Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, December 30, 2011

Bandung - day 5 (last day)

Hari teakhir aku sempat ke Psar Baru lagi..hehe....tap x amek gmbr sbb rushin untuk shopping saat2 akhir...
Mule berkemas untuk bertolak pulang....mase ni Mak aku cakap nani dok membebel sebab aku lambat balik..die takut x sempat nak g Kartika Sari dan nak kejar flight..Kartika sari nikedai kek paling feymes kat sini...

Tengok la aksi si nani ni..bukan main teruja dapat beli kek..hehe...


Ni kami kat ruang menunggu kapal tebang..time ni aku sempat g kedai kecik2 yg ade kat sini sebab nak habiskan duit rupiah yang ada...hahaha...

Bye bye bandung..nanti kita jumpe lagi eay :) insyallah one day I'll be back !!




Bandung - Day 4

Inila muke aku yang tak leh blah mase dalam perjalanan ke Tangkuban Parahu...pada hari ni kitorang sewa van...dapat la kami berenam g naik 1 keta je...
Pejalanan ni memang memeningkan kepala..jalan die simpang siur mcm jalan ke genting hailen...peghhh....bergoyang kepala aku tau...tambah dengan loya yang masih belum hilang...my face tells everything kan?hahaha....

Kat atas ni suhu die sejuk...nyaman je..but x de la sampai mengigil...ade kuda kat atas ni...

Aksi nani di kawah gunung berapi.... :)
Kat sini kiri kanan ade kdai jual souvenir...
Aku cuma amek gambar kat kawah ratu je...ni pun pakse je muke tu senyum...sian aku kan?wuwuwuuwwuuw...
mase ni habuk banyak..tu pasal mata aku mcm tu...
mase ni baru sampai kat atas tu...pale pening..muke mcm mintak penampar..hahaha...
lokasi wajib bergambar kalau ke sini
Kat atas ni kalau korang nak tau ade satu blik rehat...kat bilik rehat ni ade sofa..ramai ibu2 menyusukan anak kat sini, warga emas yang nak berehat dan org pening mcm aku yang tido selama setengah jam kat bilik rehat ini..hahahhaa....

Lepas kena kejut ngan Nani, kami ke kebun strawberi...petik n makan..nyum nyumm!!

tapi aku x makan walau sebijik pun sebab lupa..sampai bawak balik KL...smue dah hancur..hahaha....aku gagah kan diri yang lembik utk join derang petik buah stoberi nehh...
Lepas lepak kat sini, kami ke sapu lidi...wowww...lawa gila tempat nehh!! macam zaman kesultanan melayu Melaka...wawawa..mcm la aku penah ade kat zaman tu erkk :)

Aku ngan bam apa lagi...terus kayuh perahu..ala2 romantik la konon..hahaha...sweet kan tempat ni?
Sebenarnye tempat ni tempat makan, resort pe benda tah..korang refer la kat sini k?

Sessi makan2 secara berjemaah.. :)
Me and Nani

Dan lepas puwut da kenyang..kami balik ke hotel...badan penat...maghrib tah ke mana, isya tah ke mana...aku terus tido tanpa mandi atau makan atau semayang atau~~~~~

Aku fengsan agaknye...hahaha....nanti aku upload gambar2 menarik di bandung k...entry lepas ni, last day in bandung :)

Thursday, December 29, 2011

Bandung - Day 3

Hari ketiga kitorang bergerak ke Rumah Mode...tapi agak nyesal sebab naik angkut..hampeh tul menipu orang neh..die kata die akan turunkan kitorang dekat ngan Rumah Mode...die kata 7 langkah dah sampai..banyak la ko nye 7 langkah..mak aku tu bukan larat sangat nak jalan...

haaa....bapak jauh kau...kena jalan lebey kurang 20 minit..ko bayangkan aku yang muda ni pun rase nak melepek..ini kan plak bonda aku..x agak2nye driver angkott!!!

Namun akhirnya sampai lepas behenti 2 kali....

Kawasan ni mmg cantik...tempat ni menjuall barang2 brended laa...tapi harga die murah..kau mampu??

Konfem la mampu...kat sini harga sangat murahhhh..... sebut je brand apa.. (aku x tau brand2 ni pasal aku bukan branded person...hahahaha...)leh kata sume ada n harga mmg sgt2 murah...

Aku lupa nak amek gambar dalam Rumah Mode...hahaha....

Tapi yang x bestnye mse kat fitting room, aku tertinggal spek mata itam aku...x smpi seminit aku patah balik, aku tgk dah takde...wawawawawawa~~~~

Landskaping die lawa...mmg aku bergambar puas2 kat sini..kalau nak tau mcm mana rupa kawasan kat sini..korang g la sana one day!!

Makan time...leh la....x sedap mana kalau nak bandingkan dengan kat Pasar Baru..harga mahal sikit but kalau harga KL lebey kurang RM 12.00 la yang aku makan neh...but korang kalau datang sini WAJIB try sate die...ko bayang laa..aku hirup kuah die sampai licin...sedappppppppppp!!!

Fashion world ni x happening sangat but kedai die leh la..cantik...pose le depan kedai..hehe....


seharian menghabiskan masa kat sini..petang tu lepas aku wat massage kaki (gambar massage takde...gile ke nak tayang kaki aku kepada umum...???huuu.............), baru acik smpi...die bosan kat Rumah Mode maka kami ke Pasar Baru kembali...hehehe


Aku takde benda sgt nak shopping..dok tunggu je la kat tangga ni dan korang bayangkan mcm mana aku nak melayan penjual2 yang mengerumuni kitorang...buat tak dengar pun derang wat tak pahamm......waaaaa~~~ :'(

Malam tu kami berenam g la makan kat restoran yang orang hotel ni rekemen...ingatkan sedap...tapi jangkaan kami meleset....x sedap :(


Actually tujuan aku bawak mak aku ke Bandung sebab hari ketiga kami kat sini (15.12.2011) ni besday die....kira malam ni nak bawak mak ke tempat makan yang sedap2 la..but x seperti yang kami pk kan...

malam tu, aku kena cirit birit yang amat teruk, muntah, terus loya pening dan x bermaya...

Korang leh imagine mcm mana keadaan aku nak melancong ke Tangkuban Parahu dalam keadaan sedemikian..korang bacala entry aku seterusnya~~~~~

Makan di kedai x sedap :(

Bandung - Day 2

Pada hari kedua, kami menaiki angkut untuk ke destinasi beli belah yang paling glamer kat Bandung ni iaitu Pasar Baru...


Tak mahal mana pun...cuma 3 ribu rupiah seorang....korang klik kat sini untuk tau harga sebenar dalam RM... So takde la aku penat nak convert untuk korang...hahaha...

Kalau korang naik angkut, jangan rasa terkejut pulak kalau tiba2 ade orang datang main gitar...Kalau korang jenis kedekut mcm aku, korang wat tak tau je la mase die nyanyi n main gitar tu...jangan bertepuk2 tangan ayun2 kepala mcm si Nani tu..hehehe....

Boleh kan die bantai bertepuk tangan mase org tu tgh nyanyi2..lepas kena lepuk ngan Kak Azma baru tau nak diam..hahaha....

But seandainya korang jenis murah hati, derma la sikit...ikut la nak kasi bape pun..asalkan hati ikhlas :)


Sesampainya kami kat sana, haaa...tooooo diaaaaa....korang tgk la sendiri keadaan kedai kat sana neh....x ke rambang mata kau..?? Matlamat aku...nak cari kain lace untuk dipakai mase majlis akad nikah nanti....puas aku survey...x dinafikan ade yang smpi mencecah RM 1000 jugak harga..but korang kena ikut bajet la...kalau bajet ciput mcm aku, pandai2 la survey smpi tercabut lutut..hehee....



Aku nak baju ni tapi mahal :(



Ni mak yang keletihan....sian mak :)



Dah puas berjalan, masa untuk makan...seriusly, memang sedap gila pecal lele kat sini..lain sangat rasa berbanding kat Kelumpo neh.... Harga makanan kami untuk 5 orang makan ialah Rp 75 000 (RM 25.98)


Mak aku dengan eksyen sebab dengar dah murah, die yang belanja makan hari tu..hehehe.. :) macey makkk...

Dah makan, sebenarnya kami sambung shopping balik...alah..bosan la nak citer pasal shopping kan... tapi kaki memang lenguh la...x semua tempat pun kitorang pegi dalam Pasar Baru ni...besar...penat...

Si dinasihatkan, takyah la pakai heels, kasut keras atau terlalu nipis...cari yang paling sesuai untuk kaki supaya kurang rasa penat....

Mekap pun tayah la pakai...takyah nak stylo sangat kat sini pasal kat sini orang jual barang direct selling tu ramai...dan tak lupa jugak, pemintak sedekah mmg terlampau ramai...

So imagine kalau korang dress up lawa2...mesti derang kejar korang x hengat punye...

Inila reason kenapa korang tgk aku pakai serabai je...hahahahaha...memang selamat daripada dikejar :)

Balik tu, x tau nak naik angkut yang mana 1, so kami decide naik beca je...sorang Rp 20 000 (RM 6.72)

Korang memang kena hati2 la naik beca neh..nak2 kami naik ramai2...memang kena tipu mase ni... Bam2 kesayangan aku tuh leee...

Die belum bayar, then die amek duit kat tangan mak aku Rp 30 000 dan Rp 50 000 kat tangan Nani...pakai rampas je..cilakak tol..die kata kira ni bayar untuk tiga orang sekali padahal mase tu yg belum bayar cuma Nani n Bam je...

Cer korang kira :

die amek Rp 80 000, tapi yang belum bayar cuma Nani n Bam..so sepatutnya bayar Rp 40 000 je...but kat sini kami dah rugi Rp 40 000... Bam la...mase aku nak tuntut belam die kata betul la orang beca tu kira...walhal sebenarnye si Bam tu dah kompius...sebab duit derang bunyi besar2..dah payah nak kira...

P/s untuk Bam : jangan degil lagi cakap orang tawwww...!!


Dah sampai depan hotel... yang menipu yang pakai seluar coklat tu...

Bandung - Day 1

Rombongan kami semua ke Bandung bermula pada 13 Februari 2011... Gigih x gigih plak aku kan...aku keje jugak hari mase aku nak travel tu selama setengah hari...sayang plak rasanya nak habiskan cuti...hehe....
Kami bertolak pada jam 7.15 waktu Malaysia dan tiba kat Airport Bandung pada pukul 9.00 pm waktu Bandung :)
Sesampainya kami kat Bandung, Pak Yoyo dah tunggu kitorang sambil pegang kertas tulis


"MS NURUL SYUHADA, MALAYSIA"


Kesian Pak Yoyo..tunggu kitorang dari pukul 7 lagi..hehehe...nak buat mcm mana, fight delay maa....


Inila rupa epot Bandung kalau korang nak tau...


N becoz of kitorang paling lambat turun dari kapal tebang tu, kami terpaksa tunggu hampir sejam untuk tujuan cek imegresen kastam pe sume tu lah...diorang wat keje secara manual tu pasal kena beratur panjang n lama...kesian kat mak aku la..kena berdiri lama...

Ha...ini lah wajah Hotel yang kami duduk..seriusly..sgt kondusif...tapi harga....RM 87 untuk satu malam..murah gila kan??


Ok..kita sambung ke Bandung, Day 2

Monday, December 26, 2011

Review Movie : Suatu Malam Kubur Berasap

Mari kita bercerita tentang sinopsis dulu..ini pun aku tgk kat http://www.mygosip.com/2011/12/filem-suatu-malam-kubur-berasap.html

sebab kalau nak harapkan aku cerita tentang sinopsis..mmg aku x tau nk citer mcm mana sbb plot citer ni melompat2..:p

Sinopsis Suatu Malam Kubur Berasap:- Bertempat di ‘Kampung Angan Tak Sudah’, filem ‘Suatu Malam Kubur Berasap’ ini mengisahkan cerita tentang tiga sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang sahabat dari bandar yang baru dikenali iaitu Mie. Atan (Angah Raja Lawak) seorang yang lurus bendul, rajin, ringan tulang dan bekerja sebagai penggali kubur. Bun (Along Raja Lawak) seorang kutu rayau yang gemar merempit dengan motor kapcainya. Hampir setiap malam beliau akan mengacau gadis-gadis kilang yang baru pulang dari bekerja. Pet (Azrul Raja Lawak) merupakan pemandu lori ayam yang sering bekerja lewat malam. Beliau mempunyai suara yang sengau, suka berlagak dan bercakap besar terutamanya melibatkan perkara mistik dan hantu. Ketiga-tiga mereka sering diganggu oleh Jerdil dan Tocai, Geng Beduk, samseng kampung.

Mie (Zac Diamond) seorang lelaki yang kacak dan segak dari Kuala Lumpur, mula rapat dengan ketiga-tiga sahabat ini selepas kereta beliau rosak di kampung. Beliau mempunyai tunang bernama Lola. Sejak kedatangan Mie, pelbagai peristiwa pelik dan menakutkan berlaku. Mereka juga berkenalan dengan seorang gadis bernama Siti yang menjemput mereka ke kenduri rumahnya. Atan tertarik dengan keayuan Siti dan mula mahu mengenalinya. Mereka berempat ini juga sering diganggu oleh Hantu Cempaka.

Pengarah: Ernie Chen

Penerbit: Outloud Studios Sdn Bhd

Dipawagam: 22 Disember 2011

Pelakon Suatu Malam Kubur Berasap:
Angah Raja Lawak
Along Cham
Azrul Zaidi
Nurul Ain
Zami Ismail
Acappan
Ruminah Sidek

Ok..itu kata sinopsis..tapi aku nak kata sesuatu tentang citer ni....

Ahad lepas, aku ngan Bam saje nak buang masa..so kitorang tgk la kat website http://www.gsc.com.my/ sbb nak tgk ada apa citer best skrg ni..so ternampak la cerita ni..melihat trailer yang ade muke Angah, Along n beberapa orang peserta Raja Lawak, kami pun decide la nak tgk citer ni...

Konon2 nak gelak puas2 la...mase nak beli tiket, awek yang jual tiket tu pun kata citer ni best..kami pun terpengaruh...

Namun harapan hanya tinggal impian...citer ni agak melompat....jalan cerita x teratur....dan byk potong stim sebab citer die mcm tersangkut...nak gelak pun jadi mcm teragak2....derang ada idea menarik wat lawak...cuma disebabkan jalan cerita yang berterabur...mood nak gelak dah hilang...aku gelak ade 1 part je..iaitu mase Zack kena kejar ngan hantu..die x tau nak baca surah agaknye..die bantai nyanyi lagu 'sepohon kayu'.

Kualiti lakonan setiap pelakon aku leh puji la...lakonan memang menjadi..cuma sayang la....die x susun cerita ni dengan kemas...tajuk die pun mcm lari tema cerita..x de pun die cerita pasal kubur berasap....

aku kasi 2 bintang je la...

aku leh kasi korang 3 sebab untuk menonton cerita ni

1. Ade pelakon komedi yang selalu jadi pelaris filem iaitu Along n Angah
2. Ade awek seksi yang jadi kontroversi iaitu Nurul Ain Nordin

3. Nak sokong filem Melayu...


But for me..aku takkan tonton filem melayu selagi takde 80 % positive feefback dpd penonton..aku serik!!