Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, April 18, 2012

Annoying things in FB...

Meluat, jelak, menyampah...tapi kata2 tu hanya terbuku di hati bile tgk mende2 yang aku x berapa suke muncul kat wall FB aku....kang nak tulis kat status org kata aku emo ke apa..so aku nak meng'emo'kan diri aku kat sini je...leh aku explain sekali... Perkara yang aku x suke ni pada orang lain may be takde mende...tp pada aku, aku x suke...but kite x leh nak halang orang nak buat apa kat FB diorang ye x... ni pendapat aku je la...kalau korang x bape setuju, x pe lah :)

a) asik status pasal CINTA...
mase ade bf, cerita pasal bf...mase dah bertunang, hari2 status pasal tunang...bile dah kawen..sume hal laki die nak tulis kat FB...please...aku bosan....

Itu belom masuk part2 gambar yang kurang manis dikongsi secara umum di FB...berpeluk cium sume nak letak kat FB.... kalau x jadi kawen mcm mana? x malu erk?

kalau bukak FB orang yg tgh kemaruk cinta ni lagi la...nak muntah rasanya...bwekkkkkkkkkkkkkkkk...!!!

kadang2 ari2 dok nak berjiwang lah sgt kat FB macam die lah pasangan paling bahagia dalam dunia... tapi kalau bergaduh, pasangan dielah yg paling syaitan yang direjam dalam dunia...

kadang2 aku nak je tulis kat FB....

"Hari2 update status pasal cinta..korang mmg tak fikir mende lain ke selain dpd CINTA...??"

yang paling sedih bile ade anak2 muda yang boleh tulis..."sikit2 Allah..eh please la...tlg la bg keutamaan kat BF sendiri..."

agung sgt ke cinta kau tuh..!! (penulis semakin emo di sini..maaf)

b) spesis sume mende nak tulis kat FB...
ni selalunya budak2 la yg suke report kat FB... contohnya...

"bru lepas beyak..uuu..beshnye..."
 2 minit kemudian...

"nak mamam la...uu syedapnyee..."
2 minit kemudian...

"dah kenyang..munsyit pewot titew..."

(aku reka sendiri)

hahaha... for me they are just attention seeker...mana x nya..selang dua minit update status merapu meraban...kalau semggu sekali dgn satu status x best mcm ni ok lah kutt...ni tak,...penuh wall aku dgn muke ko dgn status merapu...hancai tol..!!

c) berdebat tapi.....
aku adelah antara makhluk Tuhan yang suke timbulkan isu yg leh buat berdebat..aku mmg suke berdebat...sebab dari debat kita leh tambah ilmu kita...but aku mmg tak suka berdebat dengan orang yg suke menyerang secara peribadi... contohnya,. kita bukak topik tentang aurat lah katekan... tapi yang berdebat dgn aku menyerang aku balik secara peribadi contohnya...

"kalau kau hebat sgt, asal kau tak pegi je ceramah kat disko2 tu semua..suruh diorang tutup aurat.."

pada aku org2 mcm ni irrational...lawan hujah dengan hujah la..baru nampak cerdik...kalau lawan hujah dengan serangan peribadi, pada aku, aku malas nk layan...aku akan ubah topik atau tak yah layan dah..

Imam Syafie pernah berkata "aku mampu berhujah dengan 10 orang yang berilmu tetapi aku pasti akan kalah berhujah dengan seorang yang jahil kerana orang yang jahil tidak pernah faham landasan ilmu".

Orang yang faham landasan ilmu dahagakan ilmu, dahagakan maklumat...tp org yg tak faham landasan ilmu, hanya mampu mempertahankan keegoan masing2....

d) tayang muka tahap maksima...
 kalau bukak photo album...dok camwhoring...gambar pulak semua2 muka...adoi....mmg dahagakan pujian ke... dengan gaya mulut senget, mulut muncung itik, bajet comel...

muke yg sama, lokasi yg sama...penuh satu album dengan aksi bajet comel yg pelbagai...... ngaaaaaaaaaaaaaaaaa...!!!

nak tambah lagi, byk la yang komen awak ni cantik la...comel la...terutamanya dpd lelaki2 miang...nak tambah mcm tawaduk sikit, letak le..."kurniaan Allah yang sempurna..."

dan dijawab oleh si bajet comel itu td, takde lah..kite besyer2 jewwww...

kalau kena kutuk contoh nya...

"x cun pun.."
"kalau pakai tudung lagi cun"

selalu nya si bajet comel akan jawab...

"pegi mampos lahh.."
"kalau x suke tak yah la tgk.."

atau...

"dasar dengki punya pompuan...bla la..mcm kau cantik sgt...!!"

e) aku manusia paling best..sila dengki...
orang2 mcm ni selalunya suka update status yang tahapamendeyangkonakberlagaksangat....

"tgh tgu DS Najib Razak nak makan kueh tiaw..."

"Siti Nurhaliza kata die rindu nak lepak dengan aku lagi.."

"Bill Clinton kalah main dam aji ngan aku..hik hikk..."

korang mst penah jmpe org mcm ni kan...adeyyaaiii...!!

kalau campur dengan pic2 yang hari2 nak update gmbr konon2 best sgt tuh...contohnya hari2 letakk kat wall pegi meeting kat Hotel Palace of The Golden Horses...

HARI2 OK..!!

x ke menyampah..adeyaii...

kadang2 org2 mcm ni lupa..ramai lg yg lg best dpd diorang but malas nak tayang...mende2 mcm ni leh timbulkan riak...


apa pun terpulanglah kan..ade mata pandang, ada akal guna, ade mulut diam..hehehe....

1 comment:

TantePiya said...

memang. memang. memang.