Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, September 27, 2012

Phuket Honeymoon - Day 1

Apalah yang nak diceritakan untuk hari pertama kan....
selain dpd flight delayed, tayar pancit sebelum ke LCCT, Check in hotel...itu je la...hehehehe...
sampai je kat Phuket Airport, kami disambut oleh si cantik manis bernama Reno...terus dpt bunga ni...hehehe...dan terus la ke hotel...perjalanan amek masa lebih kurang 30 minit...

 Dalam perjalanan ke hotel, Reno terangkan segala tentatif yang derang dah atur untuk kitorang...tapi semua program yang diaturkan berjalan sepanjang siang....

malam kitorang bebas untuk buat apa...which means, nk berjalan ke, nk tgk teater ke, g disko ke..hehehehe....

Reno pun promote la antara aktiviti malam yang pelancong suka amek... macam teater di Fanta Sea, Simon Cabaret dan lain2....

Kami pun pilih la dua2 sebab memikirkan kami ke Phuket bukan tiap2 bulan...huhuhu...

dan kami kena bayar hampir RM 600 untuk kedua2nya...wawaaawawa.... (dua2 ni x masuk dalam pakej)

Kisah kami ke teater dan cabaret akan diceritakan di entry seterusnya....

dinner pada malam tu?

bayar la sendiri dan ini lah first and last ktrg bayar untuk makan..hari2 lain sume dah masuk dalam pakej hanimun...huhuhu.... but kalau korang nk cari makan kat luar, pandai2 la cari makanan halal..better choice, pegi je kedai Arab....kat situ pun byk menu tempatan...tapi harganya mmg agak mahal la kan...tapi berbaloi sebab sgt sedapp..!!

Sepanjang perjalanan ke tempat makan ni mmg mencabar dan kepit la suami baik2...bersepah perempuan rumah urut kat sepanjang jalan...ade yg seksi, ade yg tak...  Biasanya kalau kat tempat lain, lelaki akan jaga perempuan, tapi kalau kat sini...perempuan kena jaga suami lebihhh..!!

Ni la antara suasana malam ni Patong...Jangan terkejut tgk wiring die...mmg scary....huhuhu...


 Ok bersambung ke next entry...!!




2 comments:

Norhidayah Yusni said...

ello...
assalamualaikum...
nak tanya u amik pakej honeymoon berapa yer??

Nurul Syuhada Mohd Norawai said...

salam..boleh tengok kat sini.. http://luvayoie.blogspot.com/2012/09/introduction-honeymoon-at-phuket.html