Nuffnang Ads

me&bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

me & bam

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, May 2, 2013

Jogjakarta - Day 1


Hari pertama di Jogjakarta....

Kami disambut oleh pak Supir..namanya Pak Indera dengan memegang kad nama kami sebesar kertas A4...hehehe...perjalanan dari Airport Adisujipto ke hotel aku amek masa lebih kurang 30 minit...tengok la pemandangan kat sana ni...
 Kebetulan aktivis mahasiswa tengah buat demonstrasi jalanan masa ni...aku snap dari dalam kereta je...

 Ni sampainya kami kat bilik hotel, letak barang, terus keluar balik..g MAKAN...!! maklumlaa..kami terbang jam 9.45 pagi, sampai kul 12 lebih kurang..maunya tak lapar..Pak Indera ajak makan kat tempat sedap...Jejamuran katanya... Jejamuran ni kata orang Jawa, cendawan...memang kebanyakan makanannya berasaskan cendawan...
 Ada persembahan live...kalau suka, letak la tips kat dalam bekas hitam depan tu...

 Aku bukan faham dan tau apa jenis masakan cendawan ni...tanya je kat budak tu, apa yang sedap kat sini, kami ikut je...daaannn memang sedapp...!!

 Suasana dalam Restoran Jejamuran

 Inilah yang kami makan..cendawan masak pedas ngan apa tah...rasa die pedas2 manja gitu...sedap tu memang sedaplahhhh...!!
ini air kami..ice lemon tea ngan mango rasanya...siap ade serai sbg hiasan..hehehe...

Habis je makan, kami balik hotel...mengantuk dan nak tidoo~~

Malamnya, kami ke tempat wajib lawat iaitu...Jalan Malioboro...!!



Just jalan2 dan tengok cara hidup orang-orang kat sini..naik beca je...dalam 15 ribu jeee..hehehe.. (lebih kurang RM 5.00 naik bedua...)

Then balik nak tido sebab esok nak jalan jauh...sambung kat Jogjakarta - Day 2

No comments: