Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 6, 2012

2012 - Titik Perubahan

2012 hampir melabuhkan layarnya.... 2013 bakal menjelma...

chewah, bajet puitis plak aku ann..ann..annn...

Bila dikenang kembali, 2012 ni bawak macam2 perubahan dalam hidup aku secara total...siyes banyak... Kalau minat nk tau sila teruskan membaca :)

1. 25 Februari - Jadi tunangan orang...
Dari status single, jadi tunangan orang...x bercinta mana pun... Selepas beberapa bulan aku sembunyikan siapa calon tunang aku, finally, aku revealed jugak walau pun mula2 cam malas nk bgtau.. :)

Sampai ade orang ingt aku buat keputusan singkat utk bertunang...pasrah terima sapa2 la..mcm2 la...tapi itulah orang tak tau yang aku dah mula berkawan dgn laki aku ni since Jun 2011... :)

Raya, die datang rumah mak aku sorang2 sebab nk kenalkan diri n bgtau hasrat nk serius dgn aku...selepas mak aku kasi green lite, dan aku pun istikharah,kami makin serius...bulan 12, aku dirisik keluarga dia yang mana aku pun jumpa keluarga die buat pertama kali...lalu jadi lah aku tunangan pada laki aku sekarang ni...dan aku namakan majlis ni sbg Green Day.. ;)

2. Jun - Department dibubar...

ni members asal

Atas perubahan pada peringkat pengurusan, department yang mana selama ini aku berkhidmatn terpaksa dibubar atas sebab2 re-structuring department... Aku diminta untuk masuk dalam department Komunikasi Korporat di Ikram kat Kajang atas sebab latar belakang pendidikan aku yg lebih sesuai di situ...hurmmm...sedih sebenarnye sebab terpaksa berpisah dgn kawan2 sekerja yang sgt fun...tapi apa kan daya...aku takde kuasa...kawan2 aku pun ade yang berhenti kerja, yang bertukar ke department lain...huwaaaa.....

3. Julai -Berhenti secara mengejut dan menganggur 2 bulan...

Ni la saat2 yang paling sukar dalam hidup aku...ade lah sebab2 peribadi yg aku x leh nk reveal kat sini yang menyebabkan aku benti notis 24 hours....x sempat pindah ke Kajang pun...bulan 9 nak kawen, bulan 7 aku benti secara tetiba...boleh? adushhhh....terpaksa la aku mohon ihsan tunang aku utk sapot aku sikit2 sepanjang tempoh 2 bulan tu...dari dok kat KL, terus aku balik kampung...buat kerja2 preparation kenduri...cat rumah, buat hantaran, beli barang dsbg...malu jugak rasanya terpaksa kena tanggung dgn mak balik..ehehehe...nk buat macam mana..aku rase x leh berdepan dgn masalah aku kat KL tu...kadang2 melarikan diri dari masalah jugak adalah satu jalan penyelesaian...hehehe...

4. September - Jadi isteri orang...

Selepas 7 bulan mengikat janji, kami diijabkabulkan... :) Alhamdulillah semua berlangsung dengan baik...Banyak jugak saudara mara yang sudi nk sponsor2..kurang lah sikit belanja kawen...aku x nak terikut2 dgn style majlis kenduri sekarang yang mana bukan aku x minat...cuma aku x mampu :p..

Aku xde official photographer, xde choc fountain, x de photo booth..semua yang aku buat ikut kemampuan...khemah dpt 50% sebab kawan2, goodies bag atuk aku sponsor...kek 3 tingkat dan muffin utk pihak lelaki akak ipar aku sponsor...majlis yg aku rase aku x byk kuar belanja ni pun orang kata aku menunjuk2...x ikut syariat sbb berlebih2an... Geram plak rase hati...padahal ni semua atas kemurahan hati kaum kerabat n kawan2 je... :( takpelah...kite mmg kena byk sabar kan..lidah mmg x bertulang... btw, doakan kami bahagia hingga ke syurga ye :)

5. September - Berkhidmat di tempat baru...

Baru ke?? Hahaha..ibarat sirih pulang ke gagang...aku kembali ke kampeni lama tempat aku kerja...boleh?Hhahahahahahahaha...Maka jadilah aku ke Ikram, Kajang...Sbg Corporate Communication Executive...dan....kembali menyambung kerja2 lama aku...hahahahaa....dapat bos baru, kawan2 baru, ofis baru...kerja je yang lama :)..Mungkin Allah mmg takdirkan aku punye rezeki kat sini agaknya...Aku kembali ke sini lepas management kol aku dan offer semula tawaran lama sbb diorang memerlukan org yg familiar dgn nature kampeni lama aku...dan derang memerlukan org utk proceed kerja2 lama aku...dan aku lah org yg paling tepat utk buat keje aku sendiri...korang faham ke x?kikikiki...

6. September - Memulakan kehidupan baru di Nilai...
Jangan jadi Queen Control..x baik..hehhee... (pic hiasan semata2)

Aku kini jadi penghuni Nilai bersama2 suami ku...hehehe...dah x dok KL dah...husband aku pun pindah keje dpd Sg. Besar ke Seremban..so Nilai pilihan terbaik sebab tengah2 walaupun kami berdua tak berapa tahan dengan kos minyak dan tol....hoohoohoho...terpaksa la kan..baru nak mulakan hidup :p...


Begitulah sedikit sebanyak perubahan yg berlaku yg mmg bg impak besar dalam rutin harian aku....salah satu wishlist aku tahun depan, aku nk pegang status jadi ibu :)