Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, November 21, 2011

Babi..!!!

Ramai dalam kalangan kite ni yang kalau nak maki2 suke salahkan babi kan?


tak sanggup nak letak gmbr babi betul2....ngeri..ngeeeeeeeeeee~~~

Apa salah babi??

Contoh ayat

"Babi nye orang..!!Masuk lane org x bg signal"
"Kau jangan tuduh aku membabi buta..!!"

dan macam2 lagi situasi yang selalu orang kita guna untuk menambah perasa makian nak kemarahan..hehe...korang pun leh reka ayat sendiri..Ketahuilah anda, babi sikit pun x bersalah dalam hal ni...


Let's rock!!yeahh...

Kenapa babi yang perlu dikaitkan??
Mari kita berkongsi ilmu tentang babi...

1. Babi x masuk bar...clubbing..pusat perjudian....jadi jangan hina babi sesuka hati...
2. Babi takde leher...so dalam Islam pun kata HARAM makan babi, leher pun Tuhan x cipta untuk dia...
3. Di India (bahasa Hindustan kalau x salah aku), kakak ipar dipanggil babi..eeeyuuu...(fakta ni akak ipar aku yg bgtau...hehehe.. :p)

Jangan hina babi lagi...


4. Membuat kerja secara melulu juga boleh dipanggil membabi buta...
5. Ade orang penah bgtau aku yg babi x leh lari senget...die cuma boleh meluru ke depan...sejauh mana kebenaran die aku x sure...hehe...
6. Babi haram dimakan oleh umat Islam...walau apa pun kaedah teknologi baru yg leh wat daging die bersih ke apa ke, hukum makan babi tetap haram sampai kiamat...

Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan kepada kamu memakan bangkai, dan darah, dan daging babi, dan binatang-binatang yang disembelih tidak kerana Allah, maka sesiapa terpaksa (memakannya kerana darurat) sedang ia tidak mengingininya dan tidak pula melampaui batas (pada kadar benda yang dimakan itu), maka tidaklah ia berdosa. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. (Al-Baqarah : 173)

sumber : http://www.innovology.my/babi-dan-pengharamannya-dalam-islam/
7. Segelintir orang x kisah minum arak, x kisah berzina, x kisah berjudi...tapi berapa ramai dalam kalangan mereka yang suke makan babi?? Padal ibu segala kejahatan tu minum arak..hehehe...oh haramm~~~

Please do not eat me...!!

Ituje lah fakta yg aku terfikir n usha2 kat google...hehehe...dalam pada merepek, aku share jugak info yg aku dapat.. :)

Dikesempatan ini juga aku nak share satu teka teki tentang babi....


"seekor anak babi jalan dengan mak ayah die....anak die jalan kat belakang tundukkk je..kenapa ye?"


dan jawapannya...............................





-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-





Sebab die malu mak bapak die babi...adaka patuttttt...!!

5 comments:

abah khalisha said...

adeehhh...dia malu sebab dia pun babi

Wana De'Amor said...

kuwang ajor punya anak babi..hakhakhak.....tu la kan..sebenarnya pegang babi lebih baik dari pegang tangan bf....pegang babi leh samak....hihihi~

Nurul Syuhada said...

dasar x sedar diri..hahahhahaa...

TantePiya said...

teka teki pebret maksu. HAHA

Nurul Syuhada said...

haah....sbb teka teki ni mmg wat maksu gelak bahak2...:p