Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 15, 2012

kawen versi bajet x hengat....

Majlis walimah sememangnya menuntut perbelanjaan yang besar... Meskipun Islam tak menganjurkan pembaziran semasa majlis walimah, sebagai pengantin baru semestinya mahukan yang terbaik demi memastikan majlis sekali seumur hidup ini dijalankan secara sempurna...

Aku jgak tak ketinggalan memeningkan diri tentang bajet untuk menjadi raja yang cuma sehari...Menurut ustaz yang bagi ceramah semasa aku menghadiri kursus pra-perkahwinan minggu lepas, ramai orang yang sanggup berhabis ribuan ringgit demi menjadi raja yang cuma sehari tanpa membuat sebarang persediaan untuk menjadi rakyat jelata...

Memikirkan benda ni, kepala aku agak serabut...sapa kata perempuan tak perlu fikir tentang perkahwinan? Kena gak beb... Nama pun perkongsian hidup..takkan nak suruh suami kita fikir sorang2 kan...

Ada yang agak bercelaru dalam kepala aku sekarang ni... Sama ada nak ambil photographer profesional atau tidak...


Sebabnya aku memang dah plan nak amik osmet aku je sbg photographer...cumanya bila aku tengok kalau ambil profesional photographer, mereka siap sediakan perkhidmatan cuci gambar siap editing dan buku album..cantik..!!

Tapi bila memikirkan kos yang agak tinggi...aku rasa mcm pasrah...Bam suruh amek je...tapi aku rasa mcm membazir...korang rasa mcm mana...?

3 comments:

BERT said...

ader org banje tapela kot hoho

suha Is me said...

its very subjective as everyone has their own say. cuma yg bole kite share:

kalau hire wedding photografer, ofkos lebih mahal. klu nasib baik, gambar n moment yg dicaptured pun cantik, xpe. tp kalau stakat gambar yg kite pose, then dorg petik kamera tanpa ada unsur seni dorg as pix man, xberbaloi.


then, photobook tu part of kenangan je. terpulang pada kita nk ada kenangan tu dlm bentuk buku yg cantik, atau tak. tp skang pun dh ade yg buat sndiri photobook tu, gambar sme pilih sndiri. xmasuk dlm pakej wedding photographer sbb mahal kan..

all in all, camni je. ade org pk, ala sekali je kawen, alang alang buat smua. and ade yg pikir, kawen mmg sekali ni je, tp doesnt mean we hv to habiskan semua duit utk sekali ni je.

so, masihlah keputusan di tangan tuan pengantin ;)

Nurul Syuhada said...

ahha la suha...belanja lepas kawen lg besar kan...amek nani jelah..kasi die upah sikit....asal ade gmbr dah la kan? ;)