnakan rambut untuk suami yg suka lihat rambut isteri itu berwarna...maka dibolehkan..cumaaa!!! menggunakan warna yang tidak kekal dan boleh dihilangkan....atau paling mudah, guna la inai...

Begitu juga dimedan perang...kalau pihak musuh tengok kita ni dah tua n rambut beruban, sudah pasti kita dah mendedahkan kelemahan kita....

Jadi para pahlawan di medan perang dibolehkan mewarnakan rambut dengan warna hitam supaya kelihatan muda...supaya barisan pejuang nampak lebih bertenaga... (maaf aku x jumpe sumber sebab dulu pernah dengar ceramah daripada ustaz yang aku x ingat siapa)

Sesungguhnya wanita yang cantik itu tidak melihat dan tidak dilihat :)
Sumber Gambar : Google

Jadi , kesimpulannya, aku x suke mewarnakan rambut aku.....orang lain nak buat jugak dengan pelbagai alasannya tersendiri itu, terpulanglah...Itu tanggungjawab peribadi sebagai seorang Muslim...anda buat, anda dapat (buat gaya Ustazah Bahyah)..hehe...manisnya kurma ini~~

Wednesday, November 23, 2011

sweettttttt gitewww

Ade sesetengah lelaki yang mudah untuk tarik perhatian aku...kalau zaman aku remaja n budak2...aku lebih mudah teratik dengan ciri2 fizikal lelaki yang kurus n tinggi, lepas tu pakai baju longgar2...mcm hansummm je aku tgk..hehe...

Tapi bila aku makin tua, semakin kurang aku tgk ciri2 fizikal...(may be sbb dah tua or dah serik dgn kenangan lalu...hahahaha....) aku lebih suka tgk cara lelaki tu membawa diri mereka...contohnye mcm kat bawah neh la... :)

1. Lelaki yang selalu menemani isteri yang mengandung....


Nampak sweet je kan? Kalau nampak suami tlg isteri angkat barang, bukakkan pintu kereta, tlg masak n sebagainya yg pompuan biasa buat tapi bila wife die mengandung, die plak yang take over...hu~~~~ (ini x bermakna aku minat suami orang taaauuu...!!)



2. Lelaki yang pandai memasak


Kalau kat Malaysia ni, bila kita sebut laki yang pandai masak, ramai antara kita yang menbayangkan laki tu lembut, x macho dan sebagainya....padahal ramai je chef2 yang maskulin kat dunia neh...antara tokoh lelaki yang pandai masak ialah arwah ayah aku la..!! Die masak cedapppp.... Yelah...hari2 biasa kan isteri yang masak...but bila sekali sekala suami plak yg masak mmg terasa kelainannya...hehehe....

3. Lelaki yang bawak beg tangan pasangan die


Sesetengah laki x kisah...sesetengah lelaki nak jaga ego...sesetengah laki suke plak offer nak bawak...bagaimana pasangan anda? Hahahahaha... (aku dah jumpe semua kategori yg aku sebut tu :p)



Pada aku, lelaki yang sanggup tlg pasangan die bawakkan henbeg mmg nampak shuwiitt....sebab laki tu sanggup runtuhkan ego utk pasangan yg die sayang2 tuh..hehe...yelah..lagi pun kadang2 dalam henbeg tu ade gak barang laki tu....mcm dalam henbeg aku sendiri kadang aku bawak kunci keta, dompet die, buku die... so pe salahnye sumtime laki tu tlg plak bawakkan...kan?kan?kan...?hehehe...baru la berat sama dipikul, ringan sama dijinjing...walllaaaweehh....


4. Laki yang suka bersukan n nampak berpeluh2...



Haaa...aku tau ramai antara awek2 kat luar sana minat die kan? Oh Khairul Fahmi...jom dating...hahahaha....Lelaki yg kuat bersukan mmg aku suka...sbb die concern pasal kesihatan die n bukan sekadar hobi je...aku pun sejak dah keje ni la makin giat bersenam pasal nak jaga kesihatan...pasal ade antara kawan2 aku yg muda2 dah kena kencing manis, kanser dan sebagainya....penyakit datang x kira usia zaman sekarang neh...so kena amalkan gaya hidup sihat...badan kena sihat...tapi badan aku x pernah kurus2...kahkahkah....


5. Lelaki pakai kopiah

Korang tau sapa laki ni?korang tau sapa dak kecik pakai tudung tu? Yang laki tu arwah bapak ku...yang budak kecik tu haku...hehehehehe.....So korang faham kenapa aku suke laki pakai kopiah..itu serupa bapakk aku daaaaa...hehehe....


Tapi ini taste aku dan padangan aku dan bukan menggambarkan taste dan pandangan semua perempuan..lain orang, lain citarasa die...hehehe...anda bagaimana? :)

Tuesday, November 22, 2011

Monday, November 21, 2011

Babi..!!!

Ramai dalam kalangan kite ni yang kalau nak maki2 suke salahkan babi kan?


tak sanggup nak letak gmbr babi betul2....ngeri..ngeeeeeeeeeee~~~

Apa salah babi??

Contoh ayat

"Babi nye orang..!!Masuk lane org x bg signal"
"Kau jangan tuduh aku membabi buta..!!"

dan macam2 lagi situasi yang selalu orang kita guna untuk menambah perasa makian nak kemarahan..hehe...korang pun leh reka ayat sendiri..Ketahuilah anda, babi sikit pun x bersalah dalam hal ni...


Let's rock!!yeahh...

Kenapa babi yang perlu dikaitkan??
Mari kita berkongsi ilmu tentang babi...

1. Babi x masuk bar...clubbing..pusat perjudian....jadi jangan hina babi sesuka hati...
2. Babi takde leher...so dalam Islam pun kata HARAM makan babi, leher pun Tuhan x cipta untuk dia...
3. Di India (bahasa Hindustan kalau x salah aku), kakak ipar dipanggil babi..eeeyuuu...(fakta ni akak ipar aku yg bgtau...hehehe.. :p)

Jangan hina babi lagi...


4. Membuat kerja secara melulu juga boleh dipanggil membabi buta...
5. Ade orang penah bgtau aku yg babi x leh lari senget...die cuma boleh meluru ke depan...sejauh mana kebenaran die aku x sure...hehe...
6. Babi haram dimakan oleh umat Islam...walau apa pun kaedah teknologi baru yg leh wat daging die bersih ke apa ke, hukum makan babi tetap haram sampai kiamat...

Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan kepada kamu memakan bangkai, dan darah, dan daging babi, dan binatang-binatang yang disembelih tidak kerana Allah, maka sesiapa terpaksa (memakannya kerana darurat) sedang ia tidak mengingininya dan tidak pula melampaui batas (pada kadar benda yang dimakan itu), maka tidaklah ia berdosa. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Al-Baqarah : 173)

sumber : http://www.innovology.my/babi-dan-pengharamannya-dalam-islam/
7. Segelintir orang x kisah minum arak, x kisah berzina, x kisah berjudi...tapi berapa ramai dalam kalangan mereka yang suke makan babi?? Padal ibu segala kejahatan tu minum arak..hehehe...oh haramm~~~

Please do not eat me...!!

Ituje lah fakta yg aku terfikir n usha2 kat google...hehehe...dalam pada merepek, aku share jugak info yg aku dapat.. :)

Dikesempatan ini juga aku nak share satu teka teki tentang babi....


"seekor anak babi jalan dengan mak ayah die....anak die jalan kat belakang tundukkk je..kenapa ye?"


dan jawapannya...............................





-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-





Sebab die malu mak bapak die babi...adaka patuttttt...!!

Sunday, November 20, 2011

kebaikan air kelapa

Saje nak share apa kebaikan air kelapa ni..tu pun pasal tadi opis mate aku bg cadangan kat Nani..dan tanpa segan silu aku cilok idea tu..boleh?hehehe... :p

Tengahari tadi mcm beser aku menjamu selera kat satu kedai makan peberet aku yg berlokasi di depan opis aku...kat sebelah kedai makan tu ade kedai buah...



Nani yang teruja....hehehe... :p
Opis mate aku order air kelapa kat sebelah kedai makan tu...mase minum2 tu aku teringat mase aku tingakatan 6..aku kena chicken pox...hehe..berbintat2 muke aku...dah tua bangka baru kene...wekkk :p

Mase tu aku byk petik buah kelapa muda kat belakang rumah aku...kupas dengan geng2 aku n minum...

Makcik2 area umah aku le nasihat...jgn makan kicap (leh ke makan kicap?) dan bykkan minum air kelapa muda... Ahha...tu je la yg aku tau pasal khasiat air kelapa muda neh...

Tadi dok google la..jumpe la khasiat minum air kelapa muda neh..mari kita saksikann~~

Diambil di sini
Pokok kelapa sememangnya terkenal dengan seribu satu kegunaan. Selain daripada itu, airnya juga turut memberikan khasiat kepada tubuh badan manusia. Antara kebaikan air kelapa terhadap tubuh badan anda adalah……

(1) Khasiat air kelapa membantu untuk menyejukkan tubuh seseorang dan menormalkan suhu didalam badan.

(2) Air kelapa mampu untuk menambahkan lagi kandungan air dalam badan dan mengelakkan daripada tubuh anda terhidrasi. Selain itu, khasiat air kelapa juga boleh dijadikan minuman tenaga.

(3) Air kelapa juga adalah merupakan ejen pengangkut khasiat seperti nutrien dan oksigen ke sel tubuh seseorang.

(4) Apabila seseorang bersenam, tubuh mereka akan mengeluarkan air dari dalam badan (peluh), air kelapa boleh dijadikan minuman berkhasiat untuk menambah semula kandungan air didalam badan anda.

(5) Khasiat yang ada didalam air kelapa membantu untuk meningkatkan kadar metabolisme seseorang.

(6) Air kelapa boleh dijadikan sebagai minuman diet. Ia kerana khasiatnya juga turut membantu untuk mengurangkan berat badan seseorang.

(7) Khasiat air kelapa turut membantu untuk menyahtoksik dan juga melawan kuman didalam tubuh anda.

(8) Air kelapa turut boleh digunakan sebagai rawatan sembelit. Ini kerana khasiatnya membantu untuk membersihkan laluan sistem pencernaan seseorang dan mengelakkan daripada tersumbat.

(9) Seorang peminum air kelapa juga akan meningkatkan sistem imunisasi didalam badan mereka. Khasiat ini berguna untuk melawan penyakit.

(10) Kajian saintifik juga menunjukkan khasiat air kelapa mampu untuk mengawal penyakit diabetis.

(11) Khasiat air kelapa terkenal untuk membantu tubuh melawan panyakit selesema, demam dan juga AIDS.

(12) Air kelapa membantu untuk menstabilkan PH tubuh seseorang dan juga berkhasiat untuk mengurangkan risiko kanser.

(13) Khasiat air kelapa turut digunakan untuk merawat penyakit buah pinggang dan juga batu karang.

(14) Khasiat air kelapa membantu untuk melancarkan lagi peredaran darah didalam tubuh seseorang.


salah org lain, aku pun kena...grrrr....

Pagi ni keje aku perasan banyak org pandang keta aku semacam jew....

Ntahla..aku wat x sure je la....sesampainye aku kat opis, Mt Engineer, Firdaus tegur...


"weh...no plat ko mana..??"


aku blur...hah???

Aku cek sekali imbas je...haah..no plat aku dah takde...mana plak peginye..?? Aku terus mesej bambam...bgtau yg no plat aku hilang....

Die terus kol n tanye...."ko dah cek ke belom??ntah2 pasal kita eksiden semalam..."

Lorrrrrr.....
Aku lupa aku eksiden semalam....dengan sebuah teksi ke limosin tah...ade cop carlsberg kat keta die....

Mase tu kitorang round2 KL...kat traffic light lampu merah....bila hijau je, kitorang terus je la gerak ke depan....tibe2....

Dukkkkkkkk...!!

Oh mai goddd...!!


Ade siren polis dpd arah kiri menandakan ade VIP nak lalu..n keta yang belah kiri yang sepatutnya benti sebab lampu merah, terus gerak ke depan pasal nak bg laluan kat VIP tu..tapi yang mangkuknye....

Lebey kurang mcm ni la Polis yg eskot VIP tu....

Kalau ye pun nak bg VIP tu lalu, ko bergerak la ke kiri...bg ruang VIP tu nak lalu...bukan pakai langgar je lampu merah...Tak ke bahaya kat pemandu lain?? Marah betul aku...!!

Agaknye mcm ni muke bambam marah semalam..hehehe....

Ermmm...nilah hasilnye tenggiling aku..x memasal terbang duit aku lagi nak letak no plat baru...wwuwuwuuwuww...sedeyy...aku nak save bajet nk g Bandungggggggggggggggg...!!! t.t

Comey kannnnnnn.............?

Thursday, November 17, 2011

ada bakat ke?

Hahaha...mcm segmen kat Tom Tom Bak..untuk kite-kite ajeee la plak...hehehe...

Tapi aku saje try mengasah bakat dalam bidang lukisan..aku tau aku mmg takde bakat..tapi saje nak lukis...

Aku tak sampai hati menjadikan orang lain sebagai model bagi lukisan aku..cukup la muke aku sendiri..hehe...

Mari kita lihat step2nye.. :)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-
Ini adalah melakar bahagian muke...aku sedang cuba sedaya upaya menampakkan wajah yg sedikit kurus...hahaha....
Ni pula adalah proses melengkapkan wajah aku dibahadian muka...dan lupa juga kelepet2 kain tudung supaya nampak natural...
Hampir lengkap lukisan aku dimana aku cuba untuk melakat bekgraun aku....konon2 aku tengah dok dalam tenggiling aku...
Ini ialah gambar asal yang diambil selepas main meminten ngan Nani...amacam...sama x?

Hah...x sama??Aku takde bakat??

OK FINE...!!KBAI

Tuesday, November 15, 2011

Nak g jalan2...Bandung here i Come..!!

Aku sebenarnye dah tak sabar nak ke Bandung bulan depan...Macam2 plan ade dalam kepala aku nak shopping apa kat sana....

Hehehe...for those yang dah tau...yes...I will prepare sumting for next year agenda...insyallah kalau x de aral melintang kan :)

Saje letak gambar2 aku bercuti ke Langkawi ari tu pasal nak cari mood holiday...Otak kusut sikit lately....
Tujuan g bercuti ni mula2 memangla nak meneman akak aku yg g kursus kat sana..alang2 meneman, bior le enjoy ye dak..haha...die tu mmg selalu g kursus tempat2 peranginan..so memang terbaekkk la kann...hahaha...

Aku ambik peluang ni utk release kepala jugak bile keluar neh..Mak aku pun dah eksaitet nak berjalan...die pun x penah g Bandung lagi..so aku bawakkan lah...dengan harapan, lutut mak aku kuat dan boleh berjalan..kesian kat die...bukan larat sangat dah mak tu....

Terlompat katak lak..aisehhh... :p


Lepas g bandung ni kenala kumpul duit balik utk "agenda" lain tuh..hehehe.... Harapnya yang ni last lee... hahaha...malas nak sembang lebey2...doa2kan je la aku ye :p


Ini acik aku yg salu bawak aku g holiday..hahaha....pose skettttt

Wordless Wednesday on 16 Nov 2011

Nama dia Fizal..hehehe...

Thursday, November 10, 2011

Mereka wanita berjaya.... :)

Kaum wanita zaman sekarang mmg terbaek...Tengok je la kat organisasi2 besar yang ade kat Malaysia neh..ramai gak Managing Director yang terdiri dalam kalangan wanita...ada yang bergelar Dato, Tan Sri dan sebagainya...

Ini antara yang aku sempat google dan tahu lepas tgk Buletin Utama kat TV3...Let's check it out!!!

Datuk Mohaiyani Shamsudin
Pengarah Maybank

Beliau ni kalau x salah aku salah seorang pemegang saham kat Malaysia ni... Menurut sumber yang aku cari kat google, beliau ni dahulunya menjalankan dan menguruskan perniagaan Mohaiyani Security sebagai Managing Director... Tah le..panjang sgt biografi dia x larat nak baca...but apa yg aku bak cerita, beliau ni antara wanita2 yang berjaya dalam profesyen die :)

Faiza Bawumi Sayed Ahmad
Managing Director of Syarikat Faiza Sdn Bhd

Kalau disebut Faiza Bawumi Syed Ahmad may be ramai yang terpinga2...tapi kalau sebut Beras Faiza rasanya ramai yang tau kan? Iklan tentang beras ni selalu keluar kat TV dan rancangan utama yang ditaja oleh syarikat beliau ni memang famous iaitu Bersamamu...Selain menjalankan perniagaan, beliau juga menjalankan aktiviti kebajikan melalui Yayasan Faiza..bagus la kan? Tak lupa diri, tetap beringat pada yang memerlukan.. :)

Datuk Noriyah Ahmad,
Chief Director, EPU
Beliau ni Ketua Pengarah kat Economic Planning Unit...tapi menurut website EPU yang aku tgk tadi, beliau dah tamat perkhidmatan baru-baru ni...dah berkhidmat sejak 18 Jun 2009 sampai la 18 Oktober 2011 dan telah digantikan oleh Datuk Dr. Rahamat Bivi Yusoff...

Tan Sri Zarinah Anwar,
Chairman, Security Comission Malaysia...


Aku kenal beliau masa tgk Buletin Utama malam tadi...tentang saham apa tah antara Air Asia dengan Mas...aku x fokus sgt kat kandungan berita tu, cuma aku dok terkagum kat Tan Sri Zarinah ni..orangnya nampak berkaliber dan memegang jawatan penting dalam organisasi.. :)


Nak cerita ramai2 sangat, memang takkan cukup satu entry je..sebab memang sangat ramai wanita diluar sana yang hebat ni...Aku pun nak jadi hebat mcm diorang jugak.. :) tapi ni lah yang aku tau n sempat meng'google kan diri mereka untuk tau background diorang dan apa bidang mereka... Mereka boleh dan mampu menjadi sumber inspirasi kepada wanita2 lain untuk berjaya seperti mereka jugak...Wanita Boleh!!!

Aku masukkan wanita2 yang berkerjaya ni ialah selain daripada yang menjalankan perniagaan kosmetik...yelah..kalau pasal kosmetik memang la perempuan...makanya aku letakkan contoh kepimpinan wanita sebab mereka berjaya menyangi kaum adam dalam lapangan kerja mereka...aku menjadikan wanita2 berjaya ni sebagai contoh tauladan dalam bidang karier dan kepimpinan :)

Tuesday, November 8, 2011

Zouk dan 20 yang Anggun (Parti Eh..)

Eh..aku salah dengar ke??

Setiap kali aku dengar DJ radio melayu tempatan tentang promo party EH 20 yang anggun 2011 mesti aku fokus betul2...

Apa yang aku sempat captured, die kata buat kat Zouk..itu satu hal...


Dia kata start pukul 7...itu satu hal..

DJ plak seorang melayu beragama Islam...
Eh..aku ni kolot sgt ke...

ni dia artis yang terlibat...


Eh...melayu Islam yang ramai...

erm..korang fikir x apa yg aku fikir...
Aku kolot ke?

Ermmm...............fikir2 kan :)



Aku try google sapa artis yg terlibat dalam party ni...kalau yg join tu bukan Islam aku x kisah sgt pasal diorang x yah semayang maghrib..tapi kalau Islam mcm mana?? Dan persoalan seterusnya yang aku fikir..kenapa mesti Zouk???


Ntah la~~~~


hp aku mengikut zaman...hehee...

Setiap orang zaman sekarang ni payah nak jumpe yang tak pakai henfon kan? kan? kan? Hehehe...Ni lah koleksi encet2 aku yg pernah aku miliki sejak tahun 2004...tahun 200-2003 aku byk guna hp mak aku mcm hp aku sendiri pasal mak aku x pandai sgt guna hp...maka inilah die deretan jenis koleksi yg aku ade...tapi sumber gambar amek kat google...hehee...

Ni henset aku jenama soni erikson..aku pakai tahun 2004 lepas SPM...ni Acik aku bagi...time aku pakai henset ni, aku pakai line maxis...tapi tak lama sgt le..setahun je..lepas tu hp ni 'kiok'...


Ni lak henset pertama yg aku beli dengan duit sendiri iaitu duit mase aku keje klinik + duit aku mase jadi Nek Mudim..hehehe..harga dalam 400++ la...bangga la jugak dpt beli hp pakai wet sendiri..time ni aku pakai maxis gak.. :) tapi sekarang tah mana g enset ni tah..tahun 2008 mase aku ade henset lain, die MIA...hehehe...aku x minat sgt pasal bateri die cepat kong...


aku x tau yg mana 1..heheheLepas tu aku berangan nak pakai henset canggih sikit...maseeee tuuu laaa kannn...Nokia N70 mmg tengah 'in' mase tu...cumanya..aku sendiri pun x sure henset yg aku beli tu N70 KE N72 pasal aku x sempat tgk n pakai pun.... pasal...time tu Si daus tu le..belikan aku henset ni...lepas tu die g keje..die letak kat poket baju die...ntah mcm mana, henset ni jatuh dpd poket die n terus hilang x dpt dikesan...hahahaa...lepas tu die ganti hp aku dgn hp lain :)




Ahha....Nila enset aku yg dah tersadai manja di rumah...lama gak pakai henset neh...dpd tahun 2008 smpi la Jun 2011 ari tu....masih elok sbnrnye cuma x tau pesal x leh charge dah..dah uzur agaknye..hehe...time aku pakai henset ni la aku bertukar byk kali no...mula2 pakai celcom..pastu maxis...pastu maxis lagi...hahaha....3 kali tukar no...

Ni la enset aku yg latest..org lain berlumba2 pakai i-phone, i-pad, android, BB..aku mainten pakai enset biasa je...hehehe...humble la katekan (padahal takde wet) hahahahaa...wehhh..murah2 pun leh FB jugak peeeeeeeee...hehe..cumanya aku x subscribe je..

malas nak tambah tanggungan n hutang yg tak tertanggung dah neh...hahha..insyallah..ade rezeki lebih..aku pakai la henset mahal cam kowang...wawawwawawawawa....