Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, March 19, 2012

Review Filem : See Food

Sudah menjadi amalan dan tradisi aku kalau tengok wayang memang x suka baca sinopsis sebab aku takut hilangkan surprise bila nak tengok cerita tu..

Tanpa tahu apa2 tentang cerita kartun See Food, aku, Nani n Nasuha g melayan kartun kat panggung sabtu lepas...

Aku rase ni citer international mesti best lah kut....
Bila slow2 aku follow citer ni..aku tengok grafik die cantik sgt...kartun yang kemas tapi aku pelik..kenapa latar tempat die macam kat Tganu @ Kelantan.... Sebabnye banyak sgt elemen2 kemelayuan dalam cerita ni mcm suasana die, pakaian penduduk kampung die dan yang tambah meyakinkan aku ni berlatar cerita pantai timur, sebab ade wau dan batik..

Peghh...ini konfem Malaysia punya..!!

Tahniah buat seluruh produksi yang berjaya menghasilkan naskah yang begitu sempurna...!! Walau pun cerita die x logik al-maklumlah cerita kartun, mereka berjaya untuk memberi nilai2 positif dalam cerita ni...tahniah sekali lagi...!!

Antara adegan dalam filem

Nak sinopsis?? Cari sendiri..!!

Cerita ni best,, x rugi sapot filem yang sebagus ni.. :)

(Lately aku kerap kecewa dengan filem Melayu di panggung dan filem See Food pengubatnya..)

No comments: