Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 6, 2012

2012 - Titik Perubahan

2012 hampir melabuhkan layarnya.... 2013 bakal menjelma...

chewah, bajet puitis plak aku ann..ann..annn...

Bila dikenang kembali, 2012 ni bawak macam2 perubahan dalam hidup aku secara total...siyes banyak... Kalau minat nk tau sila teruskan membaca :)

1. 25 Februari - Jadi tunangan orang...
Dari status single, jadi tunangan orang...x bercinta mana pun... Selepas beberapa bulan aku sembunyikan siapa calon tunang aku, finally, aku revealed jugak walau pun mula2 cam malas nk bgtau.. :)

Sampai ade orang ingt aku buat keputusan singkat utk bertunang...pasrah terima sapa2 la..mcm2 la...tapi itulah orang tak tau yang aku dah mula berkawan dgn laki aku ni since Jun 2011... :)

Raya, die datang rumah mak aku sorang2 sebab nk kenalkan diri n bgtau hasrat nk serius dgn aku...selepas mak aku kasi green lite, dan aku pun istikharah,kami makin serius...bulan 12, aku dirisik keluarga dia yang mana aku pun jumpa keluarga die buat pertama kali...lalu jadi lah aku tunangan pada laki aku sekarang ni...dan aku namakan majlis ni sbg Green Day.. ;)

2. Jun - Department dibubar...

ni members asal

Atas perubahan pada peringkat pengurusan, department yang mana selama ini aku berkhidmatn terpaksa dibubar atas sebab2 re-structuring department... Aku diminta untuk masuk dalam department Komunikasi Korporat di Ikram kat Kajang atas sebab latar belakang pendidikan aku yg lebih sesuai di situ...hurmmm...sedih sebenarnye sebab terpaksa berpisah dgn kawan2 sekerja yang sgt fun...tapi apa kan daya...aku takde kuasa...kawan2 aku pun ade yang berhenti kerja, yang bertukar ke department lain...huwaaaa.....

3. Julai -Berhenti secara mengejut dan menganggur 2 bulan...

Ni la saat2 yang paling sukar dalam hidup aku...ade lah sebab2 peribadi yg aku x leh nk reveal kat sini yang menyebabkan aku benti notis 24 hours....x sempat pindah ke Kajang pun...bulan 9 nak kawen, bulan 7 aku benti secara tetiba...boleh? adushhhh....terpaksa la aku mohon ihsan tunang aku utk sapot aku sikit2 sepanjang tempoh 2 bulan tu...dari dok kat KL, terus aku balik kampung...buat kerja2 preparation kenduri...cat rumah, buat hantaran, beli barang dsbg...malu jugak rasanya terpaksa kena tanggung dgn mak balik..ehehehe...nk buat macam mana..aku rase x leh berdepan dgn masalah aku kat KL tu...kadang2 melarikan diri dari masalah jugak adalah satu jalan penyelesaian...hehehe...

4. September - Jadi isteri orang...

Selepas 7 bulan mengikat janji, kami diijabkabulkan... :) Alhamdulillah semua berlangsung dengan baik...Banyak jugak saudara mara yang sudi nk sponsor2..kurang lah sikit belanja kawen...aku x nak terikut2 dgn style majlis kenduri sekarang yang mana bukan aku x minat...cuma aku x mampu :p..

Aku xde official photographer, xde choc fountain, x de photo booth..semua yang aku buat ikut kemampuan...khemah dpt 50% sebab kawan2, goodies bag atuk aku sponsor...kek 3 tingkat dan muffin utk pihak lelaki akak ipar aku sponsor...majlis yg aku rase aku x byk kuar belanja ni pun orang kata aku menunjuk2...x ikut syariat sbb berlebih2an... Geram plak rase hati...padahal ni semua atas kemurahan hati kaum kerabat n kawan2 je... :( takpelah...kite mmg kena byk sabar kan..lidah mmg x bertulang... btw, doakan kami bahagia hingga ke syurga ye :)

5. September - Berkhidmat di tempat baru...

Baru ke?? Hahaha..ibarat sirih pulang ke gagang...aku kembali ke kampeni lama tempat aku kerja...boleh?Hhahahahahahahaha...Maka jadilah aku ke Ikram, Kajang...Sbg Corporate Communication Executive...dan....kembali menyambung kerja2 lama aku...hahahahaa....dapat bos baru, kawan2 baru, ofis baru...kerja je yang lama :)..Mungkin Allah mmg takdirkan aku punye rezeki kat sini agaknya...Aku kembali ke sini lepas management kol aku dan offer semula tawaran lama sbb diorang memerlukan org yg familiar dgn nature kampeni lama aku...dan derang memerlukan org utk proceed kerja2 lama aku...dan aku lah org yg paling tepat utk buat keje aku sendiri...korang faham ke x?kikikiki...

6. September - Memulakan kehidupan baru di Nilai...
Jangan jadi Queen Control..x baik..hehhee... (pic hiasan semata2)

Aku kini jadi penghuni Nilai bersama2 suami ku...hehehe...dah x dok KL dah...husband aku pun pindah keje dpd Sg. Besar ke Seremban..so Nilai pilihan terbaik sebab tengah2 walaupun kami berdua tak berapa tahan dengan kos minyak dan tol....hoohoohoho...terpaksa la kan..baru nak mulakan hidup :p...


Begitulah sedikit sebanyak perubahan yg berlaku yg mmg bg impak besar dalam rutin harian aku....salah satu wishlist aku tahun depan, aku nk pegang status jadi ibu :)

Thursday, November 22, 2012

Dijawakan

 

Selepas dua bulan berlalu, baru nak update kisah Majlis Bertandang aku kat sebelah suami kat Sungai Besar, Sabak Bernam...hehehe... Gambar pakai gaun amek hari Sabtu, dan kenduri pada hari Ahad...


X de apa sgt yang nak diceritakan...layan je la pics2 yg ade...ikut tema jawa sbb suami ku jawa piorr..!!

Wednesday, October 24, 2012

Phuket Honeymoon - Final day~~ (finally habis jugak citer aku ni)

Lama pulak aku pending babak akhir cuti2 cinta aku ni...hehehe...

Ok..on the Final day, babak pagi lepas sarapan kitorang pusing2 je hotel tu...maklumla, hari2 sebelum ni pagi2 dah kuar, dah gelap baru balik bilik...




x dan nk tgk mcm mana rupe hotel ni secara keseluruhannya..cantik ke idok...

so lepas tu, kitorang round2 naik tuktuk separuh patong utk tgk keadaan sekeliling...


tuk2 ni lebih kurang mcm angkot mase kitorang g Bandung dulu...
 Serupa kan..?
 
 Pemandangan dari dalam tuk2..

 Mintak driver singgah tepi laut amek gamborrrr..!!



 Angin die..........phewww...kuat gilakk...

then...

dah habis merayap. kitorang pusing2 ke kedai2 survenir utk beli hadiah2 utk sedara mara...
 
tp masalahnye da dekat dua bulan aku ke Phuket, smpi skrg survenir tu x habis bg kat orang....lupaaa...haahhaa...

kebanyakan barang2 survenir diorang ni ade lukisan gajah.... (aku lupa amek gmbr mase tu...)

driver janji nk amek kul 2... terpaksa extend time 2 jam kat hotel..kena la charge lebih kurang 30 hengget dwet Malaysia...

hampeh je...huhu... takpe la..posing2 la ape yg patut kat hotel ni dulu...

then, kul 2 driver jemput..kitorang pun gerak la XPDC kami hari ni..mula2 ke View Point...leh tgk pemandangan laut yang cantik tapi scary...angin kuat..!!




Dah selesai tgk laut....actually sejuk mase ni sebab gerimis....wrong timing plak g musim2 hujan....huhuhu...

Kami pun bergerak ke safari gajah...sebab nk naik gajah...huhuhu...gambar bersama gajah ade kat henset..malas nk transfer...but view die lebih kurang mcm ni laaa....aku x berapa cadang kalau korang nk naik gajah...MAHALLLLLLL...!! RM 80.00 sorang tau...setengah jam je...huhuhu...naik ni pun asben aku yg nk sgt naik...lambang Thailand katenye...


see...mase ni pun  hujan lagi..sebab tu kitorang pakai rain coat....tapi best gak naik gajah ni...huhu...

lepas pada ni, kitorang ketandusan duit dah...nk g pertunjukan ular pulak 500 bht sorang...lebih kurang 50 hengget la sorang...tmpt takde la lawa pun..lawa lagi taman rama2 melaka...ular pun byk kt situ...dengan tanpa segan silu, kitorang bgtau driver sila bawak kitorang ke tempat2 yg takyah bayar...duit dah habis...huhuhu...

so kami di bawa ke sini............



temple Budha...x masuk pun....usha2 dpd luar jekk...

dan kami juga dibawa ke sini...tapi nti korang x yah gi sini...x best..sebab penjual mcm memaksa plak beli barang2 die....orang Malaysia rupanya tokei die...sume ckp melayu kat kedai nei...takat kedai lebah, Malaysia pun byk...lalalala....

 
Lepas tu, senja pun makin melabuhkan layarnya...chewah....kami pun makan malam di satu kedai orang Thai yang fasih ckp melayu pelat Kelantan..hehehe... rasa die korang jgn tanye aku....



SUPERB...!! tgk je muke asben aku neh~~~

dan lepas makan................. we had to say bye2 to Phuket....

aku x menyesal walau sikit datang ke sini...sangat seronok..............!! sekian kisah aku pegi hanimun.... ;)
 

Friday, September 28, 2012

Phuket Honeymoon - Day 3


 NI hari ketiga...kami naik cruise....actually x byk aktiviti pun...just snorkel dan jalan2 kat Pulau Phi2... naik cruise pegi 2 jam tu aku cuma tido..ngantuk ooo...balik pun sama..aku tidoooo je...hahahahaa....
 Pemandangan kat kawasan snorkeling... x dan nk amek gambar sebab excited nak snorkel...hehehehe....laut die sangat jernih....
 Ni kat bucu cruise...bangsa yang sama dgn geng baju belang yang annoying semalam... not being prejudice kat bangsa diorang...masalahnya bangsa diorang ni la yang agak spoilkan percutian ni..bising sangat..!!

 Aktiviti snorkeling..

Tips : korang beli la beg kalis air..mudah nk mandi sambil bawak kamera, hp dan semua barang pun...x rugi beli sebab tahan lasak...ade jual kat tepi2 pantai..pandai2 la nego smpi dpt 50% diskaun....
 Asben ku yang berlatang belakangkan cruise...

 Ni kat monkey Island...aku x g pun pulau tu...malas nk berenang..in fact..x reti pun...hahahaha...
 Tawar la harga sampai separuh...sebab diorang selalu jual barang sekalai ganda dpd asal.... kalau derang x kasi kurang, korang mintak gift...hehehhee...
 Makan tengahari disediakan...HALAL yang pastinya..!!

Ni antara gambar2 akhir sebelum kehabisan bateri...hahahahahahaaha....

Tips : bawak la bateri dan memory kad spare..kalau x, sediakan henset korang yg canggih tu utk amek gambar.. ;)

 Makan makanan halal kalau x semayang apa gunanya..syukur pada Tuhan yang memberikan kami peluang ini....kenangan time semayang...
aku pakai nk semayang je mase tu....tetiba org yg meniaga sewa kerusi tu offer tikar plastik dia dan tunjuk kiblat sebenar...mujur ade orang Islam yang peka pada tourist Muslim mcm kami...

tak yah berangan nk cari surau..tanye orang pun sume x tau...semayang je lah mana2...huhuhu...

Habis naik cruise, selesai tido....balik hotel dan malamnya..............

CANDLE LIGHT DINNER...!!


 hahaha...takde la romantik mana pun..menu pun x yah order....sebab agency dah pilihkan makanan...can u see the foods? yummmyyyyyyyyy...!!
Kami cuma bayar air yang lebih kurang berharga RM12...kalau x salah laaa....jgn tanye yang mana paling sedap...sebab semua sedapppppppppppp...tapi...lobster tu rasanya aku penah rase yg lagi sedap masa bercuti kat Sabah...tp x de la mengecewakan...kalau x, takkan la jadi mcm ni kan... ;)

Ok, setel makan, kami pun bergerak ke Simon Cabaret....tgk aksi2 pondan...

hhohohohoho...kat sini pun sama..sepanjang program x leh ambik gambar...tapi lepas habis teater, leh la korang amek gmbr ngan para penari2 neh....tapi bukan free... 100 BHT per person ok..!!

 Dan kami memang dah aim nak amek gambar dengan ladyboy yang paling gojesss sekali...dan mata kami melilauu...yeaahhh....

 Hah..!! jumpe punnn..!!


 Bagi 100 BHT ingat leh bla mcm tu..silap sikit laa..diorang menjerit wooo..kalau x nak malu, sila bayar penuh....hohohoho....

Ni bukti die mintak dwet kat asben aku...hahahaha...

 Sementara yang lain, memanggil2 dengan manja kepada kami...diorang sume nak tips laaa...bile ade yg tgk aku bertudung..siap bagi salam n bgtau die Muslim...eiii...Muslim pebenda mcm ni....?? grrrr...

 korang jangan tertipu dengan kejelitaan diorang...palsu semua tu..harap muka je cantik...bila dengar suara...adoiyyyyaaaaiii...hahahaha...


 Ok... ini aksi gedik bile sampai hotel..malam tu kitorang jalan2 kat sekitar Patong jalan kaki..disco mmg byk...pompuan seksi menari tiang korang leh usha dpd luar disco je..kalau agak2 lemah iman jangan la pegi....atau sila la pergi dengan isteri anda...hohohoho...(sory aku x amek gambar...)


lepas berjalan, kami g rumah urut..urut kaki maa...letih kot berjalan....Thailand massage mmg power...ilang sakit sendi...huhuhuhu...

Ok sambung ke final entry ;)