Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Friday, September 28, 2012

Phuket Honeymoon - Day 3


 NI hari ketiga...kami naik cruise....actually x byk aktiviti pun...just snorkel dan jalan2 kat Pulau Phi2... naik cruise pegi 2 jam tu aku cuma tido..ngantuk ooo...balik pun sama..aku tidoooo je...hahahahaa....
 Pemandangan kat kawasan snorkeling... x dan nk amek gambar sebab excited nak snorkel...hehehehe....laut die sangat jernih....
 Ni kat bucu cruise...bangsa yang sama dgn geng baju belang yang annoying semalam... not being prejudice kat bangsa diorang...masalahnya bangsa diorang ni la yang agak spoilkan percutian ni..bising sangat..!!

 Aktiviti snorkeling..

Tips : korang beli la beg kalis air..mudah nk mandi sambil bawak kamera, hp dan semua barang pun...x rugi beli sebab tahan lasak...ade jual kat tepi2 pantai..pandai2 la nego smpi dpt 50% diskaun....
 Asben ku yang berlatang belakangkan cruise...

 Ni kat monkey Island...aku x g pun pulau tu...malas nk berenang..in fact..x reti pun...hahahaha...
 Tawar la harga sampai separuh...sebab diorang selalu jual barang sekalai ganda dpd asal.... kalau derang x kasi kurang, korang mintak gift...hehehhee...
 Makan tengahari disediakan...HALAL yang pastinya..!!

Ni antara gambar2 akhir sebelum kehabisan bateri...hahahahahahaaha....

Tips : bawak la bateri dan memory kad spare..kalau x, sediakan henset korang yg canggih tu utk amek gambar.. ;)

 Makan makanan halal kalau x semayang apa gunanya..syukur pada Tuhan yang memberikan kami peluang ini....kenangan time semayang...
aku pakai nk semayang je mase tu....tetiba org yg meniaga sewa kerusi tu offer tikar plastik dia dan tunjuk kiblat sebenar...mujur ade orang Islam yang peka pada tourist Muslim mcm kami...

tak yah berangan nk cari surau..tanye orang pun sume x tau...semayang je lah mana2...huhuhu...

Habis naik cruise, selesai tido....balik hotel dan malamnya..............

CANDLE LIGHT DINNER...!!


 hahaha...takde la romantik mana pun..menu pun x yah order....sebab agency dah pilihkan makanan...can u see the foods? yummmyyyyyyyyy...!!
Kami cuma bayar air yang lebih kurang berharga RM12...kalau x salah laaa....jgn tanye yang mana paling sedap...sebab semua sedapppppppppppp...tapi...lobster tu rasanya aku penah rase yg lagi sedap masa bercuti kat Sabah...tp x de la mengecewakan...kalau x, takkan la jadi mcm ni kan... ;)

Ok, setel makan, kami pun bergerak ke Simon Cabaret....tgk aksi2 pondan...

hhohohohoho...kat sini pun sama..sepanjang program x leh ambik gambar...tapi lepas habis teater, leh la korang amek gmbr ngan para penari2 neh....tapi bukan free... 100 BHT per person ok..!!

 Dan kami memang dah aim nak amek gambar dengan ladyboy yang paling gojesss sekali...dan mata kami melilauu...yeaahhh....

 Hah..!! jumpe punnn..!!


 Bagi 100 BHT ingat leh bla mcm tu..silap sikit laa..diorang menjerit wooo..kalau x nak malu, sila bayar penuh....hohohoho....

Ni bukti die mintak dwet kat asben aku...hahahaha...

 Sementara yang lain, memanggil2 dengan manja kepada kami...diorang sume nak tips laaa...bile ade yg tgk aku bertudung..siap bagi salam n bgtau die Muslim...eiii...Muslim pebenda mcm ni....?? grrrr...

 korang jangan tertipu dengan kejelitaan diorang...palsu semua tu..harap muka je cantik...bila dengar suara...adoiyyyyaaaaiii...hahahaha...


 Ok... ini aksi gedik bile sampai hotel..malam tu kitorang jalan2 kat sekitar Patong jalan kaki..disco mmg byk...pompuan seksi menari tiang korang leh usha dpd luar disco je..kalau agak2 lemah iman jangan la pegi....atau sila la pergi dengan isteri anda...hohohoho...(sory aku x amek gambar...)


lepas berjalan, kami g rumah urut..urut kaki maa...letih kot berjalan....Thailand massage mmg power...ilang sakit sendi...huhuhuhu...

Ok sambung ke final entry ;)

Thursday, September 27, 2012

Phuket Honeymoon - Day 2

Kitamulakan hari dgn breakfast....kat hotel selalu memang ade breakfast tapi korang kena ingat..ni bukan Malaysia....usha2 dulu makanan baru tau halal ke tak...

kalau takde tanda logo halal, tanye je kat pekerja situ, derang x lokek utk bgtau yg mana utk Muslim... Hotel yang aku duduk ni memang ade derang asingkan makanan halal...tapi kena sabar byk2 sebab makanan halal x byk choice...jadi le dpd takde kan....

saje amek gambar asben makan sebab view die lawa....

Nampak x die tulis pork dan ham...huhuhu..jangan amek..nampak je sedao tapi x halal...

Ok, kat sini bermulanya perjalanan kami menikmati percutian yang best... semua perjalan memang takde pelancong yang bergerak independent sebab semuanya akan diuruskan oleh agency percutian kat sana... ini pemandangan biasa pada setiap pagi di mana para pelancong akan menanti driver masing2...make sure jgn terlepas atau lewat, takut diorang mintak tips...kurang2 pun 100 bht...
Kami terus dibawa ke jeti..sampai je kat jeti, naik le bas mini ni..mmg crowded gile...naik je la jangan byk cakap...x sampai 3 minit da sampai kat feri...huhuhu....

suasana atas feri...

The pemandangan memang cantik...kalau percutian yang ada kaum2 seperti orang berbaju belang kat belakang aku tu, harap korang kena byk sabar...diorang mmg suka buat bising...suka potong Q, suka buang puntung rokok kat laut....sampai pelancong lain pun menggeleng kepala tengok...

perjalanan sepanjang hari ni kami dibawa ke pulau2 kecik yang ade kat Phuket ni....so macam2 lah aktivitinya..naik kayak dan pusing2 pulau....menikmati pemandangan indah yang langsung tidak dicemari oleh pembangunan dunia..pheww....





Memang best...korang pasti akan kagum pada alam ciptaan Ilahi ni...tapi budak yang bawak kayak ni memang akan layan korang kaw2 sebab nti ketua rombongan ni akan mintak korang bagi tips kat budak yang follow korang...tips dan phuket mmg x dpt dipisahkan...sebab tu orang2 sini layan pelancong baik2...dan korang pun tak ralat nk kasi tips...harus diingat, bagi tips tu sedekah dan ia lebih baik dpd kena tipu....

Makan tengahari memang indah sebab makan atas feri je...aku ingat lauk die udang goreng tepung, ketam goreng tepung rupanya kacang panjang, lobak, bawang dan sayur2 yang digoreng tepung...hehehehe..tertipu aku...tapi siyes...sedap....

Ini tempat yang selalu jadi lokasi pengambaran...James Bond Island...kat sini hujan dah mula turun tapi aku x peduli pun..nk jalan2 jugak...!! Hujan adalah rahmat dan bukan 1 masalah...



nak ke james bond island kena naik bot kecik sebab feri x leh sampai tebing...mase ni dah habis program dan dah nk balik ke feri semula....rase bersalah sebab aku ngan suami paling lewat..sume org tggu kitorang...hahahahaa....

apa yang aku x boleh lupa, feri ni berhenti tengah laut dan kami bebas la nk berenang...disebabkan aku xreti berenang, aku pakai life jacket...dan aku baring2 atas laut..sedar2 aku dah jauh dpd feri...aku bantai menjeriit....hahahahaha....

1 feri tgk aku..malu...pehhhhhhhhhhhhhhh.....pastu bk2 kayak datang selamatkan aku...asben aku bercekak pinggang dpd jauh sambil menggeleng kepala....
ni la muke aku lepas diselamatkan...bajet xde org kenal la dah tutup muke mcm tu...hehehehe...

Tips : korang mst terfikir kat mana aku semayang kan?ktrg semayang je kat feri tu kat tempat simpan kayak...semayang bukan satu masalah dan Islam itu mudah...make sure korang pakai tutup aurat, tempat bersih... dan kiblat mmg x jadi masalah...siap sedia je la kompas..dan aku semayang beralaskan tuala bersih...memakai baju mandi muslimah...x yah risau apa dah..
antara pemandangan menarik...

Dan bila senja melabuhkan layarnya, muncul lah geng2 lady boy utk menggoda kaum2 adam kat sana....so terus terang aku cakap, Phuket x sesuai untuk bawak kanak-kanak...lady boy ni buat persembahan tarian yang pada aku agak lucah...


Ok setel cerita siang...ini pula program malam...progam tengok Teater iaitu di Phuket FantaSea..kat Malaysia aku x penah pun tengok teater..berlakon teater penah la..itu pun mase zaman belajar...hehehe...memikirkan tiket memang la agak mahal...sorang RM150.00..dua org dah 300..!!

tapi bila jejak kaki kat sini...korang x kisah dah pasal duit...duit yang korang bayar tu nti adalah untuk masuk ke taman ala2 kayangan dan makan buffet kat sini...lazat tu mmg x yah cakap la...but once again, make sure korang amek makanan halal...kt sini mmg diorang asingkan untuk muslim dan jugak yang vegetarian....



Ok..lepas puas bergambar, kami tgk teater..sebelum tengok teater, korang kena simpan semua recording device kat locker diorang..langsung x dibenarkan utk dibawa ke dalam...sume simpan luar...huhuhuu...

Tapi korang mst rasa best tgk teater ni...leh tgk gajah, ayam, kambing, burung pun pandai berlakon dalam cerita ni....kagum betul..!!
ok..ini setel tengok teater..masa untuk posing di sekitar kawasan ni....

Dan lepas tu leh la balik hotel utk tidur..save energy for tomorrow activities....

sambung ke day 3...