Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, October 24, 2012

Phuket Honeymoon - Final day~~ (finally habis jugak citer aku ni)

Lama pulak aku pending babak akhir cuti2 cinta aku ni...hehehe...

Ok..on the Final day, babak pagi lepas sarapan kitorang pusing2 je hotel tu...maklumla, hari2 sebelum ni pagi2 dah kuar, dah gelap baru balik bilik...




x dan nk tgk mcm mana rupe hotel ni secara keseluruhannya..cantik ke idok...

so lepas tu, kitorang round2 naik tuktuk separuh patong utk tgk keadaan sekeliling...


tuk2 ni lebih kurang mcm angkot mase kitorang g Bandung dulu...
 Serupa kan..?
 
 Pemandangan dari dalam tuk2..

 Mintak driver singgah tepi laut amek gamborrrr..!!



 Angin die..........phewww...kuat gilakk...

then...

dah habis merayap. kitorang pusing2 ke kedai2 survenir utk beli hadiah2 utk sedara mara...
 
tp masalahnye da dekat dua bulan aku ke Phuket, smpi skrg survenir tu x habis bg kat orang....lupaaa...haahhaa...

kebanyakan barang2 survenir diorang ni ade lukisan gajah.... (aku lupa amek gmbr mase tu...)

driver janji nk amek kul 2... terpaksa extend time 2 jam kat hotel..kena la charge lebih kurang 30 hengget dwet Malaysia...

hampeh je...huhu... takpe la..posing2 la ape yg patut kat hotel ni dulu...

then, kul 2 driver jemput..kitorang pun gerak la XPDC kami hari ni..mula2 ke View Point...leh tgk pemandangan laut yang cantik tapi scary...angin kuat..!!




Dah selesai tgk laut....actually sejuk mase ni sebab gerimis....wrong timing plak g musim2 hujan....huhuhu...

Kami pun bergerak ke safari gajah...sebab nk naik gajah...huhuhu...gambar bersama gajah ade kat henset..malas nk transfer...but view die lebih kurang mcm ni laaa....aku x berapa cadang kalau korang nk naik gajah...MAHALLLLLLL...!! RM 80.00 sorang tau...setengah jam je...huhuhu...naik ni pun asben aku yg nk sgt naik...lambang Thailand katenye...


see...mase ni pun  hujan lagi..sebab tu kitorang pakai rain coat....tapi best gak naik gajah ni...huhu...

lepas pada ni, kitorang ketandusan duit dah...nk g pertunjukan ular pulak 500 bht sorang...lebih kurang 50 hengget la sorang...tmpt takde la lawa pun..lawa lagi taman rama2 melaka...ular pun byk kt situ...dengan tanpa segan silu, kitorang bgtau driver sila bawak kitorang ke tempat2 yg takyah bayar...duit dah habis...huhuhu...

so kami di bawa ke sini............



temple Budha...x masuk pun....usha2 dpd luar jekk...

dan kami juga dibawa ke sini...tapi nti korang x yah gi sini...x best..sebab penjual mcm memaksa plak beli barang2 die....orang Malaysia rupanya tokei die...sume ckp melayu kat kedai nei...takat kedai lebah, Malaysia pun byk...lalalala....

 
Lepas tu, senja pun makin melabuhkan layarnya...chewah....kami pun makan malam di satu kedai orang Thai yang fasih ckp melayu pelat Kelantan..hehehe... rasa die korang jgn tanye aku....



SUPERB...!! tgk je muke asben aku neh~~~

dan lepas makan................. we had to say bye2 to Phuket....

aku x menyesal walau sikit datang ke sini...sangat seronok..............!! sekian kisah aku pegi hanimun.... ;)
 

2 comments:

BERT said...

nk sobiniye

abah khalisha said...

time naik angkut-angkut tu mmg tk tercongek ke belakang eh?hehehe