Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, January 2, 2012

aku benci driver tak beradab..!!

Kalau korang biasa bawak keta, mesti ade jenis2 driver yang korang menyampah kan?
Ni ar antara yang sempat aku snap sepanjang karier aku sebagai pemandu kat Malaysia neh...

1.Korang sakit hati tak kalau jalan jem..pastu boleh plak ade keta dengan selamba parking tepi jalan...korang nampak x dalam gambar yang nani snap ni, kereta beratur panjang tapi ade satu keta yang rilek tanpa perasaan bersalah parking kat tepi tu..buat tambah SESAKKKKK je...hampeh tul... Lokasi : Ampang

2. Ruang parking merupakan HOD (Hot On Demand) lebih2 lagi kat kawasan pekan...hati mana x sakit bila kita dok berebut tempat parking, dan sebuah kereta bajet hot leh parking dalam dua petak kosong..korang ade rasa nak lempang x driver neh?Mase ni aku dalam keta tengah tunggu akak aku bayar pe benda tah kat Ambank tu... Lepas die park, sempat aku snap mase die baru nak keluar tu...dan lepas die keluar, die terus bla dpd situ..byk jugak driver lain dok tercari2 parking mase ni...die takde rasa bersalah ke? Lokasi : Bahau3. Parking Senget..mase ni aku masih dalam kereta tunggu acik aku...van kat depan aku ni agaknye nak rebut parking, die masuk parking dengan amat laju sampai aku melatah selaju2nya...terkejut sangatttt..!!! dan korang tengok la mcm mana die parking...makan space, menyusahkan kenderaan lain nak lalu n melihat view depan...Lokasi masih sama : Bahau

4. Ada lagi satu yang aku meluat iaitu driver yang suka buang sampah dari dalam kereta...Ya rabbi...selekehnyeeee lah....inilah yang dikatakan takde sivik..dalam kepala mungkin fikir, takpe la..nanti ada org lain kutip...Kalau ade orang kutip takpe...kalau sampah yang dibuang tu masuk dalam longkang mcm mana? Dan kemungkinan yang terjadi may be menyebabkan longkang tersumbat...bila longkang tersumbat pulak, may be akan jadi pembiakan nyamuk aedes yang menyebabkan denggi...dan bayang kan pulak kalau hujan lebat, longkang yang tersumbat menyebabkan air melimpah ke jalan raya...dan korang bayangkan situasi adik korang bawak motor, tapi die nak mengelak lopak kat tepi jalan...lepas tu die kena langgar sebab nak mengelak lopak tu....ishh..mcm2 kemungkinan boleh terjadi sebenarnya walau pun kita hanya buang tisu, puntung rokok dan sebagainya....

Janganla asik fikir diri sendiri je..orang lain pun kena fikir jugak...kalau pun x peduli nasib orang lain, bayangkan kalau perkara itu terjadi kepada diri kita sendiri~~~~

2 comments:

Ct Mawa said...

haha..Bahau makin maju..tp,,jalan tetap sempit..kne besa kn jalan

Bikers Against Dumb Drivers said...

Come and join us at

https://www.facebook.com/pages/Bikers-Against-Dumb-Drivers/390440694368403?bookmark_t=page