Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 29, 2012

Disebalik tabir, majlis pertunangan aku.. :)

Hari pertunangan aku mencatat mcam2 sejarah dalam hidup aku... Mak aku kata, dalam Islam pun mmg disunatkan bertunang sekurang2nya 6 bulan sebelum berkahwin...wallahuaklam...

But dengan ikatan ini akan kekal hingga hari pernikahan kami kelak...dan semoga jodoh ni panjang hingga ke syurga..amin... :)

Orang nampak majlis ni mcm ok2 je but ada beberapa perkara yang terjadi di sebalik tabir yang menampak warna-warni dalam perjalanan majlis ini..jom layan apa aku nak cerita :

a) Pelamin aku siap jam 4 am..!!
Bayangkan bertapa berdebarnya aku menunggu Suzy untuk pasang pelamin tu...Aku call die sejak kul 9 tanye bile nak pasang..die kata malam ni jugak...masa makin berlalu, malam kian larut...dan die muncul dari Jelai jam 2.30 pagi mase tu aku dah lena...but Alhamduillah..siap jugak pelamin ni malam tu jugak...kesian jugak kat geng2 Suzy..terpaksa siapkan jugak sebab esoknya derang nak berkejar ke Jelai semula..hujung mggu faham2 la..byk sgt org kawen..Thanks for da beautiful pelamin ye Kak :)b) x cukup tidor..
Ini may be perkara biasa bagi orang yang nak kenduri but for me, aku rase mcm x patut je..just imagine, aku tido kul 6.30 dan bangun jam 8.15 semata2 nak alter baju aku...aku kan big size..dan baju tu Suzy x sempat alter..budak yg amek ukuran aku dah resign dan sebab tu derang x tau yang aku ade dtg wat fitting...dan terpaksa la aku bersengkang mata tetas baju dan kemudian jahit semula... (ramai x perasan mata aku merah gila mase kenduri sebab terlalu mengantuk)c) Kek sampai last minit...
Aku tempah kek kat Kak Linda sebab aku tgk kek die cantik dan aku penah rasa kek die sedap... Alangkah beruntungnya hidup aku bila die kata nak hantar ke rumah je sebab kampung die dekat ngan rumah aku...peghh..siap delivery..tapi silapnya aku lupaaaa nk tinggalkan no phone kat die but alhamdulillah die dpt gak kontek aku pagi tu dan aku terima kek tu pada pukul 10 am..alhamdulillah..tengs sgt2 kak :)d) Khemah bocor
Aku sepatutnya sewa khemah 1 je untuk tempat makan tetamu sebab aku ade khemah sendiri kat rumah untuk buffet..entah apa silapnya, khemah yg sedia ada tu bocor..!! Nasib baik abang yang pasang khemah tu kata die ade khemah kecik kalau nak..sewa 30 hengget je....aku terus kata NAKKK..!!

e) Keluarga lelaki datang lambat...
Bukan sebab lambat sampai..but mereka sampai jam 12..dekat pukul 3 baru datang rumah sebab derang nak organize balik hantaran yang dibawa....maklumla..perjalanan 4 jam kan...may be ade benda nak di alter...
d) Surprise..
Hati yang marah mula reda bila anak buah tunang aku datang bawak bunga dan hadiah..sejukkk hati aku...hehehe...tq so much bammmm...hahaha....dalam ganas2 mamat ni ade gak romantik die..ekekekekeke....Sebenarnya macam2 lagi perkara yang terjadi but adatlah..kenduri kan..alhamdulillah..estimation mak aku kat tetamu yang datang memang ngam2 soii..!! tiada lauk yang membazir..alhamdulillah jugak majlis aku berjalan lancar berkat kerja sama dan tolong menolong kaum keluarga dan sahabat handai...thanks byk2 kepada sponsor2 yang sudi menaja..hahaha....

Tuesday, February 28, 2012

Green Day... Pertunangan Serba Hijau~~ lah sangat...hehe...

Korang layan la dulu pix neh..entry lepas ni aku sambung citer...ni nak kejar mase nak g meeting..!! daaa~~~~







Sunday, February 12, 2012

BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU

1. Letak header BENASHAARI.CO.. ok done..!!

2. Tajuk .. BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU dan linkkan ke entri ini . ok done..!!

3. Berikan satu sebab ringkas kenapa mereka patut baca blog anda. ok done..!!
Satu sebab kenapa orang patut baca blog aku ialah sebab aku leh kata 80% artikel dalam ni adalah 100% ariginal dpt idea aku sendiri...aku suke memvariasi kan kandungan blog aku supaya jadi mcm rojak...hehehehehehe...

4. Berikan satu entri menarik anda sebagai bukti blog anda itu menarik. ok done..!!
http://luvayoie.blogspot.com/2011/11/pengantin-syantik.html ni yang paling banyak org datang tengok...

5. Siap ? Tinggalkan link lengkap di ruangan komen entri ini. ok done...!!

Wednesday, February 8, 2012

Tips nampak kurus dalam gambar..hehe

Disebabkan ramai tertipu dengan ilusi optik yang aku suke buat utk berilusi supaya aku nampak kurus... (hahahahahaha..) maka aku nak share mcm mana nak nampak kurus dalam pix...Tips ni pun aku dapat mase dulu2 aku suke tgk rancangan American Next Top Model...nampaknya mmg ramai tertipu dengan pix aku di FB...deme terkejut bila jumpe depan2...oh..debab je rupanya si Nurul Syuhada neh..hahaha...so, anda boleh mewujudkan ilusi optik tersebut dengan cara :-

a) Chin up..!!Dagu kena diangkat dan jarakkan dagu dengan leher supaya nampak bayangan rahang...see... Dato Siti ni jadi buktinya...kan nampak wajah lebih tirus berbanding kalau kita amek gambar straight kedudukan muka dengan kamera atau kamera berada di bawah yg akan menyebabkan kita tunduk dan mendekatkan dagu dengan leher....ingat..!! kena jarakkan dagu dengan leher... kala tidak wajah kita akan nampak bulat mcm ni...
U got what I mean..?

b) Lindungi pipi
Bagi yang bertudung...(yg tudung je..aku x tau tips utk yang x pakai tudung sebb aku bukan free hair..) cover bahagian pipi dengan tudung..kedepankan sikit kat bahagian muka tu supaya wajah nampak lebih bujur..hehehe....Ha...nampakkan?pipi yang comel tu tertutup sikit...dan cuba banding dengan gambar yang tak tutup pipi...
Kan nampak bulat sikit....


Guna gambar Dato Siti sebab gambar die banyak kat google...bukan sebab die x cantik atau gemuk...ampun ye Dato' Siti...Dato' Siti cantik gila...sejak dulu teringin ketemu... :p

c) Ilusi lengan
Kurangkan menonjolan terhadap lengan anda kalau lengan anda gemuk mcm lengan saye..hehee... Anda yang berlengan besar mcm saya sama sekali tidak digalakkan untuk amek gambar mcm ni atau pun kalau nak amek jugakk...kena la cover sikit..hehehe...

Kalau lengan kurus n cantik mcm ni leh la...but kalau nak amek jugak..kena crop mcm ni....
atau cover mcm ni..hehehe...
Haaa...kan kurang nampak sikit lengan tu..hehehe...but in case Fatin Liyana...dia takyah cover..aku guna gambar die sebab byk contoh leh ambik....mintak ampun ye Fatin Liyana....saye curi gambar kamu... :p

d) Posisi duduk yang betul...
Jangan duduk dengan rest terus peha kat kerusi...maksudnye mcm ni....cemana ekk bahasa nak guna....maksud aku, kena angkat sikit posisi peha tu supaya tak terhempap ke bawah..nti nampak peha tu lebar....
Kena angkat sikit posisi peha mcm ni baru nampak peha slim.. :p
Sumber gambar : google

Ini jela kutt yg aku salu buat....hehehe...selamat mencuba...!!

p/s : ade org kata kalau nak nampak kurus, amek la gmbar dengan org yg lg besar dpd kita...hahahahaha... :p